یزد- ایرنا- وضعیت نوبت‌گیری و انتظار زیاد در انجام سونوگرافی در میبد که بعضا با ازدحام همراه است بیماران این بخش در شهر را گله‌مند کرده است.

سونوگرافی یکی از روش‌های تصویر برداری تشخیصی است که با تجویز پزشک انجام می شود.

ساعت‌ها انتظار برای انجام سونوگرافی و گذشتن از هفت خوان نوبت گیری برای انجام آن محل ناخرسندی و گله گذاری بیماران میبدی شده است.

نکته قابل توجه آنکه مطب متخصص سونوگرافی بانوان برخلاف مطب سونوگرافی آقایان از نظر نوبت‌دهی، ازدحام بیشتری دارد.

بلقیس باقری که از اولین ساعت ۶ صبح به مطب سونوگرافی برای گرفتن نوبت مراجعه کرده و به همراه بیش از ۱۵ نفر پشت درب بسته مطب در خیابان نشسته‌ است میگوید: برای سونوگرافی NT و آنومالی مراجعه کرده ام و الان که ساعت ۹صبح است به ما می‌گویند بروید ساعت ۲ بعداز ظهر بیایید که بعد از ظهر هم بیماران خودشان را دارند و معلوم نیست که نوبت به ما برسد.

به گفته بیماران حاضر در آنجا  که بعضی از آنها از بردن نام خود نیز خودداری می کنند سونوگرافی NT و آنومالی در بیمارستان انجام نمی‌شود و فقط یک مطب سونوگرافی انجام دهنده این دو نوع سونوگرافی مرتبط به دوران حاملگی مورد تایید پزشکان می‌باشد.

یکی دیگر از بیماران که از اردکان آمده بود گفت: از ساعت پنج و نیم صبح به تشخیص پزشکم برای نوبت گرفتن به اینجا مراجعه کرده‌ام و الان که ساعت ۹ است می‌گویند بروید بعد از ظهر بیایید.

به گفته فاطمه دهقانی، اولویت انجام سونوگرافی در بیمارستان برای بیماران بستری است و پزشکان هم بیشتر بیماران را به یک پزشک سونوگرافی در میبد ارجاع می‌دهند که اخذ نوبت در آنجا مشکل و گران  است.

رییس بیمارستان امام جعفر صادق (ع) میبد به بودن  ۴ پزشک سونولوژیست زن در بیمارستان اشاره کرد که به همراه ۲ پزشک مرد با برنامه ای تنظیم شده در بیمارستان انجام دهنده سونوگرافی برای بیماران هستند.

محمد هادی فرح زادی افزود: نوبت دهی ام آر آی و جواب دهی آن در بیمارستان مشکل داشت اما الان با اضافه شدن پزشکان رادیولوژیست وضعیت به گونه‌ای  است که در" ام آر آی سی تی  " ، "سونوگرافی " و "آنکال کشیک"  هر کدام یک پزشک به ارائه خدمت به بیماران مشغول هستند و حتی در بعضی از روزها پزشکان سونولوژژیست از اردکان نیز در این بیمارستان پوشش دهنده سونوگرافی هستند.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر زمان انتظار برای " ام آر آی" از ۲۰ روز به ۲ روز رسیده‌ است ، تصریح کرد : تلاش شده تا  جلوی مواردی که به عدم مدیریت‌ها بازمی‌گردد گرفته شود و پاسخگوی مردم باشیم.

مسئول درمانگاه تخصصی بیمارستان امام جعفر صادق(ع) شهرستان میبد هم گفت: در آذرماه گذشته  روزهای دوشنبه صبح و پنجشنبه بعد از ظهر در کلینیک نوبت دهی سونوگرافی داشتیم که به ترتیب در این روزها ۳۰ و ۳۵ نوبت‌دهی برای بیماران تعریف می‌شد.

رضیه خادم‌الحسینی افزود: به خاطر مشکلی که مردم داشتند از ابتدای دی ماه ۲ متخصص رادیولوژیست اضافه شد که هر کدام ۲ روز در درمانگاه شیفت دارند و در حال حاضر یکشنبه ، دوشنبه و سه شنبه هر روز صبح و بعد از ظهر و در عصر روزهای چهارشنبه و پنجشنبه  انجام عمل سونوگرافی برای بیماران داریم که در هر نوبت ۳۰ نوبت دهی تعریف شده‌ است.

وی یادآور شد : در این یک ماه شکایتی مرتبط به سونوگرافی در صندوق شکایات و همچنین در سایت و کانال بیمارستان در فضای مجازی نداشته‌ایم.

 مسئول درمانگاه تخصصی بیمارستان امام جعفر صادق(ع) شهرستان میبد ادامه داد: سونوگرافی NT و آنومالی وقت گیر است و معمولا در هیچ بیمارستانی انجام نمی‌شود چون با نوبت دهی برای  آن باید به جای پذیرش ۳۰ بیمار ، ۲۰ بیمار را پذیرش کرد.

وی گفت : در دی ماه امسال برای تعداد یک هزار و ۱۲۰ نفر سونو سرپایی در کلینیک تخصصی و فوق تخصصی بیمارستان میبد انجام شده‌ است.

به گفته جانشین مسئول درمانگاه تخصصی بیمارستان امام جعفر صادق(ع) شهرستان میبد سونوگرافی NT و آنومالی سونوگرافی های زمان بری هستند و باید چندین نوبت سونوگرافی را کنسل کرد تا این نوع  سونوگرافی‌ها را انجام داد.

محمد سلیمیان افزود: اینکه پزشکان بیماری را به پزشکی خاص ارجاع می‌دهند معمولا به مواردی بر می‌گردد که علائم بالینی چند بیمار با نتیجه آزمایش‌های انجام شده توسط سونولوژیست‌ها یا آزمایشگاه‌هایی مطابقت نداشته‌ است و پزشک تشخیص می‌دهد که بیمار را از همان ابتدا به فلان آزمایشگاه یا سونولوژیست ارجاع ندهد.

مسئول بخش رادیولوژی بیمارستان امام جعفر صادق(ع) شهرستان میبد گفت: یک پزشک رادیولوژیست بیمارستان مسئولیت جوابدهی چند بخش از بیمارستان شامل سی تی اسکن ، ام آرآی و رادیولوژی می‌باشد که بخش رادیولوژی نیز جوابگوی گرافی ساده ، ماموگرافی و سونوگرافی است.

عالیه یاوری با اشاره به اینکه جوابدهی ام آی آر و سی تی معمولا زمان بر است افزود: در بخش رادیولوژی کار درمانی هر تعداد بیمار بخش ارجاع داده شود انجام داده می‌شود و در کنار آن هر روز پنج نفر  بیماران سرپایی نیز پذیرش می شوند.

وی ادامه داد: علاوه بر این روزی ۶ تا هفت بیمار ماموگرافی نیز پذیرش می‌شوند که کار حساس و زمانبری هست و به این دلایل پزشکان فرصت انجام سونوگرافی بیشتری ندارند.

مسئول بخش رادیولوژی بیمارستان امام جعفر صادق(ع) میبد یادآور شد: در حال حاضر پذیرش بیماران سونوگرافی وضعیت بهتری دارد اما چون بیشتر بیماران سونوگرافی خانم‌ها هستند سونولوژیست‌های خانم عهده دار مسئولیت بیشتری هستند.

یاوری ادامه داد : شاید بعضی پزشکان از نظر بینایی نتوانند بیماری را با بعضی پروب‌های سونوگرافی تشخیص دهند و همچنین هر دستگاهی عمر مفیدی دارد و به مرور زمان کیفیت تصویرش پایین می‌آید و باید جایگزین شود.

وی اضافه کرد : دستگاه سونوگرافی بیمارستان میبد کیفیت خوب و مطلوبی دارد و چند سال است که از آن برای تشخیص بیماریها استفاده می‌شود.

مسئول سی تی ام آر ای بیمارستان امام جعفر صادق(ع) میبد هم گفت: اینکه فقط بخواهیم مشکل سونوگرافی را حل کنیم جوابدهی سی تی یا ام آر آی به مشکل بر می‌خورد به خصوص اینکه جوابدهی ام آر آی و سی تی زمان بر هست و نیاز به گذاشتن وقت دارد.

ملیحه ابوالحسنی افزود: البته الان رادیولوژیست‌های بیمارستان اضافه شده‌اند و پزشکان وقت بیشتری را هم در بیمارستان و هم در درمانگاه می گذارند.

البته باید گفت شاید درخواست بعضی سونوگرافی ها از سوی پزشکان ضرورتی نداشته باشد و از طرفی باید توجه داشت بیماران هم رنج بیماری دارند و هم معمولا درگیر مشکلات اقتصادی هستند و شاید نتوانند از عهده هزینه های انجام سونوگرافی در مطب‌ها برآیند.

به گفته بیماران تفاوت زیادی بین هزینه سونوگرافی مطب و بیمارستان وجود دارد و گذشته از آن انتظار برای نوبت‌دهی و گرفتن جواب آزمایشات هم مشکلی است  که باید برای آن فکری کرد.

میبد یک مطب سونولوژیست مرد و یک مطب سونولوژیست زن دارد.

مرکز شهرستان ۱۰۵ هزار نفری میبد در ۵۰ کیلومتری شمال غرب شهر یزد قرار دارد.