کاروان امداد فرهنگی پیک امید، هفته گذشته وارد استان سیستان و بلوچستان شد تا با اجرای برنامه های فرهنگی و هنری لحظات شاد و متفاوتی را برای کودکان و نوجوانان سیل زده رقم بزند.
این کاروان به دنبال حضورش در روستاهای گنبد علوی، گنبد سه پایه، چاهکیچی، دهستان هودیان، غلاممحمد بازار،عورکی و... سیستان و بلوچستان، روز چهارشنبه گذشته وارد شهرستان جاسک استان هرمزگان شد تا با حضور در دهستان هایی که بیشترین آسیب را در جریان سیل اخیر دیده بودند، به امداد فرهنگی بپردازد.
یکی از اقدامات قابل توجهی که در این سفر توسط مربیان و اعضای کانون پرورش فکری که همراه با پیک امید به این مناطق سفر کرده بودند، انجام شد بازگشایی مسیر مدارس چهار دهستان شهرستان جاسک بود که آسیب زیادی دیده بودند و راه ورود به مدارس آنها بسته شده بود.
مربیان کانون در این سفر علاوه بر انجام فعالیتهای فرهنگی، هنری و برگزاری کارگاههای مختلف همچون نقاشی، قصه گویی، اوریگامی، بازی های بومی-محلی و... محصولاتی همچون کتاب، اسباب بازی، نوشتافزار و بستههای بهداشت فردی مثل مسواک، ظرف غذا و قمقمه آب، به کودکان سیلزده اهدا کردند.
اجرای گروه نمایشی «خاک» ، قصهگویی، شعرخوانی، بازی های خلاق و... از دیگر اقداماتی بود که در این سفر توسط «پیک امید» برای کودکان و نوجوانان انجام شد.
همچنین تماشاخانه سیار کانون نیز با پخش فیلم و پویانمایی و برگزاری مسابقه به امدادرسانی فرهنگی به کودکان سیلزده استان سیستان و بلوچستان و هرمزگان پرداخت.
طرح امداد فرهنگی پیک امید کانون با هدف خدماترسانی به کودکان و نوجوانان مناطق کمبرخوردار، کار مشترک معاونت فرهنگی و بسیج کانون است که با حضور مربیان داوطلب کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استانهای مختلف کشور برگزار میشود.
کانون پرورش فکری کودکان که با داشتن بیش از هزار کتابخانه ثابت و سیار در کشور، یکی از گسترده ترین نهادهای فرهنگی عمومی است، از سالهای دور در زمان بلایای طبیعی از جامعه مخاطب خود؛ یعنی کودکان و نوجوانان حمایت میکند.
کانون ۷۸۰ کتابخانه ثابت دارد که بیش از ۴۰ نوع فعالیت فرهنگی هنری از سفالگری و نقاشی تا کتابخوانی و قصهنویسی را در بر میگیرد. این مراکز در زمان سیل لرستان و خوزستان و گلستان، با اعزام مربیان باتجربه به مناطق روستایی، برای بهبود شرایط روحی کودکان و نوجوانان تلاش کردهاند.
گردش کتابخانههای سیار بر مدار لبخند کودکان
کتابخانههای سیار کانون نیز که معمولا با خودرو-کتابخانههای خود به مناطق دور از دسترس کانون میروند، در مناطق سیل زده حضور پیدا کردهاند و مربیان با هدیه دادن اسباب بازی، کتاب، لوازم تحریر و نیز انجام بازیهای گروهی، لبخند را به لب بچههای مناطق سیلزده بازگرداندند.
مربیان این کتابخانههای سیار، با بچهها به بخشهایی که امنیت بالایی دارد، مثل مسجد یا مدرسه یا حتی فضای باز مسطح میروند و با هم به قصهخوانی یا بازی مشغول میشوند.
تماشاخانهای روی ۱۸ چرخ
تماشاخانه سیار کانون که به آن تریلی تئاتر کانون میگویند، سال گذشته تعویض شده، این تریلی از سال ۵۱ در شهر و روستاهای ایران که موقعیت اجرای تئاتر وجود ندارد، گشته و برای کودکان برنامههای مختلفی اجرا کرده است. یکی از جذابترین بخشهای سیار کانون پرورش فکری به شمار میرود.
پست شادمانی
یکی دیگر از کارهای همیشگی کانون پرورش فکری، کتابخانه پستی است که اعضای آن حتی در دورافتادهترین نقاط کشور، میتوانند از طریق پست و با هزینه کانون پرورش فکری این کتابها را دریافت، مطالعه و بازارسال کنند. این امکان برای مناطق سیلزده نیز فراهم است که اگر پست منطقه برقرار باشد، کتابهای مورد نظر را دریافت کنند و به کانون بازگردانند.