به گزارش روز دوشنبه وزارت صنعت، معدن و تجارت، «مهدی صادقینیارکی» در دومین همایش ملی نوآوری در صنعت پلاستیک در سالن همایش های سازمان مدیریت صنعتی افزود: سرمایهگذاری در صنعت پلاستیک و پلیمر با شیوه های نوآورانه و مبتکرانه در محصولات جدید با تکیه بر مواد اولیه تولید شده صنایع بالادستی ضروری است.
وی ضمن تاکید بر لزوم تکمیل زنجیره ارزش محصولات پایین دست پتروشیمی اضافه کرد: صنعت پتروشیمی از پیوند پیشین قوی با سایر صنایع نظیر لاستیک و پلاستیک، دارو و منسوجات، مبلمان، خودرو، آرایشی و بهداشتی، پوشاک، غذایی و آشامیدنی، بسته بندی، ساختمان سازی و انرژی برخوردار است.
صادقینیارکی خاطرنشانکرد: تکمیل زنجیره ارزش محصولات پاییندستی پتروشیمی و جلوگیری از خامفروشی مواد پتروشیمی می تواند سبب ایجاد ارزش افزوده بیشتر در حوزههای صنعت مرتبط با قطعات و مصنوعات پلاستیکی شود.
وی گفت: اکنون بیش از ۵۰ میلیون تن محصولات پتروشیمی در کشور تولید میشود که بخشی از آن به شکل فرآوری اولیه صادر می شود که ارزش این صادرات ۱۲ میلیارد دلار است؛ چنانچه این محصولات خام در صنایع پایین دست پتروشیمی به مواد با ارزش افزوده بالاتر تبدیل شود، ارزش چند برابری ایجاد میکند.
این مسوول، علت اصلی سهم پایین صنایع پایین دست در صادرات را توسعه نیافتن زنجیره تولید محصولات پتروشیمی و تمرکز بر صادرات محصولات بالادستی در این صنعت برشمرد.
صادقی نیارکی گفت: سال ۲۰۱۷، پنج هزار و ۷۰۰ میلیارد دلار از تولید ناخالص داخلی در سطح جهان یعنی معادل ۸.۳ درصد از کل آن حاصل عملکرد صنایع شیمیایی بوده است؛ صنایع شیمایی به ازای هر دلار تولید ۴.۲ دلار در صنایع وابسته ارزش ایجاد کرده است.
رتبه ۶۱ ایران در شاخص های نوآوری جهانی
سرپرست معاونت صنایع وزارت صنعت افزود: ایران رتبه ۶۱ جهان را در سال ۲۰۱۹ براساس شاخص های نوآوری جهانی در میان ۱۲۹ کشور به خود اختصاص داد، همچنین رتبه شاخص نوآوری ایران در میان اقتصادهایی با درآمد متوسط که ۲۴ کشور را شامل می شود، سیزدهم است و رتبه دوم نوآوری را در میان کشورهای جنوب و مرکز آسیا به خود اختصاص داده است.