به گزارش آسوشیتدپرس، وزارت امنیت داخلی دولت امریکا در مقررات جدیدی که روز چهارشنبه در روزنامه رسمی «فدرال رجیستر» منتشر شد، اعلام کرد: ایرانیها و خانوادههایشان دیگر واجد شرایط برای درخواست یا تمدیدهای روادیدهای موسوم به E-۱ و E-۲ نیستند. این محدودیت از روز پنجشنبه به اجرا در میآید.
این نوع روادیدها به «بازرگانان» و «سرمایهگذاران کلان» خارجی در شرکتهای آمریکایی امکان میدهد که در ایالات متحده کار و زندگی کنند.
اداره «خدمات شهروندی و مهاجرت ایالات متحده آمریکا» که زیرمجموعه وزارت امنیت داخلی است، اعلام کرد که این محدودیتهای جدید در راستای خروج آمریکا از «معاهده مودّت، روابط اقتصادی و حقوق کنسولی بین دول متحده آمریکا و ایران» است.
«عهدنامه مودّت و روابط اقتصادی و حقوق کنسولی بین دول متحده آمریکا و ایران» در ۲۳ مرداد ۱۳۵۴ هجری شمسی (۱۵ اوت ۱۳۵۵ میلادی) میان نمایندگان دو کشور امضا شد و در جلسه سه شنبه بیست و هشتم اسفند ماه ۱۳۳۵ به تصویب مجلس شورای ملی رسید.
اداره خدمات شهروندی و مهاجرت آمریکا همچنین افزود: ایرانیهایی که بر اساس این نوع روادیدها در ایالات متحده هستند، لازم است که پس از منقضی شدن اعتبار رواید آنها، این کشور را ترک کنند.
بنا بر اعلام این اداره، این مقررات جدید، ایرانیها را از درخواست برای صدور یا تمدید سایر روادیدهایی که واجد شرایط آنها هستند، منع نمیکند.
به نوشته آسوشیتدپرس، شمار ایرانیهایی که از روادید نوع E-۱ و E-۲ استفاده میکنند، مشخص نیست اما به نظر میرسد که تعداد آنها کم باشد. سالانه بیش از ۱۰ میلیون روادید غیرمهاجرتی از سوی آمریکا صادر میشود که تنها ۴۸ هزار مورد آنها از نوع E است.
دولت دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا پیشتر نیز با اتخاذ سیاستهای ضدمهاجرتی، صدور روادید برای شهروندان ایران، لیبی، کره شمالی، سومالی، سوریه و یمن و نیز مقامهای ونزوئلا و خویشاوندان آنها را ممنوع کرده بود.
این دولت اعلام کرده که میخواهد ۷ کشور دیگر شامل بلاروس، اریتره، قزاقستان، میانمار، نیجریه، سودان و تانزانیا را به فهرست ممنوعیت سفر به آمریکا اضافه کند.
این در حالی است که در روزهای اخیر، خبر بازداشت یک دانشجوی ایرانی در فرودگاه بوستون، جلوگیری از ورود وی به خاک آمریکا و در نهایت اخراج او اعتراضهای گستردهای را علیه سیاستهای دولت ترامپ در پی داشته است.
ماجرا زمانی افشا شد که رسانه های غربی عصر دوشنبه (۳۰دی) از اعتراض دسته جمعی دانشجویان در فرودگاه لوگان بوستون به اخراج یکی از همکلاسیهای خود خبر دادند.
وکلای این دانشجوی بیست و چهار ساله ایرانی تأکید کردند که به آنها اجازه دسترسی به موکلشان داده نشده و این دانشجو با وجود داشتن روادید، بدون ارائه جزئیات از سوی مقامات اخراج شده است.
پیش از این نیز در مهرماه امسال اعلام شد آمریکا از ورود ۱۲ دانشجوی ایرانی به آمریکا جلوگیری کرده است در حالی که همه آنها روادید نیز داشتهاند.
در آن هنگام، روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز نوشت: دستکم ۱۲ دانشجوی ایرانی که قرار بود برنامههای تحصیلات تکمیلی خود را در رشتههای مهندسی و علوم کامپیوتر در سال تحصیلی جدید آغار کنند، روادید آنان به طور ناگهانی لغو و از پرواز آنها به آمریکا ممانعت شده است.
تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۳۹۸ - ۲۰:۱۹
تهران- ایرنا- دولت «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا با اعمال محدودیتهای تازهای در زمینه فعالیت سرمایه گذاران و بازرگانان ایران، صدور یا تمدید روادید برای این افراد را لغو کرد.