بغداد – ایرنا – اعتصاب اجباری گروه های اغتشاشگر درون اعتراضات خیابانی در بغداد و برخی شهرهای جنوب و مرکز عراق به سبب همراهی نکردن مردم، به شکست انجامید.

با وجود تهدیدهای گروه های اغتشاشگر که در عراق با عنوان «باندهای جوکر» شناخته می شوند مبنی بر تعطیلی عمومی و اعتصاب اجباری به خاطر عدم همراهی مردم این کار در بغداد و بصره به شکست انجامید.
دولت عراق نیز شایعات اعلام شده در خصوص تعطیلی رسمی دستگاه های اجرایی و اداری برخی از استان های جنوب و مرکز را تکذیب کرده و امروز دوشنبه را روز کاری اداری اعلام کرده است.
نیروهای پلیس از نخستین ساعات بامداد امروز با استقرار در مناطق و خیابان های مهم، مانع بستن خیابان ها و تجمع گروه های اغتشاشگر و اخلال در نظم عمومی و زندگی عادی در پایتخت عراق شدند.
همه ادارات دولتی و مدارس به طور طبیعی امروز در بغداد فعالیت خود را از سرگرفتند و حرکت در سطح شهر به صورت روان اکنون در پایتخت جریان دارد.
فرماندهی عملیات امنیت بغداد نیز در بیانیه ای اعلام کرده است که یک گروه برهم زننده نظم عمومی را در یکی از خیابان های اصلی بغداد حین تلاش برای بستن این خیابان، دستگیر کرده است.
این فرماندهی خاطر نشان کرد که همه خیابان هایی که گروه های برهم زننده نظم عمومی درصدد بستن آن بودند، باز هستند.
در بصره جنوبی ترین استان عراق نیز گزارش ها حاکی است که اعتصاب اجباری به شکست انجامیده و ادارات و مدارس فعالیت خود را به طور طبیعی از سرگرفته اند.
استاندار بصره گفته است که نیروهای امنیتی اجازه نمی دهند که کار ادارات و مدارس تعطیل شوند.
در عین حال رسانه های عراق از کشته شدن یک فعال اجتماعی به دست گروه های ناشناس خبر دادند.
«لوی الحلفی» از فعالان اجتماعی بصره به دست گروه های ناشناس به قتل رسیده است.  
گروه های اغتشاشگر در برخی استان های جنوب و مرکز توانستند به طور نسبی جریان عادی زندگی را دچار اختلال کنند.
در ناصریه که همچنان شاهد خشن ترین شکل اعتراضات خیابانی است، گروه های اغتشاشگر بزرگراه ناصریه به بغداد را برای ساعاتی بستند.
در نجف اشرف و حله نیز گزارش ها حاکی است که گروه های اغتشاشگر با آتش زدن لاستیک و بستن برخی خیابان ها در حرکت عمومی اخلال ایجاد کردند.  
در دیوانیه مرکز استان القادسیه نیز گروه های اغتشاشگر با آتش زدن لاستیک ورودی شهر را بستند.
گروه های مزبور در بعقوبه مرکز استان دیاله نیز پل «الجمهوری» در مرکز شهر را با آتش زدن لاستیک بستند و در روند حرکت عمومی در این شهر اخلال ایجاد کردند.
گروه های اغتشاشگر روز دوشنبه را پایان مهلت تعیین شده برای طبقه سیاسی حاکم در عراق برای شتاب در معرفی نخست وزیر جدید و برگزاری انتخابات زودهنگام اعلام کرده بودند.
برخی از سرکرده های این گروه ها در ویدئوهایی که در شبکه های اجتماعی و رسانه های عراق منتشر شده، وعده تشدید بیشتر اعتراضات خود را داده اند.
برخی تشدید اعتراضات خیابانی را در این برهه در ارتباط مستقیم با تظاهرات میلیونی جمعه آینده علیه حضور نظامیان آمریکا در عراق می دانند.
گفته می شود که سفارتخانه آمریکا در بغداد به سرکرده های گروه های اغتشاشگر (باندهای جوکر) که مرتبط با این سفارتخانه هستند، دستور تشدید اعتراضات و ایجاد هرج و مرج داده است.
آشکار شدن روز به روز نقش سفارتخانه آمریکا در تحریک اعتراضات خیابانی در راستای منافع واشنگتن باعث شده است که مردم عراق به تدریج از این اعتراضات و اقدامات تنش آفرین آنها فاصله بگیرند.

به دنبال اقدام تروریستی امریکا در به شهادت رساندن سردار سپهبد قاسم سلیمانی مجلس ۱۵ دی ماه قانون اخراج نیروهای خارجی از جمله امریکایی را از این کشور تصویب کرد.

سردار سپهبد قاسم سلیمانی فرمانده شهید سپاه قدس و ابومهدی المهندس معاون سازمان نیروهای مردمی عراق به همراه ۸ نفر دیگر بامداد جمعه ۱۳ دی در مسیر فرودگاه بغداد در اقدام تروریستی کاخ سفید و به دستور دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا و با شلیک از پهپادهای وزارت دفاع این کشور (پنتاگون) به شهادت رسیدند.

پیامد این اقدام تروریستی کاخ سفید، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بامداد چهارشنبه ۱۸ دی‌ماه چندین فروند موشک بالستیک به سمت پایگاه عین‌الاسد آمریکا در استان الانبار عراق شلیک کرد.

کارشناسان سیاسی عراق معتقدند امریکا برای فرار از قانون مزبور در تلاش برای ناآرامی در عراق با هدف نشان دادن نقش خود در ثبات این کشور است.

روز جمعه قرار است راهپیمایی سراسری در عراق برای اخراج امریکا از عراق برگزار شود و گروه های مختلف از هم اکنون آمادگی خود را برای حضور در آن اعلام کرده اند.