به گزارش ستاد توسعه فناوری نانو، یک تیم تحقیقات بینرشتهای از دانشگاه لوون در بلژیک، موسسه لایبنیز دانشگاه لوانینا و دانشگاه برمن موفق شدند از نانوذرات مس برای از بین بردن تومورهای سرطانی استفاده کنند. در این روش از ایمنیدرمانی نیز استفاده شده است، یافتههای محققان نشان میدهد که بعد از این روش درمانی، سرطان دوباره عود نمیکند.
به تازگی دانشمندان از ایمنیدرمانی برای مقابله با سرطان استفاده میکنند، با این حال در برخی موارد ایمنیدرمانی موفق نبوده است. این گروه تحقیقاتی دریافتند که نانوذرات اکسیدمس میتواند روی تومور سرطانی تاثیرگذار باشد، با این روش محققان میتوانند سلولهای سرطانی را از بین ببرند بدون اینکه سلولهای سالم آسیبی ببینند.
استفان سونن از محققان این پروژه گفت: هر مادهای که در مقیاس نانومتری ایجاد کنید ویژگیهای متفاوتی نسبت به حالت تودهای دارد، اکسیدهای فلزی در حجم بالا برای بدن سمی است اما در مقیاس نانومتری و کنترل شده، این مواد ایمن بوده و ضدسرطان نیز هستند.
در این تحقیقات، محققان از نانوذرات برای درمان سرطان استفاده کردند و سپس از ایمنیدرمانی نیز کمک گرفتند. مانشیان از دیگر محققان این پروژه افزود: ما دریافتیم که ترکیبات مس نه تنها بهصورت مستقیم سلولهای تومور را از بین میبرد، بلکه به سیستم ایمنی بدن نیز کمک میکند تا به مقابله با تومور برخیزند.
ترکیب نانوذرات و ایمنیدرمانی موجب میشود تا تومور به کلی از بین برود، در نتیجه میتوان از آن بهعنوان واکسن برای سرطان روده و ریه استفاده کرد، این گروه آزمایشهایی روی موشها انجام داده و نتایج مثبتی دریافت کردهاند.
براساس ادعای محققان این پروژه، از این روش میتوان برای مقابله با ۶۰ درصد از سرطانها استفاده کرد. یکی از مزیتهای این روش آن است که نیاز به شیمیدرمانی ندارد؛ بنابراین اثرات جانبی کمتری نسبت به شیمیدرمانی دارد.
این گروه تحقیقاتی قصد دارند تا این روش را روی بافت بیمار که از بدن او جدا شده مورد آزمایش قرار دهند. در صورتی که این آزمایش نتایج مثبتی به دنبال داشته باشد، برنامهریزی برای انجام آزمون بالینی انجام میشود.