مشهد- ایرنا- حوزه علمیه خراسان با صدور بیانیه‌ای ضمن محکوم نمودن سوزاندن کتاب پزشکی و هرگونه سوء استفاده از منابع دینی، ترویج خشونت و تشویش اذهان جامعه، اندیشمندان آزاده را به همکاری و هم‌اندیشی برای استفاده درست از معارف قرآن و عترت، دانش‌دوستی و استفاده درست از فناوری‌های نوین فراخواند.

به گزارش روز یکشنبه روابط عمومی مرکز مدیریت حوزه علمیه خراسان در این بیانیه آمده است: حوزه‌های علمیه شیعه در طول تاریخ پرچمدار اندیشه، دوستدار دانش و در احتجاج و استدلال پیرو اهل بیت (ع) بوده‌اند. اندوخته علمی شیعه در طول تاریخ آنقدر زیاد است که هیچگاه، عالمی وابسته به حوزه در تنگنای تاریک خشونت، در آوردگاه اندیشه‌ها، به آتش متوسل نمی‌شود.

این بیانیه می‌افزاید: امروز گرچه وقایع پیش آمده در سوزاندن اثری علمی در دانش پزشکی و نسبت دادن آن به حوزه و روحانیت، علما و بزرگان حوزه خراسان و جامعه علمی به ویژه جامعه محترم پزشکی را متاثر نموده و قطعا نزد هر اندیشمندی محکوم است، اما به یقین جامعه علمی به ویژه جامعه پزشکی کشور هیچگاه مبنای قضاوت خود را درباره حوزه و روحانیت چنین اتفاقات شاذ و نادری قرار نخواهد داد.

بیانیه حوزه علمیه ادامه می‌دهد: جمهوری اسلامی ایران کشوری قانونمدار است و قانونمداری هیچ حد و مرزی نمی‌شناسد و اگر کسی در لباس روحانیت نیز مرتکب خلاف قانون شد باید با او مواجهه منصفانه حقوقی صورت پذیرد.

در ادامه بیانیه آمده است: حوزه علمیه خراسان تنها حوزه‌ای است که در ساختار خود هیات اندیشه‌ورز دین، سلامت و سبک زندگی و کارگروه‌های پژوهشی متنوع زیرمجموعه آن را دارد. چهار درس خارج فقه رسمی حوزه علمیه خراسان به موضوعات فقهی پزشکی از قبیل ترنس‌ها و تغییر جنسیت، پیوند اعضا، سقط جنین و مرگ مغزی اختصاص دارد و به هر درس یک حلقه پژوهشی اختصاص داده شده است.
این بیانیه می‌افزاید: رابطه تعامل و هم‌اندیشی حوزه علمیه خراسان با اساتید برجسته علوم پزشکی تعاملی اثربخش، کارآمد و کم نظیر است. در حوزه علمیه خراسان طلاب علاقه‌مند به ساماندهی معارف قرآن و عترت در سبک زندگی و حوزه سلامت کم نیستند که بدون دخالت در عرصه درمان، که مطابق قوانین کشور، ساز و کارهای مخصوص خود را دارد، به تحقیق و تفحص می‌پردازند و در تعامل با هیات اندیشه ورز دین و سلامت این حوزه می‌باشند.

بیانیه حوزه علمیه خراسان ادامه می‌دهد: متولی اصلی ارائه مبانی و زیر ساخت‌های معرفتی سبک زندگی اسلامی که رهبر معظم انقلاب بر توسعه و تعمیق آن تاکید می‌فرمایند، حوزه است. بنابراین حوزه و روحانیت نمی‌تواند از حجم زیاد معارف قرآن و عترت در حوزه سلامت و سبک زندگی صرف نظر کند و از این حیث محل رجوع جامعه است. پس باید به دنبال ساز و کارهای علمی، جامعه پذیر و قانونمند جهت نظام‌سازی و کاربردی کردن آموزه‌های الهی و وحیانی در زندگی مادی و معنوی انسانها باشیم. باید از تهدیدهایی همچون کتابسوزی و ترویج خشونت، فرصت بسازیم تا نیازهایی را که جامعه مطالبه دارد و در خلاء پاسخ به موقع و مکفی زمینه سوء استفاده‌ها را فراهم می‌کند، پاسخ دهیم.

حوزه علمیه خراسان با هزار و ۲۰۰ سال قدمت و ۴۳ هزار طلبه در ۱۵۲ مدرسه علمیه تحت نظر ۲ هزار استاد، پس از حوزه علمیه قم دومین مرکز حوزوی ایران است.

هفته گذشتی کلیپی از یک روحانی مدعی طب اسلامی منتشر شد که در جمع تعدادی از افراد کتاب پزشکی هاریسون را که از منابع معتبر پزشکی است به آتش کشید.