اسلام آباد - ایرنا - پاکستان که رفت و آمد شهروندان چینی به آن زیاد است به دنبال گسترش شیوع ویروس کشنده کرونا ضمن اعلام آماده باش، فرودگاه های بزرگ خود را نیز مجهز به دستگاه های دماسنج مادون قرمز کرده است.

به گزارش روز شنبه رسانه های پاکستان، شرکت هواپیمایی ملی این کشور (PIA) که پروازهای زیادی از شهرهای پاکستان به فرودگاه های مختلف در چین دارد اعلام کرده است که برای پیشگیری از سرایت ویروس اسرار آمیز کرونا، تمام مسافران چینی یا پاکستانی از مبدا چین قبل از سوار شدن به هواپیما معاینه می شوند و همزمان در فرودگاه های پاکستان نیز تدابیر لازم به کار گرفته می شود.

مسئولان خطوط پروازی پاکستان به همتایان خود در چین اعلام کرده اند که فرآٰیند غربالگری مسافران از مبدا چین باید انجام شود تا اطمینان لازم مبنی بر عدم انتقال این ویروس توسط مبتلایان به آن به پاکستان حاصل شود.

اسکنرهای حرارتی به ویژه دستگاه های دماسنج مادون قرمز در چهار فرودگاه اصلی پاکستان شامل "اسلام آباد، کراچی، لاهور و پیشاور" نصب شده و مسئولان هواپیمایی در کنار کارشناسان اداره بهداشت اقدام به معاینه مسافرانی که از مبدا چین وارد پاکستان شده اند، می کنند.

در همین حال «ظفر میرزا» دستیار ویژه نخست وزیر پاکستان در اموربهداشت و درمان (سرپرست وزارتخانه) اعلام کرد که تاکنون هیچ فردی مبتلا به ویروس کرونا در پاکستان شناسایی نشده است.

وی افزود: طی یک هفته نزدیک به ۴۱ پراز مسافری از چین به شهرهای کراچی، لاهور و اسلام آباد انجام می شود، تدابیر قوی برای غربالگری مسافران انجام می شود، بویژه آن دسته از اتباع پاکستانی و چینی که برای گذراندن تعطیلات عید چینی به این کشور سفر کرده بودند، در بدو ورود به فرودگاه ها بیشتر تحت کنترل قرار می گیرند.

سفارت پاکستان در پکن از اتباع خود که در شهرهای مختلف چین مقیم هستند، خواسته است تا از تردد در شهر ووهان در استان «هو بی» که کانون شیوع ویروس ناشناخته خطرناک ذات الریه است، اجتناب کنند.

منابع خبری گفتند: تعداد زیادی از قشر دانشجو و بازرگان پاکستانی در شهر ووهان مقیم هستند که بیم آن می رود که آنان به ویروس کرونا مبتلا شده باشند به همین دلیل فرودگاه های اصلی پاکستان از جمله مرزی زمینی مشترک «سوست» در شمال پاکستان نیز در وضعیت آماده باش کامل قرار دارد.

اولین مورد ناقل ویروس کرونا در پاکستان شناسایی شد

رسانه های پاکستان روز شنبه گزارش دادند: یک شهروند چینی مبتلا به ویروس کرونا در شهر «مولتان» در جنوب پاکستان شناسایی و به مرکز مراقبت های ویژه منتقل شد.

تاکنون واکنش مقامات رسمی پاکستان در این خصوص اعلام نشده است در حالی که سرپرست وزارت بهداشت و درمان این کشور روز گذشته به رسانه ها اعلام کرد که تاکنون هیچ مورد درخصوص ابتلای ویروس کرونا در پاکستان شناسایی نشده است.

منابع خبری پاکستان گفتند: تبعه چینی ۴۰ ساله که یکی از اعضای پروژه صنعتی چینی ها در شهر مولتان، متعلق به شهر ووهان است که چهار روز پیش وارد پاکستان شده بود.

به گزارش شبکه «دنیا نیوز» پاکستان، مرد چینی مبتلا به نوع جدید کرونای جدید به عنوان اولین مورد شناسایی شده اکنون تحت مراقبت است.

سفارت پاکستان در پکن از اتباع خود که در شهرهای مختلف چین مقیم هستند، خواسته است تا از تردد در شهر ووهان در استان «هو بی» که کانون شیوع ویروس ناشناخته خطرناک ذات الریه است، اجتناب کنند.

شرکت هواپیمایی ملی پاکستان (PIA) که پروازهای زیادی از شهرهای پاکستان به فرودگاه های مختلف در چین دارد اعلام کرده است که برای پیشگیری از سرایت ویروس اسرار آمیز کرونا، تمام مسافران چینی یا پاکستانی از مبدا چین قبل از سوار شدن به هواپیما معاینه می شوند و همزمان در فرودگاه های پاکستان نیز تدابیر لازم به کار گرفته می شود.

شمار زیای از مهندسان چینی، مسئولان شرکت های تجاری و ساخت و ساز این کشور در بسیاری از طرح های عمرانی و انرژی در مناطق مختلف پاکستان مشغول هستند و در کنار آن تعداد زیادی از نیروهای انسانی چین نیز در طرح های مربوط به راهروی مشترک اقتصادی پاکستان و چین حضور دارند، و این موضوع باعث شده تا مسئولان پاکستانی مراقب های جدی برای جلوگیری از رسیدن ویروس کرونا به کشورشان انجام دهند.

شمار قربانیان ویروس جدید کرونا به سرعت در حال افزایش بوده و تعداد جان باختگان از ۲۴ تن به ۴۱ نفر رسیده است.

همچنین تعداد مبتلایان به کرونا در چین به ۷۲۹ تن افزایش یافته و در مجموع در ۲۹ استان این کشور حدود یکهزار و ۲۸۷ مورد آلوده به این ویروس گزارش شده است.

شیوع یک ویروس اسرارآمیز از خانواده کرونا که شبیه بیماری ذات الریه است برای نخستین بار در دسامبر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان واقع در استان مرکزی هوبی چین گزارش شد.

چین با هدف جلوگیری از شیوع بیشتر این ویروس، تا کنون راه‌های ورود و خروج هشت شهر در استان هوبی را بسته است.

این ویروس علاوه بر چین در ۱۱ کشور دیگر از جمله آمریکا، فرانسه و استرالیا نیز مشاهده شده است.

برچسب‌ها