اسلام آباد - ایرنا - ناخرسندی شرکای سیاسی عمران‌خان نخست وزیر پاکستان از دولت وی همچنان بحث داغ این کشور است تا جایی که برخی از نمایندگان مجلس وابسته به حزب عمران خان نیز به طور تلویحی گفته اند که در صورت عملکرد ضعیف دولت، راه خود را از حزب حاکم جدا خواهند کرد.

نارضایتی حزب جنبش متحده قومی به عنوان دومین حزب پیشرو در جنوب پاکستان که ائتلاف اصلی با دولت عمران را پس از انتخابات عمومی سال گذشته تشکیل داد، همچنان ادامه دارد و تشدید اختلافات سیاسی باعث شد تا وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از حزب جنبش متحده قومی، استعفا کند.

شخصیت های نزدیک به عمران خان تاکنون چند بار برای دلجویی از حزب جنبش متحده قومی به شهر کراچی جایی که مرکز قدرت این حزب محسوب می شود، سفر کردند اما تاکنون این تلاش های نتیجه ای درپی نداشته است.

همزمان با این چالش، زمزمه هایی از ظهور اختلافات از جانب دیگر احزاب متحد با دولت عمران خان شامل حزب مسلم لیگ قائد و اتحاد بزرگ دموکراتیک شنیده می شود که به عقیده کارشناسان پاکستانی حاکی از نومیدی آنان نسبت به عملکرد دولت فعلی کشور و برآروده نشدن انتظارات آنان چه از لحاظ منافع سیاسی و یا بهبود معیشت کشور، است.

شبکه «جیو نیوز» پاکستان گفت: نارضایتی متحدان سیاسی عمران خان چالشی جدی برای دولت پاکستان به وجود آورده و این موضوع در کنار مشکلات معیشتی کشور، کار را برای حزب حاکم سخت کرده است.

از ایالت پنجاب پاکستان جایی که حزب تحریک انصاف (حزب حاکم فعلی این کشور) ریاست دولت را برعهده دارد، ۲۰ نفر از نمایندگان مجلس ایالتی از حزب عمران خان گروه جداگانه ای تشکیل دادند که هدف از آن رسیدگی به مسائل مردم و اطمینان از عملکرد موثر دولت برای پرداختن به مشکلات معیشتی کشور عنوان شده است.

جنبش متحده قومی که دارای چند کرسی در مجلس ملی پاکستان است پس از انتخابات مردادماه سال گذشته با ملحق شدن به جناح ائتلاف، مسیر تشکیل دولت جدید به حاکمیت حزب تحریک انصاف را هموار کرد اما به نظر می رسد نارضایتی آنان از حزب عمران خان باعث ایجاد موانع در مسیر دولت شود.

احزاب مسلم لیگ قائد در ایالت پنجاب و اتحاد بزرگ دموکراتیک در ایالت سِند در جنوب پاکستان نیز با پیوستن به گروه ائتلاف با دولت عمران خان، نفوذ سیاسی حزب تحریک انصاف در پنجاب و جنوب پاکستان را محکم کردند، اما ناخرسندی اخیر میان متحدان و حزب عمران خان، همکاری های طرفین را طی روزهای اخیر تحت الشعاع قرار داده است.

روزنامه پاکستانی "جنگ" گزارش داد: نمایندگان ناراضی حزب تحریک انصاف در ایالت پنجاب رایزنی های مخفیانه ای را با حزب مسلم لیگ نواز اصلی ترین حزب مخالف دولت عمران خان، را آغاز کرده اند.

حزب عمران خان در انتخابات عمومی پاکستان که روز سوم مرداد سال گذشته برگزار شد، با وجود کسب اکثر کرسی های پارلمان از حوزه شهر کراچی نتوانست برای تشکیل دولت به اکثریت کرسی های مجلس مجلس ملی یعنی ۱۷۲ کرسی دست یابد.

پس از ملحق شدن نمایندگان مستقل به حزب تحریک انصاف و کسب سهمیه ویژه کرسی های مجلس ملی به ویژه ائتلاف با حزب جنبش متحده قومی و مسلم لیگ قائد که دارای ده ها نماینده در مجلس ملی بود، عمران خان توانست اکثریت پارلمان را برای تشکیل دولت به دست آورد.