به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، یک خانواده سودانی از دولت انتقالی در این کشور خواست تا برای بازگرداندن فرزندشان که توسط دولت امارات در یک اردوگاه آموزش نظامی به مدت سه ماه به گروگان گرفته شده وارد عمل شود.
عبدالله الطیب یوسف برادر این تبعه سودانی گفت : دولت امارات برادرم را به بهانه استخدام به همراه گروهی به عنوان نگهبان ادارات و سازمان ها و تاسیسات و مراکز مهم و حساس دولتی فریب داده و او را به این اردوگاه فرستاده تا پس از آن وی را جهت شرکت در نبرد به یمن یا لیبی اعزام کند.
عبدالله افزود: ده ها تبعه سودانی مقیم امارات به سرنوشتی همچون سرنوشت برادرم دچار شده اند. در واقع برادرم و گروه همراه وی غافلگیر شدند زیرا پس از رسیدن به فرودگاه از آنها خواسته شد تا وارد اردوگاه نظامی شوند و در آنجا نحوه استفاده از تسلیحات سنگین به آنها آموزش داده شد.
وی خاطرنشان کرد : برادرم چهارشنبه گذشته در آخرین تماس تلفنی اش به من خبر داد که نحوه بکارگیری تسلیحات سنگین را در امارات فراگرفته و به او پیشنهاد شده تا در ازای دریافت پول جهت شرکت در نبردهای لیبی یا یمن یکی را برگزیند.
عبدالله از دولت موقت حاکم بر سودان خواست تا برادرش را به خارطوم بازگرداند.
سودان در ماه مارس سال ۲۰۱۵ میلادی مشارکت خود در ائتلاف متجاوز به یمن تحت فرماندهی عربستان را اعلام کرد.
ائتلاف متجاوز به یمن در تاریخ ۲۵ مارس ۲۰۱۵ ( ششم فروردین ۱۳۹۴) حملات همه جانبه خود به این کشور را آغاز کرد و یمن را تحت محاصره زمینی و هوایی و دریایی قرار داد و با نیروهای ارتش و کمیته های مردمی یمن وارد جنگ شد.
مشارکت سودان در جنگ یمن درحالی انجام شد که اساسا ارتش و کمیته های مردمی یمن تهدیدی برای امنیت سودان یا منافع ملی آن به شمار نمی رفت و پیش از این نیز هیچ گروهی در یمن وجود نداشت که علیه سودان اقدام کند یا به این کشور حمله ای کرده باشد.
شهروندان سودانی نیز از به قدرت رسیدن جنبش انصارالله در صنعا یا سایر بخش های یمن احساس نگرانی نمی کردند.
مشارکت نیروهای سودانی در یمن باعث اختلاف نظر در داخل این کشور شد. شمار زیادی از نیروهای سیاسی سودانی نظیر حزب الامه، کنگره سودان و جریان کمونیست و کنگره مردمی مخالفت خود را با شرکت سودان در این جنگ ابراز داشتند.
اما سعودی ها و اماراتی ها برای تامین نیروی زمینی به دنبال آوردن نیروهای خبره نظامی از منطقه دارفور و سایر مناطق سودان بودند.
عمر البشیر رئیس جمهور مخلوع سودان نیز در سال ۲۰۱۵ میلادی به طور تقریبی شمار نیروهای سودانی شرکت کننده در جنگ یمن را ۱۰ هزار نفر تخمین زد.
سیاست استفاده از نیروها و مزدوران خارجی به ویژه سودانی باعث شد که شمار کشته های سعودی ها و اماراتی ها در یمن در مقایسه با صدها سودانی که کشته شدند، تقریبا ناچیز باشد.
۱۴۸۷