تهران- ایرنا- نخست وزیر سوریه در دیدار با وزیر آموزش و پرورش ایران،‌ با اشاره به اهمیت آموزش‌های فنی حرفه‌ای به دانش آموزان، خواستار انتقال تجربیات آموزشی کشورمان در حوزه‌های مختلف از جمله آموزش‌های فنی حرفه‌ای و تحصیلات پیش دانشگاهی به جمهوری سوریه شد.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، عماد خمیس گفت: تربیت انسان توانمند و مقاوم در برابر تغییرات قابل تقدیر است و امیدوارم با امضای یادداشت تفاهم آموزشی، مناسبات دو کشور در این زمینه به سطح مطلوبی برسد و انتقال تجربیات در حوزه‌های مختلف از جمله آموزش‌های فنی حرفه‌ای و تحصیلات پیش دانشگاهی که توسط وزارت آموزش و پرورش جمهوری اسلامی ایران کسب شده است،‌ به جمهوری سوریه منتقل شود.

 نخست وزیر سوریه با تشکر از حمایت‌های جمهوری اسلامی ایران از مردم سوریه اظهار داشت: ما و برادران ایرانی به صورت یک ملت واحد در برابر توطئه‌های دشمنان که علیه ملت‌های ما صورت می‌گیرد، قرار گرفته‌ایم. بنابر این خون‌های مشترکی که از دو ملت برای دفع این توطئه‌ها ریخته شده است، این ملت واحد را منسجم‌تر کرده و فداکاری‌های مشترک باعث پیروزی‌ها و افتخارات کشور سوریه در برابر توطئه‌های دشمنان شده است.

عماد خمیس افزود: خون شهید سلیمانی و همرزمانش باید ارج نهاده شود و خون همرزمان ما در این راه باعث پیروزی‌های بیشتر دو ملت می‌شود و مردم سوریه در همه سطوح از شهادت سردار سلیمانی متاثر شدند.

وی با تاکید بر ممتاز و برجسته بودن همکاری‌های دو کشور اظهار داشت: چنین روابطی می‌تواند برای سایر کشورهای اسلامی به صورت الگویی برای تعامل و همکاری درآید.

نخست وزیر سوریه با تاکید بر اینکه دانش آموزان ما باید در برابر گروه‌های تکفیری مصون شوند، بنابراین مسئولیت تربیت نسل بر عهده نظام‌های تعلیم و تربیت است،‌ افزود: همچنین ترویج فرهنگ مقاومت در فرزندانمان از اولویت‌های نظام تعلیم و تربیت باید قرار گیرد.

وی افزود: تجربه ایران که در طول سال‌های گذشته در راه ایثار و شهادت و پاسداشت مکتب مقاومت که در جنگ تحمیلی کسب کرده است، موثر و مفید بوده است و می‌تواند به جمهوری سوریه منتقل شود.

محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش کشورمان نیز از ابراز همدردی ملت سوریه در شهادت سردار سلیمانی و حضور نخست وزیر سوریه در مراسم تشییع جنازه سردار سلیمانی تشکر کرد و افزود: جمهوری اسلامی ایران در بازسازی و نوسازی مدارس پس از جنگ تحمیلی هشت ساله و حوادث گوناگون از جمله سیل و زلزله های متعدد تجارب بسیار غنی به دست آورده است.

وی اظهار داشت: تاکید آموزش و پرورش بر آموزش‌های فنی حرفه‌ای و داشتن حداقل یک مهارت برای دانش آموزان است؛ بنابراین هر دانش آموزی که از مدارس ایران فارغ التحصیل می‌شود، باید یک مهارت آموخته باشد.

حاجی میرزایی افزود: جمهوری اسلامی آمادگی انتقال تجربیات خود در زمینه بازسازی و نوسازی مدارس سوریه را که بر اثر جنگ داخلی این کشور خراب شده‌اند، دارد.

محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش‌ و پرورش در ادامه سفر خود به کشور سوریه از مجتمع امام خمینی (ره) در دمشق بازدید کرد. در این دیدار وزیر آموزش‌ و پرورش با قدردانی از تلاش و زحمات معلمان، اظهار داشت: مدرسه ظرفیت‌های بالایی دارد و باید تعداد بیشتری از ایرانیان و حتی افراد مقیم شهر دمشق را پوشش دهد.

وی افزود: باید برنامه‌ریزی‌های لازم برای ایجاد مدرسه بین‌المللی و انعطاف لازم برای جذب دانش آموزان بیشتر فراهم شود.

با حضور وزرای آموزش‌ و پرورش سوریه و جمهوری اسلامی ایران پروژه STEM در راستای به‌کارگیری از توانمندی و ظرفیت دانش آموزان استعدادهای درخشان سوری افتتاح شد. این پروژه مربوط به دانش آموزان استعدادهای درخشان کشور سوریه است و هدف آن شناسایی ظرفیت‌ها و توانمندی‌های دانش آموزان در عرصه‌های مختلف است. بر اساس این پروژه کتاب‌های درسی متحول می‌شوند و در آینده نزدیک کتاب‌های درسی جدید و نظام آموزشی سوریه بر اساس این پروژه طراحی خواهد شد.

پروژه STEM با همکاری کارشناسان و اندیشمندان وزارت آموزش سوریه، متخصصان وزارت ارتباطات و بخش‌های مختلف این کشور صورت گرفته است و دانش آموزان برجسته حوزه‌های علوم ریاضی و هنرمندان سوریه در این پروژه فعال هستند.

هدف پروژه STEM، آموزش لذت‌بخش و مطلوب برای دانش آموزان است و این پروژه با بازی‌های ساده شروع می‌شود و گام‌به‌گام دانش آموزان را وارد مراحل دشوارتر می‌کند و قرار است تا جایزه‌ای سالانه به معلمان و دانش‌آموزان موفقی که اختراعی در قالب پروژه ارائه کنند، اهدا شود.