بجنورد- ایرنا- معاون اداره ورزش و جوانان شیروان گفت: عملیات ساخت گود کشتی باچوخه امیرآباد این شهرستان که از سال ۹۴ آغاز شده است هم‌اکنون ۷۰درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

سیدعباس سیدیان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در ابتدای آغاز عملیات اجرایی این گود ورزشی پنج میلیارد ریال اعتبار از محل اعتبارات استانی ارزش افزوده تخصیص یافت که بعد از گذشت سه سال، امسال هم هشت میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال اعتبار برای آن تصویب شده است.

وی گفت: با تخصیص به موقع اعتبارات مصوب امسال، این طرح بزرگ ورزشی تا اردیبهشت ماه سال آینده تکمیل می شود.

سیدیان افزود: زیربنای ساختمان گود کشتی باچوخه امیرآباد شیروان۲۲۰ متر مربع و کل زیربنای مفید آن، ۵ هزار مترمربع  با ظرفیت ۶ هزار نفر تماشاچی است.

معاون اداره ورزش و جوانان شیروان با اشاره به فعالیت ۲۵۰ نفر کشتی گیر رده های سنی مختلف در این شهرستان گفت: همه ساله مسابقات کشتی جام برادران زهرایی با حضور مسابقات کشوری و استانی به میزبانی شیروان در کوهستان پارک شیرکوه و یا سالن شهید پوررضا شیروان برگزار می شود.

سیدیان با اشاره به استعدادهای خوب ورزشکاران این شهرستان و اعزام بسیاری از آنان سالانه به مسابقات کشوری و استانی افزود: با تکمیل و بهره برداری از این طرح، فضا برای استقبال تماشاچیان بیشتر و شاهد تحول خوبی در توسعه ورزش و میزبان مسابقات کشوری خواهیم بود.

کشتی سنتی باچوخه خراسان شمالی به عنوان میراث معنوی در سال ۸۷ به شماره ۳۰ در فهرست آثار ملی ناملموس کشور ثبت شده است.

چوخه واژه‌ای کردی و نام لباسی است که کشتی گیران این رشته به تن می‌کنند که از شنل کوتاهی که کشتی گیران آن را با شال سفیدرنگی محکم می‌کنند تشکیل شده و از آنجا که این کشتی از قدیم الایام در بین عشایر کرد شمال خراسان مرسوم بوده به نام کشتی باچوخه معروف شده است.

مسابقات مزبور با نواخته شدن دهل و سرنا همراه است که در ذهن بیننده تداعی کننده رشادتها و دلاوری‌های پهلوانان و نام آوران تاریخ ایران است.

کشتی گیران چوخه قبل از آغاز مسابقه وضو گرفته و با روحیه‌ای معنوی پا به میدان گذاشته و پس از روبوسی با حریف با دستور داور مسابقه که معمولا' از پیشکسوتان کشتی با چوخه است، کشتی را آغاز می‌کنند.
کشتی با چوخه سنتی را به نوعی می‌توان مادر تمام کشتی‌های آزاد، فرنگی، جودو و کوراش دانست چرا که اکثر فنون آن شبیه آنها است و بتدریج به کشتی‌های دیگر نیز رسوخ پیدا کرده است.
روستای امیرآباد از توابع شیروان در ۱۰ کیلومتری شرق این شهرستان و در مسیر اصلی مشهد- بجنورد واقع است.

شیروان و استان خراسان شمالی از خاستگاه های کشتی باچوخه در کشور است.