تهران - ایرنا - استاد دانشکده الهیات دانشگاه تهران گفت: شهادت سردار سپهبد قاسم سلیمانی هم‌افزایی بی‌نظیری در کشور ایجاد کرد که در تاریخ ایران کم‌سابقه است اما شرایط به‌گونه‌ای پیش رفت که سانحه هوایی به‌ عنوان حادثه‌ایی تلخ، کام مردم عزیز و هموطنان ما را تلخ کرد.

سید احمد رضا خضری روز سه شنبه در مراسم یادبود شهدای دانشگاه تهران در سانحه هوایی اخیر که در مسجد دانشگاه تهران برگزار شد، ضمن تسلیت این حادثه به خانواده شهدای سانحه، دانشگاهیان و مردم ایران افزود: متأسفانه مدتی است حوادث اندوهبار به‌توالی در کشور رخ داده است که به‌طور خاص شهادت سردار پرافتخار اسلام و ایران سپهبد شهید قاسم سلیمانی،  شهادت جمعی از هم‌وطنان در سانحه هوایی، درگذشت شماری از هم‌وطنان در کرمان و سپس حادثه سیل در برخی از مناطق، کام مردم را تلخ کرده است.
خضری با ذکر آیاتی از قرآن کریم و لزوم صبر و تقوای الهی در این گونه حوادث که از نشانه‌های ویژه مومنان است، اظهار داشت: در قرآن کریم آمده که از نشانه‌های مومن، آن است که نه در غم‌ها و مصیبت‌ها، بیش از اندازه محزون می‌شود و نه در شادی‌ها بیش از اندازه شاد. چون همه این مسائل، از مقدّرات امر الهی است و انسان مکلف است برابر تقدیرهای الهی ثابت و استوار بماند.
وی خاطر نشان کرد: شهادت سردار سپهبد قاسم سلیمانی، هم‌افزایی بی‌نظیری در کشور ایجاد کرد که در تاریخ کشور کم‌سابقه است، اما شرایط به‌گونه‌ای پیش رفت که سانحه هوایی، به‌عنوان حادثه‌ایی تلخ، کام مردم عزیز و هموطنان ما را تلخ کرد و البته انتظار و توقع آن است که دلایل آن به تفصیل و با دقت مورد بررسی قرار گرفته و از سوی مراجع رسمی با شفافیت اطلاع رسانی شود.
استاد دانشکده الهیات دانشگاه تهران گفت: پس از وقوع این سانحه، هم برخی کشورها با مردم ما همدردی کردند و هم برخی با موج‌سواری بر امواج این سانحه در پی اهداف دیگری بودند. ما از آن‌ها که همدردی واقعی داشتند تشکر می‌کنیم و به آن‌ها که به دنبال اغراض سیاسی از طریق فشار رسانه‌هایشان بودند می‌گوییم که مردم ما ۴۰ سال پس از انقلاب، ماهیت دشمن و دوست را به‌خوبی می‌شناسند و میان آنها تفاوت قائل می‌شوند.
خضری تاکید کرد: ما از این که جمع زیادی از نخبگان دانشگاهی ما در این حادثه تلخ به شهادت رسیده‌اند به‌ اندازه خانواده‌های آنها اندوهگین هستیم چون این‌ها فرزندان ما نیز بودند و این داغ، داغ دانشگاهیان نیز هست؛  اما به استناد آیات قرآن و آموزه‌های اسلامی از هر حادثه‌ای باید درس آموخت و درس‌های این حادثه نیز برای همه است؛ هم مردم ما که صبر و استقامت و بینش بیشتری پیدا می‌کنند و هم مسئولان که لازم است از این رویداد تلخ درس بیاموزند و پس از بررسی دقیق و کارشناسانه حادثه در پی برطرف ساختن مشکلات پس از آن برآیند و با این حادثه‌ها، اهمیت رفع مشکلات و خطاهای فردی،  گروهی یا سیستمی را دریابند و برطرف کنند.
وی افزود: انتظار می‌رود مسئولان مربوط با مدیریت بهتر امور به ویژه فضای رسانه‌ای برای حفظ و تقویت اعتماد ملی و گسترش سرمایه اجتماعی که از وظایف اصلی آنان است، نیز اقدامات مؤثری انجام دهند و همچنان که مسئولان کشور تأکید کرده‌اند مقصران احتمالی این خطا شناسایی و مهم‌تر از آن از خطاهای مشابه در آینده جلوگیری شود تا اعتماد بین‌المللی نسبت به کشور عزیز ما مخدوش نشود و بهانه به دست فرصت‌طلبان بین‌المللی برای تخریب وجهه مطلوب کشور ما نیفتد.
استاد تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه مردم امین انقلاب و کشور هستند و باید به طور شفاف در جریان همه امور باشند، گفت: مردم ما و به طور خاص دانشگاهیان ما، هویت و ماهیت دشمن و دشمنی آن‌ها را می‌شناسند و می‌دانند آن‌ها که کشور را تحریم می‌کنند و حتی از ورود دارو جلوگیری می‌کنند یا دانشگاه‌ها و دانشگاهیان ایرانی را تحریم می‌کنند،  دوست و خیرخواه ما نیستند. طبیعی است که ما و مردم ما به سخنان و رفتار آن‌ها اعتماد نداریم و صف ما از آنها جداست.
خضری از سوی دانشگاه و خانواده دانشگاهیان، مصیبت از دست‌رفتن هم‌وطنان عزیزمان، به‌خصوص دانش‌آموختگان و دانشجویان دانشگاه تهران را به خانواده آن‌ها تسلیت گفت و برای آنان آرزوی صبر و بردباری کرد.

این مراسم با حضور رییس و اعضای هیأت‌ رییسه دانشگاه،  روسای دانشکده‌ها و پردیس‌ها، شهردار تهران و جمعی از مسئولان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، استادان، نمایندگان تشکل‌های دانشجویی و جمعی از دانشجویان برگزار شد، اعضای خانواده برخی از شهدای دانشگاهی این سانحه نیز حضور داشتند.