ایرج مرندی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: سالانه ۱۰۰ هزار متر مربع فرش با نقشها و طرحهای مختلف در این شهرستان تولید و روانه بازار مصرف میشود که از این مقدار، ۶۰ هزار مترمربع با نقش ریز ماهی، برند تجاری ثبتشده این منطقه است.
وی اضافه کرد: خوی، قطب اول تولید فرش دستباف در آذربایجانغربی به شمار میرود به طوریکه سالانه بیش از ۶۰ درصد فرشهای ریزماهی این شهرستان به کشورهای آلمان، روسیه، ژاپن، آمریکا، ترکیه، عراق و فرانسه صادر میشود.
وی بیان کرد: فرش ریزماهی با قدمتی هزارساله با استفاده از مواد اولیه مرغوب، پشم، پنبه، کرک و ابریشم با گره ترکی بافته میشود و خواهان زیادی در کشورهای مختلف دنیا دارد.
رییس اداره صنعت، معدن و تجارت خوی به مشکلات موجود در حوزه صنعت فرش این شهرستان نیز اشاره کرد و گفت: وجود مشکلات صادراتی، نبود نمایشگاه دائمی، نبود مشاغل مکمل قالیبافی و مشکلات دست و پاگیر بیمه کارگران، روند عرضه این آثار کمنظیر در بازارهای جهانی را کند کرده اما صادرات آن همچنان ادامه دارد.
به گزارش ایرنا فرش خوی به همت مسوولان و با نام تجاری ریزماهی برای حفظ اصالت و ماندگاری به ثبت ملی رسیده است اما ماندگاری فرش ریزماهی خوی با حمایت از صادرات آن و رونق تولید محقق میشود.
خوی در شمال آذربایجان غربی از قطب های مهم تولید فرش دستباف در کشور است؛ بیش از ۳۰ هزار نفر در هشتهزار و ۵۰۰ کارگاه قالیبافی این شهرستان در تولید فرش دستباف فعالیت دارند.