مقاماتی از کشورهای جهان در نشستی با عنوان "پنجمین مجمع جهانی هولوکاست" در قدس به مناسبت آنچه یادبود ۷۵مین سالروز آزادسازی زندانیان از کمپ آشویتس خوانده می شود، شرکت خواهند کرد.
به گزارش روزنامه تایمز اسرائیل، هیات هایی از ۴۹ کشور جهان از جمله سران ۴۱ کشور در نشست این هفته در قدس حضور خواهند داشت. مایک پنس معاون اول رییس جمهوری آمریکا، چارلز شاهزاده انگلستان، پوتین و مکرون به همراه مقاماتی از کشورهای استرالیا، کانادا، آلمان، ایتالیا، اوکراین و آرژانتین در این نشست شرکت می کنند.
این نشست علاوه بر اهداف صهیونیست ها و شرکت کنندگان در آن ، به دلیل حاشیه هایش ، با بحث ها و حرف و حدیث های زیادی همراه است. روسای جمهور فرانسه و روسیه دیدار با بنی گانتس رییس حزب آبی سفید رژیم صهیونیستی و همچنین سفر به کرانه باختری و دیدار با محمود عباس رییس تشکیلات خودگردان را در دستور کار خود دارند.
برنامه ملاقات این دو با عباس در حالی انجام می شود که طی روزها و ماه های اخیر گزارش هایی در مورد محتوای معامله قرن و زمان رونمایی از آن منتشر شده است. گرچه هنوز از طرح صلح بین فلسطینی ها و اسرائیلی ها رونمایی نشده، اما رسانه های عربی و عبری برخی از جزئیات آن را منتشر کرده اند که اطلاعات حاوی گزارشات آنها نشان از امتیازهای فراوان آمریکایی ها در طرح معامله قرن به صهیونیست ها است.
پوتین ، پیشتر در مورد طرح صلح مذکور گفته بود از هر طرحی که منجر به صلح شود حمایت می کند اما ابتدا باید از ماهیت آن با خبر شد. پوتین همچنین از راهکار تشکیل دو دولت و تشکیل کشور مستقل فلسطینی حمایت کرده ، اما در عین حال واکنشی نسبت به افشای جزئیات معامله قرن نداشته است.
رییس جمهوری فرانسه نیز که شب گذشته وارد قدس شده و امروز با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهونیستی دیدار داشته است، در ساعات پایانی امروز با رییس تشکیلات خودگردان نیز دیدار خواهد کرد. برنامه دیدار مکرون با عباس در سفر سه روزه رییس جمهوری فرانسه به سرزمین های اشغالی با ابراز نارضایتی مقامات اسرائیلی روبرو شده است. موضع فرانسه در خصوص ایجاد صلح بین طرف اسرائیلی و فلسطینی نیز، تشکیل کشور مستقل فلسطینی است. مکرون پیشتر اعلام کرده بود که هیچ امیدی به طرح صلح ترامپ ندارد.
اما حضور مکرون و پوتین در سرزمین های اشغالی در میان انتشار گزارش هایی در مورد اعلام تصمیم ترامپ برای رونمایی از معامله قرن، سوالاتی را در مورد هدف مشارکت آنها در مجمع جهانی هولوکاست مطرح می کند. آیا این دو به دنبال رایزنی برای اعمال تغییراتی در محتوای معامله قرن هستند یا دیدارشان با عباس در راستای ترغیب وی برای پذیرش این توافق است؟؛ گویا برای پاسخ به این سوالات هنوز بایدکمی صبر کرد.
حواشی مراسم هولوکاست
اقدام صهیونیست ها برای برگزاری مجمع جهانی هولوکاست در این برهه زمانی نیز سوال برانگیز است. تایمز اسرائیل می نویسد: قرار بود یک نشست کوچک برگزار شود اما تبدیل به بزرگترین رویداد دیپلماتیک در تاریخ اسرائیل شد. تخمین زده می شد که ۱۰ یا شاید ۱۵ رهبر جهان در این نشست شرکت کنند.
در این نشست قرار بود آندره دودا رییس جمهوری لهستان نیز حضور پیدا کند اما به علت عدم در اختیار قرار دادن تریبون برای سخنرانی به وی، حاضر به شرکت در مجمع هولوکاست نشد.
صهیونیست ها از دودا برای سفر به سرزمین های اشغالی دعوت کرده بودند اما بخاطر نگرانی از اظهار نظرهای وی در مورد حقایق هولوکاست به او اجازه سخنرانی ندادند.
شیمون شینکوفسکی معاون وزیر خارجه لهستان دیروز از پوتین در خواست کرده بود تا در مجمع جهانی هولوکاست حقایق را بگوید.
اظهارنظر مقام لهستانی و عدم دادن تریبون به دودا برای سخنرانی در نشست هولوکاست ابهاماتی را در افکار عمومی به وجود می آورد که آیا صهیونیست ها در مورد این واقعه حقایقی را کتمان کرده اند یا اطلاعات اشتباهی را به جامعه جهانی در این مورد تزریق می کنند؟
صهیونیست ها این هفته میزبان سران تعدادی از کشورهای جهان خواهند بود که بی شک بازتاب و انعکاس رسانه ای خواهد داشت، اما برگزاری چنین نشستی در زمانی که نتانیاهو در بدترین وضعیت در دوران زندگی سیاسی اش بسر می برد، حاوی چه نکاتی است؟ آیا قرار است در قالب چنین نشستی، اتفاقی در خصوص بحران فلسطین بیفتد و خبری اعلام شود ، یا معبری برای فرار صهیونیست ها از بن بست سیاسی جاری است؟