انجمن جامعه شناسی ایران، انجمنی غیرانتفاعی است که در سال ۱۳۷۰ تاسیس شده و تا کنون در زمینههای علمی، پژوهشی، کارشناسی و مشاوره مشغول فعالیت است.
در واقع تولید و ترویج دانش جامعهشناختی، تدوین و تصریح قواعد برای کنشگران حوزه جامعهشناسی، تقویت ارزش و حیثیت جامعهشناسی، تقویت تعهد علمی و هویت صنفی کنشگران جامعهشناسی و بسط، گسترش و غنیسازی روابط انجمنی در اجتماع علمی و جامعه از مهمترین اهداف تاسیس این انجمن عنوان شده است.
انجمن جامعه شناسی ایران با بکارگیری برخی سیاستها مانند - کاربردی کردن جامعهشناسی از طریق طرح مسائل اساسی جامعه و کوشش در جهت توصیف، تبیین و حل آنها، بسط تعامل علمی با نهادهای سیاستگذاری، برنامهریزی و اجرایی کشور و ارائه خدمات علمی، آموزشی و پژوهشی به بخش خصوصی و دولتی در راستای محقق شدن اهداف خود گام برمیدارد.
انجمن جامعهشناسی ایران فعالیتهای علمی و پژوهشی خود را در قالب گروههای علمی، تخصصی مختلف انجام میدهد. از این رو در این انجمن، ۱۸ گروه علمی فعال هستند که هر یک، به حوزهای خاص در جامعهشناسی و علوماجتماعی مربوط میشود.
گروههای مطالعات انسانشناسی فرهنگی، جامعهشناسی پزشکی و سلامت، جامعهشناسی کاربردی، جامعهشناسی انقلاب و جنبشهای اجتماعی، جامعهشناسی تاریخی، جامعهشناسی خانواده، جامعهشناسی دین، جامعهشناسی روستایی و جامعهشناسی شهر به صورت علمی تخصصی در انجمن جامعه شناسی ایران فعالیت میکنند.
همچنین گروههای جامعهشناسی صنعت، جامعهشناسی علم و معرفت، جامعهشناسی هنر و ادبیات، جامعهشناسی ورزش، روششناسی و روشهای تحقیق، سیاست اجتماعی، مسائل و آسیبهای اجتماعی، مطالعات زنان و مطالعات فرهنگی از دیگر ارکان اصلی انجمن جامعهشناسی ایران شناخته میشوند.
انجمن فعالیتهای خود را به یک استان محدود نکرده و تاسیس دفاتر استانی نیز را نیز در اولویت قرار داده و در حال حاضر، به جز دفتر مرکزی در تهران، در ۱۵ استان شامل استانهای اصفهان، ایلام، خراسان، خوزستان، زنجان، فارس، مازندران، همدان، چهارمحال و بختیاری، کردستان، کرمان، گیلان، یزد، آذربایجان شرقی و لرستان دفاتر استانی انجمن ایجاد شده اند.
انجمن در نظر دارد با برگزاری جلسات متناوب، سمینارها، همایشها و کارگاهها، انتشار مقاله و کتاب، انجام طرحهای پژوهشی در حوزه فعالیت خود به بررسی چالشها و مسائل جامعه به صورت کاربردی بپردازد.
ایرنا در ادامه برای آشنایی صاحب نظران و دانشجویان حوزههای مختلف علم به معرفی برنامههای این انجمن در بهمن ماه میپردازد.
حلقه مطالعاتی با محوریت ارزیابی تاثیرات اجتماعی
گروه علمی و تخصصی ارزیابی تاثیرات اجتماعی انجمن جامعه شناسی ایران با همکاری جهاد دانشگاهی و همچنین گروه مطالعات توسعه اجتماعی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برنامه حلقه مطالعاتی با محوریت ارزیابی تاثیرات اجتماعی را برگزار میکند.
این برنامه که در واقع ارائه فصول یک تا ۴ کتاب برنامه ریزی بر پایه سناریونگاری در سازمانهاست را ارائه می دهد، ارائه این کتاب با فردین منصوری و نگار حسامی است.
این جلسه دوشنبه ۷ بهمن ماه ساعت ۱۵ تا ۱۷ در مکانی واقع در خیابان انقلاب، خیابان ابوریحان، خیابان نظری، پلاک ۴۷ برگزار میشود.
بحرانهای اخیر و جاده های همبستگی در ایران امروز
انجمن جامعه شناسی ایران همچنین برنامه بحرانهای اخیر و جاده های همبستگی در ایران امروز را با سخنرانی محمدجواد کاشی، حمیدرضا جلاییپور و حسین ایمانی جاجرمی برگزار می کند.
دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران یکشنبه ششم بهمن ازساعت ۱۵ تا ۱۷ میزبان علاقمندان برای برگزاری این برنامه است.
بررسی و تحلیل کتاب جامعه شناسی تفسیری توسعه
انجمن جامعه شناسی ایران همچنین جلسه بررسی و تحلیل کتاب جامعه شناسی تفسیری توسعه با سخنرانی حسین ابوالحسن تنهایی مدیر گروه جامعه شناسی تفسیری و نظری و مهرداد ناظری عضو هیات علمی دانشگاه آزاد و نویسنده کتاب برگزار میکند.
این برنامه دوشنبه هفتم بهمن ماه از ساعت ۱۷ الی ۱۹ در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار می شود.
هنر،صلح ، ادبیات
گروه جامعهشناسی هنر انجمن جامعه شناسی ایران برنامه هنر،صلح، ادبیات را با سخنرانی شهرام اقبالزاده و محمد علی پور برگزار می کند.
این برنامه یکشنبه ۱۳ بهمن در ساعت ۱۷ تا ۱۹ در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار می شود.
مروری انتقادی بر طرحهای ارزیابی تاثیرات اجتماعی و فرهنگی در شهر تهران
گروه ارزیابی تاثیرات اجتماعی انجمن جامعه شناسی ایران با همکاری مرکز ارزیابی تاثیرات اجتماعی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی جهاد دانشگاهی و گروه مطالعات اسلامی دانشگاه تهران جلسه مروری انتقادی بر طرحهای ارزیابی تاثیرات اجتماعی و فرهنگی در شهر تهران را برگزار میکند.
ناصر فکوهی عضو هیات علمی گروه انسان شناسی دانشگاه تهران و مدیر موسسه انسان شناسی و فرهنگ، هادی برغمدی مدیر مرکز علمی تخصصی ارزیابی تاثیرات اجتماعی جهاددانشگاهی و واحد خاکدان انسان شناس و پژوهشگر ارزیابی تاثیرات اجتماعی سخنرانی این برنامه را به عهده دارند.
این برنامه ۵ بهمن ماه از ساعت ۱۷ تا ۱۹ در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار میشود.
نقش و جایگاه آموزش و پرورش در ترویج فرهنگ صلح و حقوق شهروندی
گروه علمی تخصصی انجمن جامعه شناسی ایران با مشارکت اداره کل آموزش و پرورش تهران برنامه نقش و جایگاه آموزش و پرورش در ترویج فرهنگ صلح و حقوق شهروندی را برگزار میکند.
تقی آزاد ارمکی استاد گروه جامعهشناسی دانشگاه تهران، نعمت الله فاضلی استاد دانشگاه و پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، مهناز احمدی مشاور وزیر در امور حقوق شهروندی ، حجت الاسلام و المسلمین محمد ذبیحی رییس سازمان مطالعه و تدوین سمت و محمد فرجیها مدیر گروه حقوق کیفری و جرم شناسی دانشگاه تربیت مدرس سخنرانان این برنامه هستند.
این برنامه دوشنبه ۱۴ بهمن ساعت ۱۵ و ۳۰ الی ۱۹ سالن اجتماعات دبیرستان فرزانگان برگزار می شود.