تهران - ایرنا - رییس سازمان ملی بهره‌وری گفت: قرار بود دستگاه‌ها ۶ ماه پس از ابلاغ برنامه ششم توسعه برنامه‌های بهره‌وری خود را ارایه کنند، اما در پایان سال سوم برنامه توسعه هنوز این اقدام، انجام نشده است.

«فاطمه پهلوانی» امروز (سه شنبه) در نخستین همایش متولیان بهره‌وری در استان‌ها در مرکز همایش‌های سازمان مدیریت صنعتی افزود: استان‌ها سلول‌های حیاتی اجرای برنامه‌های ملی هستند و نقش کلیدی در اجرای آن دارند.

وی ادامه داد: برنامه‌های کلانی که در کشور تدوین و به دستگاه‌ها ابلاغ می‌شود، در واقع برنامه‌های بالا به پایین هستند و از ابتدای امر باید نظرات بخش‌های مختلف اخذ شود.

رییس سازمان ملی بهره‌وری  اظهار داشت: در برنامه ششم توسعه دستگاه‌های اجرایی مکلف بودند برنامه های بهره‌وری را ظرف ۶ ماه اعلام کنند که تا کنون میسر نشده است و سازمان بهره‌وری تلاش کرده دلایل این موضوع را آسیب شناسی کند تا به اهداف پیش بینی شده برسیم.

وی تاکید کرد: در آسیب‌شناسی ها همواره باید نگاه بومی و برش استانی مدنظر قرار گیرد و بنا داریم به صورت مستقیم با مدیریت استان‌ها ارتباط برقرار و الگوی کمیته بهره‌وری استان و دستورالعمل را ارایه کنیم و در حال حاضر در مرحله رایزنی با استان‌ها هستیم.

پهلوانی همسویی دستگاه ها در سطح استانی و بازخورد ملی، برقراری ارتباط سازنده و مستمر استان‌ها با سازمان ملی بهره‌وری و تشکیل شبکه ملی بهره‌وری را از جمله اهداف نخستین همایش متولیان بهره وری بیان کرد.

مردانی معاون پایش و پژوهش سازمان ملی بهره وری نیز در ادامه گفت: بهره وری به معنای کارایی و اثربخشی است و سرمایه گذاری منجر به ایجاد ظرفیت نمی شود و اقتصاد کشور قادر به ایجاد سرمایه نیست.

به گفته وی اقتصاد کشور در سال ٩٨ در آستانه استهلاک سرمایه است و بهره‌وری نیروی کار نزولی است.

مردانی گفت: تجربه جهانی می گوید که کشورهایی موفق هستند و توسعه اقتصادی زمانی میسر شده که بهره وری ارتقا یافته و توان تولید آن کشور تقویت شده است.

وی تاکید کرد: سیاست نهایی سازمان ملی بهره وری، توسعه بهره وری است و امیدواریم استان‌ها و مدیریت و برنامه ریزی مراکز به این امر توجه ویژه ای داشته باشند.

رییس مرکز اسناد سازمان برنامه و بودجه نیز در این مراسم گفت:با مدیریت سنتی نمی توان جامعه صنعتی را اداره کرد.  
«مهدی پازوکی»  ادامه داد: پنج برنامه توسعه پیش از پیروزی انقلاب و ۶ برنامه پس از انقلاب تدوین شده است و برنامه چهارم پیش از انقلاب و برنامه سوم توسعه پس از انقلاب بهترین برنامه های تدوین شده در کشور بوده اند.  
پازوکی توضیح داد: در برنامه چهارم پیش از انقلاب از طریق نیروی تصمیم ساز که از فارغ التحصیلان برتر دانشگاه ها بودند، توانستند نرخ رشد اقتصادی را دو برابر افزایش دادند و در برنامه سوم توسعه پس از انقلاب نیز رشد اقتصادی ۵.۴ درصد بوده است و پس از آن برنامه چهارم توسعه نیز بهترین برنامه بر روی کاغذ بود.  
وی تاکید کرد: با اقتصاد بسته، رشد اقتصادی میسر نمی شود و ضروری است که با جهان در قالب ارزش‌های نظام تعامل داشته باشیم و بازارهای منطقه را مدنظر قرار دهیم.  
این کارشناس اقتصادی تصریح کرد : پایه تحولات توسعه و بهره وری، تکنولوژی است و اگر می خواهیم رشد اقتصادی مطلوبی داشته باشیم باید کسب و کارها فضای مناسب داشته باشند و لازمه آن سرمایه گذاری داخلی و خارجی است.  
وی تاکید کرد: برنامه‌های توسعه ای که در کشور تدوین می شود باید راهبردی بوده و متضاد با هم نباشند و علاوه بر آن پتانسیل کشور نیز مدنظر قرار گیرد.  
این کارشناس تصریح کرد : باید جهانی فکر کنیم و ملی و منطقه ای عمل کنیم و این برنامه ها از حالت جامع به برنامه های هسته ای تبدیل شود و تصدی گری دولت کاهش یابد و برخورد علمی با مشکلات اقتصادی داشته باشیم.