به گزارش ایرنا، سید ضیاء هاشمی روز سه شنبه در نشست با روابط عمومیهای ادارات و نهادها در استانداری کرمان افزود: امروز بسیاری از تخریب هایی که نسبت به جامعه و فرزندان ما ایجاد می شود، با ابزار نظامی، موشکی و ترورریستی نیست، بلکه با ترور شخصیت ها و ابزارهای تخریب رسانه ای است.
وی با اشاره به اینکه اصحاب رسانه و روابط عمومی یک سرمایه در کنار نیازها و ضرورتهای مهم جامعه هستند و باید قدر این سرمایه را به خوبی دانست، تصریح کرد: دغدغهها و ضرورتهایی که در جامعه وجود دارد سبب برنامه ریزی برای تقویت ظرفیتهای جامعه میشود.
هاشمی خاطرنشان کرد: اگر در دنیای امروز آگاهی نباشد، ادعای دینداری، تبدیل به ابزار دشمنی با همان مقدسات میشود و خودش ابزاری برای تحریک جوانان در مسیر ترور، تخریب و افراطی گری خواهد بود.
مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی ادامه داد: جریان داعش برای ما در قرن ۲۱ میلادی و در پایان قرن ۱۴ شمسی یک عبرت مهم روزگار و تاریخ است و اینگونه نیست که ما امروز جنگ های شفاف و درخشان داشته باشیم بلکه امروز نیاز به شناخت دشمنان و شفاف سازی جبهه ها داریم.
وی اظهار داشت: ترامپ با وجود همه خشونت ورزی و بی اخلاقی، گاهی حرف هایی می زند که خواسته و یا ناخواسته واقعیت را مطرح می کند کما اینکه گفته چه نیاز به حمله نظامی داریم، البته او جرات و جسارت این کار را هم ندارد زیرا این کار عواقب زیادی برایشان دارد؛ ترامپ به عنوان یک تاجر نمی خواهد منافع اقتصادی خود را از دست بدهد و می داند با روش های دیگر و کم هزینه تری می خواهد به ما ضربه بزند.
دشمن درصدد ترور افکار عمومی و سرمایه های اجتماعی است
هاشمی یادآور شد: گاهی اوقات هواپیماها و موشکهای دشمنان می آید که کارخانه ها و زیرساخت اقتصادی یا نظامی را هدف قرار دهند و بزند، یا چهره های علمی و دانشمندان، چهره های اجتماعی ما و گاهی اوقات می خواهد افکار عمومی و سرمایه اجتماعی ما را ترور کنند که هر کدام از این تهدیدها مکانیسم های دفاعی خاص خود را دارد و بخشی از این جنگ، جنگی است که ما و شما سربازان مبارزه با آن هستیم.
وی با اشاره به تهدید سرمایه اجتماعی و فرهنگی، خاطرنشان کرد: امروز این جنگ، بسیار جدی است و طی چندین دهه گذشته برای ما بسیار پررنگ تر شده است.
مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی ادامه داد: امروز پول سعودی، تکنولوژی اروپایی و حمایت سیاسی، اقتصادی و تبلیغاتی آمریکایی و از همه بدتر ضعف های درونی ما و لشکریانی که ما را در این عرصه به چالش می کشند در یک سو قرار دارند و ما در سویی دیگر هستیم و البته این عرصه بسیار سخت است و عرصهای است که بدون آگاهی، دانش، شناخت، تخصص، بینش و بصیرت نمی توان در آن موفق بود.
هاشمی تصریح کرد: بینش بدون دانش در جامعه امروز میسر نمی شود زیرا امروز جامعه، جامعه پیچیدهای است و دانش، محفوظات و داده های صرف ممکن است که کفایت نکند اما کمک می کند که بینش ما واقعی باشد زیرا بینش بدون دانش تبدیل به برخی از تصورات بی مبنا و ابزار دست افرادی که اغراض دیگری را دنبال می کنند، می شود و این موضوع بسیار دشواری است که به نگاه مشترک و راه مشترک برای مقابله با تهدیدات برسیم.
وی گفت: امروز در معرض تهدیداتی هستیم که از ناحیه مخاطراتی سرمایه، انسجام و اعتماد اجتماعی ما را هدف قرار داده و اگر انسجام نباشد، نیاز به دشمن خارجی نداریم و اگر اعتماد نباشد ما خودمان دشمن یکدیگر هستیم و جنگ داخلی از جنگ خارجی به مراتب زیانبارتر است و منحصر به جنگ نظامی نیست و بنیان های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی را متزلزل می کند.
مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی یادآور شد: انقلاب اسلامی در حالی به پیروزی رسید که انسجام جامعه ما حول آرمان هایی تحت رهبری امام راحل (ره) به هم گره خورده بود و اگر این انسجام به هر عنوانی چه با شعارهای افراطی، چه با شعارهای تفریطی و چه با روش های سکولاریستی یا داعشی در معرض آسیب قرار گیرد، جنگ داخلی اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بنیان های اقتدار ما را به خطر میاندازد و امروز که در معرض انواع چالش های اقتصادی و فشارهای خارجی هستیم به عنوان اصحاب رسانه می توانیم کاری کنیم که دیگران نمی توانند و یا حداقل دیگران بدون رسانه از عهده آن برنمی آیند.
مدیرعامل ایرنا با بیان اینکه ما در عرصه اجتماعی نیاز به قدرت اجتماعی داریم که از طریق گفت و گو و تفاهم اتفاق می افتد، تصریح کرد: مهمترین عامل در سرمایه اجتماعی، مشارکت اجتماعی است.
وی با بیان اینکه اگر سوالات جامعه جواب نگیرد اعتماد آسیب می پذیرد، تصریح کرد: هرچند ما در حوزه های اجتماعی برخی محدودیت هایی را داریم، اما سوال نیاز به جواب دارد.
هاشمی افزود: اگر سوال درست جواب داده نشود، دیگران جواب می دهند و مرجع می شوند و اخبار غیر موثق و شایعه به دست آنها منتشر می شود.
باید از حریم سخن های مگو در جامعه کم شود
وی با اشاره به اینکه باید از حریم سخن های مگو در جامعه کم شود و اصحاب رسانه این محدودیت ها را مدیریت کنند گفت: روش مناسب اطلاع رسانی در مواقع حساس باید تغییر پیدا کند و امروز داده های جامعه به عنوان یک کنشگر بزرگ باید مرحله به مرحله دیده شود.
مدیرعامل ایرنا اظهار داشت: نیاز جامعه امروز ما تخصص است و باید در عرصه اطلاع رسانی از تخصص های موجود استفاده کنیم.
وی بیان کرد: باید مرزهای غیرواقعی و اختلاف افکن را در جامعه بشکنیم و اگر جامعه ایرانی دسته بندی و به سیاه و سفید تقسیم شود، کمکی به افزایش سرمایه اجتماعی نمی کند لذا اصحاب رسانه باید بستری فراهم کنند تا صاحب نظران و مدیران بتوانند در آن گفت و گو کنند و باید مرزبندی ها تلطیف شود.
هاشمی با بیان اینکه جامعه نیاز به اقتدار درونی دارد، تاکید کرد: احتیاج به یکدست سازی نداریم و نباید نسل جوان را به سمت دشمن هل بدهیم.
وی با اشاره به تشییع میلیونی سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و همرزمانش تصریح کرد: این جمعیت میلیونی بدون تقسیم بندی و یکدست سازی به میدان آمدند و اقتدار خود را به نمایش گذاشتند.
وی با اشاره به اینکه اصحاب رسانه تنوع سلایق را جا بیندازند گفت: همانطور که در دنیای مدرن این تنوع و تکثر جا افتاده و اگر از روش های حذفی استفاده کنیم کمکی به بهبود اعتماد جامعه نمی کنیم و اگر ارتباط با جامعه سامانمند، درست و دقیق از مسیر رسانه اتفاق بیافتند، اعتماد نیز افزایش پیدا خواهد کرد.
مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی با بیان اینکه در حوزه های امنیتی شاهد محدودیت هایی هستیم تصریح کرد: این اتفاق در حوزه های اجتماعی نباید رخ دهد.
وی با بیان اینکه هر تفاوتی تعارض نیست تاکید کرد: ما نیاز به تقویت سرمایه اجتماعی از طریق گفت و گو و مفاهمه داریم و همه ما در یک کشتی نشستیم و در جامعه اعتماد و خوش گفتمانی باید وجود داشته باشد.
هاشمی با اشاره به در پیش بودن انتخابات مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: سیاست قطعی و رسمی رهبر معظم انقلاب مشارکت حداکثری در انتخابات بوده همانطور که ۲۲ بهمن و عرصه های فرهنگی و اجتماعی دیگری نیز داریم که باید مشارکت داشته باشیم.
وی افزود: تعداد رسانه های کشور زیاد است و در حال حاضر ۱۲ هزار رسانه رسمی در کشور داریم و این ظرفیت طی ۶ سال گذشته سه برابر شده که سهم استان کرمان ۳۸۳ رسانه است.
مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی ادامه داد: همانطور که دانشگاه ها، دانشمندان، اساتید، امکانات و ظرفیت های اجتماعی نیز افزایش پیدا کرده اند.
وی گفت: استان کرمان به اندازی یک کشور ظرفیت دارد به طوری که از بسیاری از کشورهای شمال اروپا بسیار ظرفیت بیشتری دارد و با وجود این همه ظرفیت ها چرا باید یاس و ناامیدی در حوزه های مختلف ایجاد شود.
هاشمی با بیان اینکه رسانه های این توان را دارند که در کنار یکدیگر قرار بگیرند و امروز ما نیاز به هم افزایی داریم گفت: ما نمی توانیم جلوی تکثر را بگیریم و این تکثر باید در راستای منافع و مصالح ملی و آرمان های واحد قرار گیرد و مهم اینست که دغدغه مندی، دلسوزی و تلاش ها در مسیر این آرزوها قرار داشته باشد.
وی با بیان اینکه رسانه باید با اتکا به دانش، تخصص و فناوری های نو اثرگذار باشد افزود: رسانه رکن چهارم دموکراسی و از ارکان جامعه محسوب می شود و از امکانات و ظرفیت های آن در مسیر جامعه استفاده شود.
مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی تاکید کرد: دوره ای که منتظر فرایندهای رسمی باشیم گذشته است و اگر اشکالی در جامعه وجود دارد باید در پالایش و پویش اجتماعی حل شود و نباید توقع داشته باشیم در جامعه متکثر اشکالی وجود نداشته باشد و هر چند مشارکت سیاست رسمی است اما مشارکت در رقابت واقعی شکل می گیرد.
وی با بیان اینکه کنترل کننده و قاضی باید در بستر اجتماعی تنفس کند، تصریح کرد: ما در جامعه امروز حتی در محیط خانواده نیز نمی توانیم با تحکم و آمرانه رفتار کنیم و اگر گفت و گو در درون خانواده شکل گیرد، از موج های تعارض مصون می ماند.
هاشمی با اشاره به اینکه امروز روش های اجتماعی و متقاعد سازی مرسوم است، تاکید کرد: اگر داده های بیشتری به جامعه آمد و گزارش های دقیق تری داده شود، فضای جامعه منعطف تر و بازتر خواهد شد.
وی ادامه داد: رسانه می تواند مشارکت نخبگان را افزایش دهد و در جامعه متکثر نهادهای بالاتر تنها نمی تواند مشکلاتش را حل کند و نیاز به نهادهای پایین تر دارد.
مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی تاکید کرد: یکدستی به معنای یکدلی جامعه جواب می دهد و همزبانی بهتر از یکزبانی است و مهم اینست که ما پیشرفت ایران، کرمان و سایر خواهر و برادران را پیشرفت خود بدانیم.
وی بیان کرد: اگر صدای منتقدان را در جامعه خاموش کنیم تعارض جدی و شدید پیش می آید.
هاشمی با اشاره به انتشار اخبار ناصحیح در برخی رسانه ها افزود: در رسانه ای مانند صدا و سیما نیز اتفاقاتی رخ می دهد، اما مهم اینست که ما هم خطاپذیر و نقدپذیر باشیم.
وی با بیان اینکه نباید به نهادهای بزرگ کشور بی حرمتی کنیم تاکید کرد: تخریب و توهین به شخصیت رییس جمهوری خلاف قانون است، اگر چه نقد مشکلی ندارد.
مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی گفت: اگر کسی صدا و سیما را نقد کرد نباید فکر کنیم که از مقدسات خارج شده است.
خلا خبری موجب ایجاد شایعه می شود
وی با بیان اینکه خلا خبری موجب پدید آمدن شایعه می شود، افزود: در حوادث آبان ماه تعدادی اعتراض کردند و جمعی آسیب دیدند، اما رسانه ای مانند خبرگزاری رویترز آمار زد که یک هزار و ۵۰۰ نفر کشته شده اند که آمار واقعی نصف این عدد هم نیست.
هاشمی ادامه داد: اما این خبر دروغ در بسیاری از رسانه ها بازنشر پیدا کرد، چون واقعیت اینست وقتی خلاء آمار باشد، «فیک نیوز» (اخبار جعلی) و بی اعتمادی شکل می گیرد و اگر نحوه اطلاع رسانی مشکل نداشته باشد، کمتر عوارض خواهد داشت.
وی تاکید کرد: خودمان نباید دشمن یکدیگر شویم و با نقادی رسانه ها مهم ترین کانون های امر به معروف و نهی از منکر در جامعه هستند.
وی افزود: با وجود مشکلات، تهدیدها جامعه ما بجز قوی شدن و مقاومت راهی ندارد و این اقتدار تنها در حوزه نظامی نیست، بلکه در حوزه های اجتماعی و فرهنگی هم باید باشد.
سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی شخصیتی فراتر از مرزهای کشور داشت
وی ضمن عرض تسلیت به مناسبت شهادت سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی اظهار داشت: شهید سلیمانی از کرمان برخواست و به کرمان رجعت کرد اما شخصیتی فراتر از مرزهای کشور و یکی از مفاخز تاریخی است و روح بلند این شهید بزرگوار در جامعه، وطن و هندسه فکری ما جاودان خواهد ماند.
مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی با بیان اینکه شهیدحاج قاسم سلیمانی مجاهدی سرافراز است که در زمان و مکان متوقف نشد ادامه داد: وی از نوجوانی وارد عرصه جهاد شد و جهاد خود را منحصر به یک جبهه و لشکر نکرد.
هاشمی با بیان اینکه شهادت حاج قاسم برای همه ما آموزنده است تصریح کرد: یکی از ویژگیهای این شهید مجاهد این است که با اولیا الهی محشور شد و به دست اشقیالاشقیاء و به فرمان یزید زمان به شهادت رسید.
وی بیان داشت: یزیدیترین رفتارهایی که در تاریخ معاصر با جامعه اسلامی و شیعه برای ما اتفاق می افتد به دست ترامپ انجام میشود و بارزترین آن دستور بیرحمانه و غیرانسانی وی مبنی بر ترور و شهادت حاج قاسم سلیمانی بود.
مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی اظهار داشت: شهادت حاج قاسم سلیمانی در یک حادثه و گوشه نبود بلکه در مقابل انظار جهانیان و فراتر از مرزهای جغرافیایی و با یک روش بزدلانه اتفاق افتاد و همه این ویژگیها نمادهای برجستهای است که جاوادان خواهد ماند.
وی افزود: با وجود اینکه حاج قاسم یک فرمانده نظامی بود اما لطافت و محبت او آدمی را یاد بزرگان و اولیا الهی میاندازد و ایشان در عرصه نبرد و دفاع اوج قهاری و شجاعت و در عرصه دعا و مناجات اوج معنویت و لطافت را داشت.
هاشمی با اشاره به ویژگی های بارز شهید حاج قاسم سلیمانی تصریح کرد: با دوستان رحما و با دشمنان اشدا علی الکفار بود و در تقابل با دشمنان جبههبندی مشخص و شفافی داشت.
مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی تصریح کرد: شهید حاج قاسم سلیمانی محبوب قلوب و دلهای ایرانیان است به همین خاطر وداع او برای همگان یک روز جاودان و یک نماد برجسته بود.
وی با بیان اینکه علاوه بر ملت ایران و عراق سایر مسلمانان و غیرمسلمانان ملل جهان نسبت به شهادت حاج قاسم سلیمانی داغدار شدند تصریح کرد: این مهم نشان میدهد که در قرن ۲۱ راه حق، پرطرفدار است و جاذبه دارد به شرطی که مدعیان راه حق صادق باشند و صداقت خودشان را با فداکاری و از خودگذشتگی و گذر از مواهب و غنایم دنیوی اثبات کنند و نشان دهند که در راه حق و دفاع از آرمانها از خودشان، جانشان و از منافع فردی میگذرند و اگر این آرمانها و شعارها ابزاری در خدمت منافع و منفعتطلبی باشد طبیعتا" نمیتواند مورد توجه و اعتماد مردم قرار گیرد.
هاشمی با اشاره به اینکه حضور میلیونی مردم در آیین تشییع پیکر مطهر شهید حاج قاسم سلیمانی و همرزمانش نشاندهنده فضایل اخلاقی و اجتماعی آنها است تصریح کرد: هر قدمی که در تشییع جنازه چندین میلیونی در عراق، اهواز، تهران، مشهد و کرمان اتفاق افتاد در مسیر یک راه و آرمان است و حضور هموطنان و دوستداران این شهید و یاران همسنگرش در عراق امضایی به پای حقانیت این مسیر بود و البته این امضا در جاهایی هزینه داشت به ویژه در کرمان که تعدادی در این مسیر جان باختند.
مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی با بیان اینکه اتفاقات اخیر نشان میدهد برای گذر و حل مشکلات نیازمند مجاهدت و جانبازی هستیم گفت: اما در دنیای مدرن امروزی چهره ها متعدد و حوزه ها متکثر است و امروز فقط یک جبهه مقابل ما نیست همانگونه که بزرگان ما، مسئولان ارشد کشور، رئیسجمهوری و درصدر همه رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند و مکرر تأکید کردند ما فقط در معرض جنگ نظامی نیستیم و حاج قاسم در یک جنگ نظامی به شهادت نرسید بلکه همیشه در جنگهای نظامی فاتح بود و در یک جنگ تروریستی به شهادت رسید.
وی ادامه داد: بنابراین جنگ تروریستی جنگ دیگری غیر از جنگ نظامی است و در جنگ تروریستی داعش را داریم که نه صدام است و نه حتی ترامپ و داعش مدعی است و ادعاهایی دارد که اذهان و افکار را تحت تاثیر قرار می دهد و در این روزها و ماه های پایانی عمرشان نیز تاکید داشتند ما داعش نیستیم بلکه ما دولت اسلامی کره زمین هستیم.
وی با اشاره به سوابق تاریخی از جمله خوارج عنوان کرد: امروز اگر داعشی ها و افرادی که در مقابل حاج قاسم سلیمانی، یاران ایشان و سایر شهدای ما می ایستند، خود را مسلمان تر از ما می دانند، بیشتر از ما مدعی دولت اسلامی و خلافت اسلامی هستند و البغدادی خود را به عنوان خلیفه اسلامی معرفی می کرد و در ۶۰ کشور دنیا نفوذ و نیرو داشت.