نبیالله خون میرزایی روز چهارشنبه درآئین تودیع و معارفه مدیرکل شیلات استان بوشهر افزود: شناورهایی که در آبهای سرزمینی و محدوده صیدگاهی کشور صید میکنند مالیکت بهرهبرداری دارند.
وی بیان کرد: سازمان شیلات ایران هیچ علاقهای به برداشت بیش از ظرفیت از منابع موجود ندارد و بیشترین رویکرد این سازمان به سمت توسعه فعالیتهای آبزیپروری است در همین ارتباط متقاضیان اشتغال در حوزه شیلاتی و جامعه صیادی که معیشت آنها به خطر افتاده را نیز با ظرفیت سازی در این زمینه به سمت آبزیپروری سوق میدهیم.
خون میرزایی گفت: منابع و ذخایر دریایی بعنوان انفال باید برای آیندگان حفظ و به آنها فرصت تجدید و بازسازی داده شود به همین دلیل باید متناسب با ظرفیت دریا از آنها برداشت صورت گیرد.
آماری از شناورهای بیهویت وجود ندارد
معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: سازمان شیلات ایران آماری از شناورهای بیهویت ندارد و تنها در خصوص شناورهای مجوز دار میتواند صحبت کند و ساماندهی آنها را برعهده دارد.
وی اضافه کرد: در زمان حاضر صید بیش از ظرفیت منابع موجود است و بخش عمدهای از آن به دلیل فعالیت شناورهای غیرقانونی و بیهویت است که از سفره معیشت صیادان قانونی برداشت میکنند.
خون میرزایی یادآورشد: متناسب با مطالعات فعالیتهای پژوهشی مجوز بهرهبرداری داده میشود ولی منابع جنوبی ظرفیت برداشت بیش از این ظرفیت صید را ندارد پس برای توسعه و یا صدور مجوز صید جدید برنامهای نداریم.
تولید ۴۶ هزار تن میگوی پرورشی در کشور
رئیس سازمان شیلات ایران گفت: امسال تاکنون ۴۶ هزار تن میگوی پرورشی در کشور تولید شد که ۲۲ هزار تن از این میزان تولید مربوط به استان بوشهراست.
خون میرزایی ادامه داد: باتوجه به وضعیت ذخایر دریا شیلات هیچ برنامهای برای صدور مجوز صید ندارد و بیشترین تمرکز و جهتگیری این سازمان استفاده بهینه از آبهای داخلی و حرکت به سمت آبزیپروری در دریا و خشکی است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: در همین ارتباط استفاده بهینه از آبهای داخلی و آبزیپروری در سواحل و پرورش ماهی در دریا و در سیستم بسته قفس از برنامههای مهم شیلات است و جهتگیری این سازمان به سمت افزایش صید در سواحل نیست.
وی ادامه داد: یک سهمیه صید از کمیسیون تن ماهیان در اقیانوس هند فراساحل داریم که تلاش میشود این سهمیه حفظ و اگر ظرفیتی تخصیص یافته از این فرصت استفاده کنیم.
رئیس سازمان شیلات ایران گفت: بهترین سرمایههای کشور در آبزیپروری قرار دارد و امروز استان بوشهر با توجه به ظرفیتها و سرمایهگذاری که در آن شده است پیشتاز و نقطه امید کشور بهشمار میرود.
ماهی در قفس جزو فعالیتهای نوپای کشور
خون میرزایی گفت: طرح پرورش ماهی در قفس در راستای توسعه فعالیتهای آبزیپروری و از برنامههای نوپا و جدید و مورد حمایت ستاد اقتصاد مقاومتی کشور است.
وی بیان کرد: در همین راستا امسال براساس برنامه تنظیم شده ۱۰۰ هزار تن محصول ماهی در قفس باید در کشور تولید شود که تلاش لازم برای اجرای این برنامه انجام میشود.
رئیس سازمان شیلات ایران گفت: پرورش ماهی در قفس یکی از ظرفیتهای قابل توجه استان بوشهر است و تاکنون برای ۳۰ هزار تن پرورش ماهی در قفس ظرفیتسازی شده و حمایتهای تسهیلاتی لازم برای به نتیجه رسیدن این برنامه انجام میشود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: گرچه ممکن است ظرفیتهای صنعتی استان بوشهر نسبت به دیگر قابلیتهای این استان ارجعیت داشته باشد اما صید و صیادی و تجارت دریایی در این استان از گذشتههای دور جزو مزیتها بوده است .
خون میرزایی اضافه کرد: در ۹ ماه گذشته بخش کشاورزی رشد اقتصادی خود را حفظ کرده است و امروز در این شرایط سخت فعالان عرصه اقتصادی در شیلات افتخارهای قابل توجهی آفریدند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری بوشهرگفت: ادامه روشهای گذشته کافی نیست و بخش شیلات و صید و صیادی نیاز به طرحهای دانشبنیان و خلاقانه دارد تا ذخایر آبزیان حفظ شود.
سعید زرین فر اضافه کرد: وضع خوبی دربخش صید و صیادی نداریم که باید با توسعه آبزی پروری این شرایط جبران شود.
در این آئین علی بازدار بعنوان مدیرکل شیلات استان بوشهر معرفی و از خدمات عباسعلی زنده بودی تقدیر شد.