تهران - ایرنا - روزنامه "دیلی پست" نیجریه روز چهارشنبه گزارش داد که در درگیری پلیس این کشور با جمعی از شیعیان عضو جنبش اسلامی در ابوجا پایتخت، یک تن جان باخت.

براساس این گزارش، پلیس ابوجا پایتخت نیجریه امروز برای متفرق کردن تظاهرات طرفداران شیخ ابراهیم زکزاکی رهبر جنبش اسلامی این کشور از گاز اشک آور و گلوله های جنگی استفاده کرد که در این درگیری یکی از تظاهر کنندگان کشته شد.

در تظاهرات اعضای جنبش اسلامی که در خیابان های پایتخت این کشور و برای حمایت از شیخ زکزاکی و آزادی وی از زندان برگزار شد، یک تن دیگر از تظاهرکنندگان بشدت مجروح شد.

"آنجوگوری مانزاه" فرمانده پلیس نیجریه امروز با صدور بیانیه ای حمله مسلحانه به صفوف تظاهرکنندگان را تایید کرد و گفت گه این حمله متاسفانه به دستور "بلا کیروما" کمیسر پلیس محلی صادر شد و تحقیقات در باره آن آغاز شده است.

شیخ ابراهیم زکزاکی به رغم وخامت وضعیت سلامت جسمی از سال ۲۰۱۵ (۱۳۹۴) به همراه همسرش در زندان به سر می برد.

شیخ زکزاکی درحالی همچنان در بازداشت بسر می برد که ۲۳ دی ماه امسال یک دادگاه­‌ نیجریه حکمی صادر کرد مبنی بر اینکه زکزاکی باید به دلیل بیماری آزاد و تحت درمان قرار گیرد، با این وجود دولت نیجریه به این حکم قضایی تمکین نکرده و هنوز اقدامی برای آزادی او همسرش انجام نداده است.

در پی همین حکم بود که ۹ مقام ایالتی و جنبش اسلامی نیجریه بیانیه‌ اعتراضی صادر کردند که در آن آمده بود: مقامات ایالتی و دولت نیجریه مسئولیت ادامه بازداشت غیرقانونی رهبر جنبش اسلامی نیجریه را بپذیرند و آن را به گردن دادگاه نیندازند ، چرا که در تاریخ ۲ دسامبر ۲۰۱۶ دیوان عالی نیجریه دستگیری و بازداشت آنها را غیر قانونی و مخالف با قانون اساسی کشور دانست.

این بیانیه می‌افزاید: رهبر جنبش اسلامی خود قربانی جنایت شده و جرمی را مرتکب نشده است و اتهام بی‌ارزش کشتن یک سرباز که از سوی خود نیروهای ارتش روی داده، بهانه‌ای برای ادامه بازداشت غیر قانونی وی و همسرش است.

در آن بیانیه از سازمان‌های بین‌المللی و حقوق بشری خواسته شده است که با فشار به دولت نیجریه از ادامه بازداشت غیرقانونی رهبر این جنبش و همسرش جلوگیری کنند.

نظامیان نیجریه در سال ۲۰۱۵ با حمله به حسینیه بقیةالله (عج) در شهر "زاریا" و منزل شیخ زکزاکی در ایالت "کادونا" واقع در شمال نیجریه، وی را به همراه همسر و یکی از فرزندانش دستگیر کردند.

در این حمله، صدها مسلمان شیعه به شهادت رسیدند؛ برخی رسانه‌ها آمار شهدا را ۲۰۰۰ نفر اعلام کرده‌اند.