همدان- ایرنا- "گردش تصویر" کتابی است که در لابه‌لای خاطرات مسعود جعفری جوزانی فیلمنامه‌نویس و کارگردان برجسته کشور بخش‌هایی از تاریخ سینما و تئاتر این سرزمین را روایت می‌کند.

برای اولین بار در زندگی ام یکی با چشمانی پر از شوق از من پرسید: چای می خوری یا قهوه؟

من هم که تا آن روز حتی طعم و مزه قهوه را نچشیده بودم پا روی پا انداختم و گفتم: قهوه!

آقای دستغیب چنان از نمایشنامه و اینکه جوانی به سن و سال من آن را نوشته تعریف کرد که دو روز نشئه بودم. 

آخر سر هم گفت: فردا راس ساعت پنج بعد از ظهر در آمفی تئاتر کاخ منتظر من خواهد بود.

فردا رفتم، ده دوازده نفر نشسته بودند. نام هایی را که به یاد دارم رحمان ساسان، سعید دانش، مسعود مومنی، جلیل آغداشی، سهراب اسکندرنژاد، خسرو فخرآذر، ابراهیم همت زاده و رضا برزگر است.

آقای ساسان که پیدا بود چندبار نمایشنامه را خوانده است، با هیجان و شیفتگی خاصی حرف می زد.

مسعود جعفری جوزانی فیلمنامه سریال تاریخی "در چشم  باد" را نوشت و کار تهیه کنندگی آن را به عهده داشت

جلسه دورخوانی تشکیل داده بود. متاسفانه به تشخیص او نقش غلومی را هیچکس جز من نباید بازی می کرد. برای اینکه کار اجرا شود تن دادم و مخالفتی نکردم.

نمایشنامه با استقبال بی سابقه ای از سوی مردم و به ویژه دانشجویان دانشکده کشاورزی رضائیه روبرو شد.

شب سوم آقای اربابی که در آن زمان مدیر تلویزیون رضائیه بود در سالن حضور داشت و چون خیلی از کار خوشش آمده بود، پیشنهاد خرید و ضبط کار را داد. دوازده هزار تومان هم برای خرید آن پیشنهاد کرد.

وقتی رحمان ساسان از من پرسید چطور پول را تقسیم کنیم؟ بدون درنگ پاسخ دادم مساوی تقسیم کنید و همین موجب دوستی پایدار ما شد که تا به امروز هم ادامه دارد.

رحمان ساسان در آن زمان سروان ارتش بود، حقوق خوانده و در کار قضاوت بود؛ یک وطن پرست واقعی و شاید به همین دلیل تا بعد از انقلاب درجه تیمساری به او داده نشد.

کار تئاتر را با اسم مستعار انجام می داد چون برای پرسنل ارتش قدغن کرده بودند که کار هنری نکنند.

او استاد اول من در تئاتر است و همانند برادر بزرگترم دوستش دارم؛ بعد از انقلاب هم مدتی در ارتش خدمت کرد و با درجه تیمساری بازنشسته شد.

ادامه فراز و فرودهای زندگی مسعود جعفری جوزانی را در کتاب "گردش تصویر" بخوانید که سینما را به گونه ای دلنشین روایت می کند.

"یک مرد یک خرس" فیلمی به کارگردانی، نویسندگی و تهیه‌کنندگی مسعود جعفری جوزانی محصول سال ۱۳۷۱ است

این کتاب بر خلاف آن چه در نگاه اول به نظر می رسد، تنها روایت خاطرات شخصی مصاحبه شونده نیست، بلکه اطلاعات مفیدی در زمینه تحول سینمای ایران در دهه های مختلف تاریخی، به ویژه پس از پیروزی انقلاب اسلامی را در بر دارد.

معرفی چهره های برجسته تئاتر و سینما، مسائل فنی پشت پرده سینما و مطالبی از این دست، از جمله مواردی است که در این کتاب پیش روی خوانندگان قرار می گیرد.

"گردش تصویر" حاصل گفت و گویی ۲۰ ساعته با هنرمند و کارگردان برجسته سینمای ایران است که از سوی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و در قالب یک مصاحبه تاریخ شفاهی صورت گرفته است.

کار مصاحبه، پژوهش و تدوین این اثر را "محمد حسین یزدانی راد" به عهده داشت.

برچسب‌ها