تهران- ایرنا- نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری گفت: اساسی ترین موضوع برای رسیدن به تمدن نوین اسلامی، وحدت مذاهب در میان ملت‌های مسلمان است.

آیت الله سید محمد حسینی شاهرودی روز چهارشنبه در چهارمین نشست الگوی نظام انقلابی تمدن‌ساز در دبیرخانه شورای نمایندگان ولی فقیه در مناطق قومی گفت: وحدت عمل میان مسلمانان در جهان اسلام اثر گذاشته و نمونه ای از اثر آن را می توان در جبهه مقاومت دید که در شهادت سپهبد حاج قاسم سلیمانی دیدیم چگونه همه اهل سنت و شیعه اظهارنظر کردند.
وی افزود: در گذشته این شبهه را مطرح می کردند که حماس یک نیروی متعصب سنی است و چرا باید به آنان کمک کنیم ولی دیدیم که چگونه حماس در چند ماه اخیر بویژه در تشییع سردار سلیمانی حضور پیدا کرد و پشت سر آیت الله اراکی بر پیکر این شهید نماز خواندند.
امام جمعه سنندج افزود: در پیام اسماعیل هنیه نیز دیدیم که وی چگونه از رهبر معظم انقلاب تشکر کرد و گفت «از خدا تشکر می کنیم که نعمت وجود شما را به ما داده است» و همچنین گفت «سلیمانی شهید قدس و شهید جبهه ماست».


نقش وحدت در تمدن نوین اسلامی
 نماینده ولی فقیه در کردستان گفت: رهبر انقلاب تاکید دارند که برای رسیدن به تمدن اسلامی، وحدت نقش بسیاری دارد، لذا با توجه به وعده الهی درباره آینده جهان باید تلاش کنیم بر موضوع رهبری آینده جهان تلاش کنیم. چون همه مسلمانان قائل هستند که رهبر آینده جهان حضرت مهدی (عج) است، هرچند گروه‌هایی همانند وهابیت که نفوذی هستند، سخن دیگری می‌گویند.
 حسینی شاهرودی اضافه کرد: در جلسه ای به روحانیون اهل سنت گفتم وقتی ما می گوییم و عجل فرجهم یعنی از خدا می‌خواهیم اسلام را زودتر بر جهان حاکم کند و عدالت را بر جهان گسترده کرده و ریشه ظلم را بر کند و این روایات در اهل سنت نیز متواتر است که آنان نیز قبول دارند.

تمدن نوین اسلامی در بیانان رهبری
 نماینده ولی فقیه در استان کردستان اظهار داشت: انقلاب اسلامی ایران زمینه‌ساز تمدن و گسترش اسلام در جهان است که در بیانات امام خمینی و رهبر معظم انقلاب همچنین در اقدامات عملی آنان دیده می‌شود. در ابتدای نهضت حضرت امام که در سال ۴۱ در قم سخنرانی کردند، اعلام داشتند هدف ما مبارزه با طاغوت و تشکیل حکومت اسلامی و سپردن پرچم انقلاب به دست صاحب اصلی آن است.
وی با مروری بر پیام امام به مهاجرین جنگ تحمیلی در فروردین سال ۶۸ اعلام کرد: در این پیام می‌بینیم امام به زیبایی آینده را ترسیم کرده و می فرماید انقلاب ما زمینه ساز ظهور ولی عصر است.

امام از نظر عملی برای تشکیل تمدن اسلامی مسائل را مطرح کردند که یکی از آنها وحدت امت اسلامی بود و در پیام ایشان به حجاج می بینیم که مردم و جوامع اسلامی را به وحدت کلمه دعوت می‌کنند.

تشکیل نیروی قدس در راستای وحدت امت اسلامی
وی از تشکیل نیروی قدس سپاه و سازمان بسیج مستضعفین به عنوان اقدامات عملی بنیانگذار جمهوری اسلامی یاد کرد که تاکنون در هیچ جای دنیا سابقه نداشته و به سازماندهی خاص مستضعفین برای حمایت از حرکت های انقلابی در سراسر جهان است و امروز بعد از ۴۰ سال می‌بینیم که شهید سلیمانی چه اقداماتی انجام داده و رهبر انقلاب این گونه او را می ستاید.  کار دیگر امام تغییر وضعیت جهان بود به گونه‌ای که در مقابل دو ابرقدرت که نگاه مادی داشتند و مشغول جنگ سرد بودند سر بر آورد و به تقابل تمدنی تبدیل شد.
حسینی با اشاره به نظریه فوکویاما و هانتینگتون درباره جنگ تمدنی به رویارویی تمدن غربی و تمدن اسلامی پرداخت و نمونه هایی از آن را برشمرد.

مروری بر سه اصل تمدن‌ساز
 این پژوهشگر مذهبی اظهار داشت: تمدن و فرهنگ سه اصل و پایه دارد که یکی از آنها باورها و اعتقاداتی است که یک ملت دارد و به ارزش هایی پایبند می شوند که این ارزش ها آنها را با دیگران متفاوت می‌کند و رفتارهایی بر اساس این ارزش ها شکل می گیرد.

شهید مطهری معتقد است دشمنان وقتی از نظر سخت افزاری ناامید می شوند به چیزهای دیگر متوسل می شوند و تلاش می کنند مفاهیمی مانند عدالت اجتماعی در جامعه اسلامی اجرا نشود و از طرف دیگر تبعیض را با رسانه های خود بزرگ نمایی می‌کنند و اگر بتوانند فشار اقتصادی می آورند. دشمن به دنبال ترویج فساد در جوامع اسلامی است تا قدرت آن را کاهش دهد و همچنین تلاش می کند تا مردم نسبت به امر به معروف و نهی از منکر بی‌تفاوت شوند.

دعای اهل سنت برای اقتدار نظام
حسینی شاهرودی اضافه کرد: یکی از علمای اهل سنت که از رهبران اندونزی است، پس از نابودی داعش به من گفت که همواره برای اقتدار ایران و رهبر انقلاب دعا می کند. در کردستان نیز یکی از آرزوهای مردم اهل سنت این است که با رهبر انقلاب ملاقات عمومی داشته باشند.

یکی از علمای شافعی اظهار داشته که در هیچ جای دنیا مثل ایران آزادی مذهبی وجود ندارد تا ما بتوانیم احکام دینی خود را اجرا کنیم و جمهوری اسلامی ایران امنیت را برای ما در کردستان ایجاد کرده است. کار دشمن شایعه پراکنی و ایجاد تفرقه است و تشکیلاتی مانند مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در سطح جهان فعالیت می‌کند و هر سال در هفته وحدت شاهد برگزاری کنفرانس وحدت اسلامی با حضور بزرگانی از علما و سیاستمداران اهل سنت هستیم که به سخنرانی می‌پردازند.

اولین گام برای رسیدن به تمدن نوین اسلامی
وی با اشاره به فعالیت‌های علمی برای اهل سنت و شیعیان در سطح بین المللی در دانشگاه مذاهب اسلامی و جامعه المصطفی تاکید کرد: تربیت نیرو اولین گام برای تمدن سازی است. انقلاب اسلامی علاوه بر اینکه در درون خود زمینه ای را ایجاد کرده تا بتواند از اهل سنت بهره ببرد در سطح جهانی نیز فعالیت های بسیاری دارد.
حسینی شاهرودی با اشاره به حضور علمی و فرهنگی اهل سنت در استان کردستان گفت ۹۰ درصد از اعضای هیئت علمی این استان را اهل سنت تشکیل می دهند.


برگزاری چهار نشست تخصصی در دو هفته
حجت الاسلام کاظم لطفیان
دبیر شورای برنامه ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت با ارائه گزارشی از نشست تخصصی الگوی نظام انقلابی تمدن‌ساز گفت: طی دو هفته گذشته سه نشست علمی با عنوان الگوی نظام انقلابی تمدن ساز به همت دبیرخانه شورای نمایندگان ولی فقیه در مناطق قومی و با همکاری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و دتنشگاه امام حسین (ع) برگزار شده است.
وی افزود: اولین نشست با موضوع وحدت اقوام در نظام جمهوری اسلامی ایران به عنوان الگوی تحقق عزت ملی، استقلال، آزادی و حفظ مرزبندی با دشمن بوده و عنوان دومین نشست حقوق اقلیت های دینی در نظام جمهوری اسلامی ایران؛ الگوی تحقق عدالت اجتماعی و موضوع نشست سوم الگوی هیات های مذهبی در ارتقای معنویت، اخلاق و سبک زندگی اسلامی ایرانی بود.

مبانی توحیدی تمدن نوین اسلامی
لطفیان با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی که بهمن سال گذشته در آغاز چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب از سوی رهبر انقلاب صادر شد، به مهمترین نکات آن همچون تمدن نوین اسلامی پرداخت و در ادامه با اشاره به گونه شناسی فرهنگ ها درباره گونه فرهنگی و مذهبی غالب در ایران بیان کرد: اگر سخن از تمدن شکوهمند اسلامی به میان می‌آید باید مبانی آن را در منابع جستجو کرد و به اثبات رساند.
وی به مبانی توحیدی و معاد در شکل گیری تمدن نوین اسلامی اشاره کرد و گفت: مبانی توحیدی توسط حضرت ابراهیم تاسیس شد و نظام حضرت موسی مبتنی بر خودشناسی و خداشناسی است و بخش تربیتی این نظام نیز توسط حضرت عیسی تاسیس شد و در  تداوم این حرکت الهی نوبت به پیامبر اکرم رسید که حکومت اسلامی را تاسیس کرد.

معجزه تشکیل نظام اسلامی
لطفیان تشکیل نظام سیاسی از سوی پیامبر اکرم در مدینه  را یک معجزه بعد از قرآن دانست و گفت: در گونه شناسی اسلام هرچند عبادت، قدرت، سیاست و جماعت وجود دارد؛ وقتی این گونه ها با هم ارتباط برقرار می‌کنند تبدیل به اسلام هویت می‌شود که اسلام تمدن‌ساز است و اگر بخواهیم اسلام و هویت را در جامعه محقق کنیم الگوی وحدت اسلامی در تحقق اسلام هویت حرف اول را خواهد زد.

وی با اشاره به نظر ادموند فازی یکی از اندیشمندان فرانسوی گفت: وی ۱۰۰ سال پیش در یک نشریه فرانسوی پرسیده بود آینده اسلام چگونه خواهد بود و یکی از اندیشمندان گفته بود آینده اسلام، اسلام هویتی خواهد بود و برای پیشگیری از اسلام و هویت باید امت پیامبر را قطعه قطعه کرد.
 وی با استناد به آیه ۴۵ سوره انفال گفت: امروز مهمترین هماورد تمدن اسلامی تمدن غربی است که مسئله مقاومت و ثبات قدم از مهم ترین نکاتی است که قرآن به آن اشاره می‌کند و شهید سلیمانی از الگوهای مقاومت است.
لطفیان انس با خدا، توحید کلمه و اطاعت از رهبری را از دیگر عناصر تمدن اسلامی دانست و افزود: تمدن اسلامی نیاز به یک رهبر دارد و جامعه باید به پیروی از رهبر همت گمارد تا بتواند نظاره‌گر تمدن اسلامی باشد. جلوگیری از تفرقه و نزاع یکی دیگر از مسائل مهم است. البته باید توجه داشت تمدن نیازمند صبوری و بردباری است که سینه امت اسلامی باید فراخ شود و این تحمل در درون امت اسلامی و همچنین نسبت به ادیان توحیدی ضروری است.

در این نشست فیلمی از شهید سردار قاسم سلیمانی به نمایش درآمد و در ادامه ماموستا عبدالسلام امامی امام جمعه مهاباد مقاله خود را با موضوع مفهوم شناسی نظام سازی انقلابی در بیانیه گام دوم انقلاب مطرح کرد. الگوی وحدت اسلامی در تحقق تمدن نوین اسلامی با تاکید بر منویات رهبر انقلاب عنوان مقاله ای بود که توسط احمد کوثری بیان شد و حجت الاسلام مهدی فرمانیان مقاله ای با عنوان الزامات و موانع تحقق نظام انقلابی تمدن ساز با رویکرد به وحدت مطرح کرد.