تهران - ایرنا - دونالد ترامپ و مشاورانش وقتی نقشه ترور یکی از عالی‌ترین فرماندهان نظامی ایران را در سوم ژانویه سال ۲۰۲۰ میلادی (۱۳ دی ماه) عملیاتی می‌کردند، هرگز باور نمی‌کردند یک فرمانده نظامی در جامعه متکثر ایران و عراق از چنان محبوبیتی برخوردار باشد که پیکرش با بدرقه میلیونی مردم از بغداد تا کرمان در شهرهای مختلف تشییع شود.

رئیس جمهوری آمریکا که به گفته تحلیلگران بین المللی، برای پیروزی در استیضاح و انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ دست به ترور سردار قاسم سلیمانی فرمانده شهید سپاه قدس ایران زده، پس از این اقدام تروریستی و غیرقانونی با موجی از مخالفت ها و انتقادهای فزاینده در داخل آمریکا از سوی رسانه ها و سیاستمداران آمریکایی روبروست که خودش مسبب این موج را  "چپ های افراطی و رسانه های دروغ پراکن" – دمکرات ها و رسانه ها- می داند که به ادعای او، می خواهند از سردار سلیمانی مردی فوق العاده بسازند و همه اقدامات او (ترامپ)، خواه نظامی، اقتصادی یا هر اقدام دیگری را تحقیر کنند!

دمکرات ها از جمله سناتور "چاک شومر" رهبر اقلیت این حزب در مجلس سنا معتقدند رویکرد هیجانی و بی هدف ترامپ در سیاست خارجی، آمریکا را ناامن کرده و اکنون بیش از هر زمان دیگری به قطعنامه سناتور تیم کین و لایحه سناتور برنی سندرز درباره کاهش اختیارات جنگی رییس جمهوری و عدم تأمین بودجه جنگ با ایران نیاز است تا او پیشروی نکند.

تارنمای خبری آمریکایی دیلی بیست نزدیک به دمکرات ها نیز در گزارشی نوشته است: ترامپ به شدت نگران است که پاسخ ایران به  ترور سلیمانی می‌تواند شانس وی برای انتخاب دوباره را کاهش دهد. دولت ترامپ بعد از انجام این ترور در توجیه اقدام خود به رسانه‌ها با مشکل روبرو شده است. در راس دولت رئیس‌جمهوری مضطرب قرار داشت که به اعضای دولت گلایه می‌کرد که اخیرا دستورش را صادر کرده بود، می‌تواند بر چشم‌انداز انتخاب دوباره‌اش تأثیر منفی بگذارد و او را به باتلاقی خودساخته در خاورمیانه بکشد.

اکنون ترامپ و مشاورانش برای آنکه اندکی از تاثیرات و تبعات ترور فرمانده سپاه قدس ایران و نیز تصاویر پنج روز تشییع میلیونی او که پی در پی از رسانه های مهم بین المللی جهان پخش شده، در افکارعمومی آمریکا بکاهند و اقدام تروریستی خود را قانونی جلوه دهند، دست به دامن شبکه های اجتماعی شده اند تا با انتشار گزارش های جعلی و ساختگی، شاید افکار عمومی داخل آمریکا را کمی با خود همراه سازند.

از همین رو، ویدئویی با محتوای دروغ در شبکه های اجتماعی آمریکا در حال دست به دست شدن است که گفته شده تاکنون بیش از ۱۰ میلیون بازدید کننده داشته است.

در این ویدئوی جعلی، فردی که خود را فعال ایرانی معرفی کرده و مدعی نمایندگی مردم ایران شده، ادعا کرده است ایرانی ها در حال جشن گرفتن ترور قاسم سلیمانی هستند و از ترور او و کار ترامپ عمیقا خوشحالند! در حالیکه تصاویر رسانه های مختلف بین المللی از تشییع پیکر سردار سلیمانی در شهرهای مختلف و ابراز انزجار و اندوه مردم ایران از ترور یکی از عالی ترین فرماندهان نظامی خود به دست رئیس جمهوری آمریکا، خلاف این مطلب را اثبات می کند.
 

تهیه کننده ویدئوی جعلی علیه سردار سلیمانی کیست؟

سایت خبری آمریکایی "بازفید" در گزارشی، هویت تهیه کننده این ویدئوی ساختگی را افشا کرده که فرصتی است تا مخاطبان آمریکایی و غیرآمریکایی، او و کارگردانان پشت پرده این ویدئوی پنج دقیقه ای به ظاهر احساسی و غیر حرفه ای را بیشتر بشناسند.

به نوشته بازفید، مجری این ویدئوی پنج دقیقه ای که از حمله پهپادی آمریکا به سردار سلیمانی و ترور او و همراهانش تقدیر کرده، زنی به نام "ساغر اریک کسرایی" است که برای شرکتی به نام "لیندن گاورمنت سلوشنز"  (Linden Government Solutions ) که برای ارتش ملی لیبی (گروه شبه نظامی تحت هدایت خلیفه حفتر و مورد حمایت امارات، عربستان و مصر) لابی و فعالیت داشته است.

این سایت خبری آمریکایی در مطلب خود نوشته است که زن ایرانی در هشتگ "نفرت ایرانیان از سلیمانی" که این ویدئوی جعلی را تهیه کرده، لابی کننده این شرکت آمریکایی برای این گروه شبه نظامی در لیبی است که در امور برنامه ریزی، تصمیم گیری و هماهنگی دیدارهای آن فعالیت داشته است.

او در پروفایل (شناسنامه)   خود در لینکدین به فعالیتش دراین شرکت لابی کننده اشاره ای نکرده اما در گفت و گو با سایت بازفید تایید کرده برای این شرکت آمریکایی  کار می کرده و به امور لجستیکی برای دیدارها  می پرداخته و هماهنگی دیدارها را تسهیل می کرده است.

سازنده ویدئوی جعلی علیه واکنش ایرانیان به ترور سردار سلیمانی، در پاسخ به این سوال سایت آمریکایی بازفید که آیا ارتش ملی لیبی تنها مشتری این شرکت آمریکایی بوده، طفره رفته و پاسخ شفافی نداده اما در ادعایی هر گونه ارتباط بین فعالیتش در این شرکت آمریکایی را با ویدئوی جعلی اش درباره ترور قاسم سلیمانی تکذیب کرده است.

او همچنین مدعی شده به درخواست دوستانش این ویدئو را تهیه کرده و علت پربیننده شدن ویدئوی خود را در داخل آمریکا را، موافقت مردم با محتوای جعلی آن عنوان کرده است در حالیکه به نوشته بازفید،   بیشتر بازدیدکنندگان این ویدئو در شبکه هایی چون فاکس نیوز - شبکه مورد علاقه ترامپ- بوده که او را مشاور کنگره ملی ایرانیان - یک گروه مخالف جمهوری اسلامی ایران - معرفی کرده است.

سازنده این ویدئو جعلی، اکنون معاون امور سیاستگذاری حقوق بشر در خاورمیانه در گروه "ویکتور مارکس" است؛ سازمانی مسیحی که فعالیت هایی در زمینه امور بشردوستانه دارد و صفحه این فرد برای گروه ویکتور مارکس که این ویدئو را بارگذاری کرده، به فعالیت های وی برای شرکت تگزاسی "لیندن گاورمنت سلوشنز" اشاره ای نکرده است.

رئیس شرکت آمریکایی لابی کننده کیست؟

رئیس شرکت آمریکایی "لیندن گاورمنت سلوشنز" در تگزاس نیز یک دیپلمات و تاجر آمریکایی به نام "استفان پاین" و مشاور ارشد او "برایان اتینگر" است که هر دوی آنها روی پروژه لیبی کار می کنند. آنها در سال ۲۰۱۱ قبل از سرنگونی معمر قذافی به بهانه مذاکره برای آزادی چند روزنامه نگار سفری به لیبی داشتند.

استفان پاین در دولت جورج بوش پسر در سالهای ۲۰۰۷ تا ۲۰۰۸ مشاور دو کمیته مشورتی از جمله  "درهای باز و مرزهای امن" در وزارت امنیت داخلی آمریکا بوده است.

بر اساس گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس در سال گذشته، طبق اسناد منتشر شده از سوی وزارت دادگستری آمریکا،   ارتش ملی لیبی تحت نظارت خلیفه حفتر این شرکت تگزاسی را برای پیشبرد روابط نزدیکتر با آمریکا بکار گرفته که تنها در یک مورد، دو میلیون دلار در قالب توافقی ۱۳ ماهه به این شرکت برای تشکیل ائتلاف بین المللی و مناسبات عمومی برای این گروه شبه نظامی پرداخت کرده است.

تاثیر تقلاها برای توجیه اقدام تروریستی بر انتخابات ۲۰۲۰

به نوشته دیلی بیست، ترور سردار سلیمانی و بیم واکنش شدید ایران، به خصوص با توجه به هشدارهای نمایندگان کنگره، باعث شده است ترامپ به این فکر کند که آمریکا با تبعات بلند مدت و جبران ناپذیر دستوری که برای این ترور صادر کرده است، روبرو خواهد شد.
از این رو، به نظر می رسد هر چه بر موج مخالفت ها و انتقادها از سیاست های ترامپ در افکار عمومی آمریکا به ویژه در زمینه ترور سردار سلیمانی افزوده می شود و از سوی دمکرات ها و منتقدان سرسخت خود برای هرگونه اقدام در آینده بیشتر در تنگنا قرار می گیرد، باید منتظر  تقلاهای بیشتری در شبکه های اجتماعی نیز برای توجیه اقدامات غیرقانونی و نظامی ترامپ بود اما تاثیر آنها را باید در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ بر روی رای دهندگان آمریکایی جستجو کرد.