شیراز-ایرنا-شهردار شیراز لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ شهرداری را به مبلغ چهار هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان، تقدیم شورای اسلامی این شهر کرد.

شهردار شیراز، چهارشنبه در یکصد و بیستمین نشست شورای اسلامی شهر شیراز در مورد لایحه بودجه سال ۹۹ این شهرداری گفت: این بودجه در ۲ بخش هزینه‌ای و درآمد، در قالب ۶ محور و با تاکید بر عدالت و توسعه زیرساخت‌ها، توسعه عبور و مرور و شبکه حمل و نقل، ایمنی شهر در برابر زمین لرزه و حوادث، حفظ و صیانت از باغ‌ها در توسعه فضای سبز، حفاظت از بافت تاریخی شهر و ساماندهی سیما و منظر شهری، کاهش و رفع آلودگی هوا و آلودگی زیست محیطی، سلامت اجتماعی، سبک زندگی و حفظ بهداشت روان، تدوین شده است.

حیدر اسکندرپور افزود: بخش هزینه‌ای لایحه بودجه سال ۹۹ شهرداری شیراز به مبلغ یک هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان، معادل ۳۰ درصد شامل هزینه‌های جاری است و سه هزار میلیارد تومان معادل ۷۰ درصد شامل هزینه‌های عمرانی و در بخش درآمد، شامل یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از محل ساخت و سازها (ساختمانی) که معادل ۳۵ درصد است و ۶۲۰ میلیارد تومان درآمدهای پایدار معادل ۱۴ درصد است.

وی ادامه داد: در این لایحه، سهم وام ۹ درصد، اوراق مشارکت ۳۰۰ میلیارد تومان معادل هفت درصد، فروش دارایی و املاک ناشی از تفکیک و پروژه‌های اوراق مشارکت معادل ۸۴۱ میلیارد تومان و سایر ردیف های درآمدی معادل ۷۳۹ میلیارد تومان است.

شهردار شیراز با اشاره به اینکه بودجه سال ۹۹ با افزایش ۳۳ درصدی نسبت به سال ۹۸ به شورای اسلامی شهر ارایه شده است، بیان داشت: در سال آینده میزان بودجه حمل و نقل و ترافیک به مبلغ یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان، محیط زیست و سلامت و ایمنی ۴۵۰ میلیارد تومان، فرهنگی، اجتماعی و گردشگری ۱۹۵ میلیارد تومان، اقتصاد و مالی ۹۴۹ میلیارد تومان، حوزه خدمات مدیریت ۸۶ میلیارد تومان، معماری و شهرسازی ۱۲۰ میلیارد تومان است.

وی اضافه کرد: در سال ۹۸ در چندین نوبت به دلیل افزایش قیمت ارز، هزینه‌های شهرداری به ویژه در حوزه حمل و نقل به شدت افزایش یافت و با توجه به اینکه هزینه نگهداری شهر بالا است، از اعضای شورای اسلامی شهر در خواست می‌شود، لوایح عوارضی شهرداری تصویب شود تا بتوانیم این هزینه‌ها را که در بودجه ارایه شده است، تامین کنیم.

شهردار شیراز با اشاره به اینکه مبلغ یک هزار میلیارد تومان هزینه نگهداری شهر در بخش‌های مختلف می‌شود، گفت: در حوزه پسماند و حمل زباله مبلغ  ۲۲۰ میلیارد تومان، هزینه نگهداری فضای سبز شهری به مبلغ ۱۵۰ میلیارد تومان، هزینه ایمنی و آتش نشانی معادل ۹۱ میلیارد تومان و در زمینه یارانه‌های حوزه حمل و نقل ریلی ۱۶۹ میلیارد تومان یارانه پرداخت می‌شود.

وی اضافه کرد: در این لایحه، هزینه نگهداری تسهیلات و ساختمان‌ها معادل ۱۵۰ میلیارد تومان است و این رقم‌ها نشان می‌دهد که هزینه‌های جاری شهر در سال ۹۹ ما را به سمتی می‌برد که ناگزیر به افزایش هزینه خواهیم بود.

اسکندرپور همچنین بیان داشت: اگر سهم درآمد پایدار شهرداری‌ها در بودجه دولت افزایش یابد، موضوع شهر فروشی حذف و این ۲ مصوبه (مصوبه اخیر مجلس شورای اسلامی در مورد مالیات بر ارزش افزوده) موجب افزایش درآمد پایدار شهرداری‌ها  خواهد شد.