به گزارش روابط عمومی سازمان نقشهبرداری کشور، تعیین سطح مبنای ارتفاعی کشور (ژئوئید محلی دقیق) به روش نجوم- ژئودتیک، اهمیت راهاندازی سامانه ملی دوربین زنیت رقومی در ایران؛ مزایا و محدودیتهای آن، تجربیات جهانی در خصوص استفاده از سامانه زنیت رقومی و امکانسنجی سامانه ملی دوربین زنیت رقومی برای تولید دادههای مکانی در ایران از مهمترین موضوعاتی است که در این نشست به آنها پرداخته میشود.
در این نشست درباره تعیین سطح مبنای ارتفاعی کشور (ژئوئید محلی دقیق) به روش نجوم- ژئودتیک و نقش سازمان نقشهبرداری کشور در تعیین چارچوبهای مرجع مختصاتی کشور؛ گزارشی از سوی متخصصان این سازمان ارائه خواهدشد.
ایمان شریفی و مهدی خاکیان از اساتید نقشهبرداری و اعضای هیأت علمی دانشگاههای تهران و امیرکبیر نیز درباره اهمیت سامانه دوربین زنیت رقومی، مزایا و محدودیتهای آن سخنرانی خواهند داشت. نقش معاونت علمی و فنآوری ریاستجمهوری در حمایت از طرحهای بنیادی با مشارکت شرکتهای دانش بنیان، مراکز رشد و استارتاپها نیز بررسی خواهد شد.
گفتنی است برخی کارشناسان سازمان نقشهبرداری کشور، در همکاری با متخصصان ملی و بینالمللی، پیشنهاد ایجاد سامانه ملی دوربین رقومی «زنیت» را ارائه کردهاند. این سامانه یک سیستم سخت افزاری است که ارتفاع ژئوئید و ارتومتریک دقیق نقاط مورد نظر را تعیین میکند که نیاز حیاتی پروژههای زیربنائی ارتفاعی در سطح ملّی است.
لازم به ذکر است، این نشست به همت معاونت فنی و اداره کل ژئودزی و نقشهبرداری زمینی این سازمان روز سه شنبه ۸ بهمن ماه برگزار خواهد شد.
تاریخ انتشار: ۵ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۳:۱۴
تهران- ایرنا- سازمان نقشهبرداری کشور نشست تخصصی "روشهای نوین تعیین موقعیت نجومی و کاربردهای آن" را با محوریت بررسی ایجاد سامانه ملی دوربین زنیت رقومی، برگزار میکند.