محسن هاشمی روز یکشنبه در رشته توئیتی نوشت: در مورد اظهارات آقای فتاح مبنی بر استقرار آیت الله هاشمی در کاخ مرمر، معتقدم این حرکت کاملا انحرافی و تخریبی و تنها برای تبلیغات و انتخابات بود؛ البته فکر نمیکنم منظور آقای فتاح تخریب بوده بلکه از صحبت ایشان سوءاستفاده شده است.
وی ادامه داد: بعید میدانم آقای فتاح قصد تخریب آیتالله هاشمی را داشتند یا اینکه ایشان نمیدانسته در طول ۴۰ سال بیست و خردهای سال قوه قضائیه در کاخ مرمر بوده است.
هاشمی نوشت: در همه سالهای پس از انقلاب، مقاماتی که مسئولیتهای حکومتی داشته و دارند، در کاخهای بازمانده از دوره پهلوی مستقر هستند.
وی افزود: مثلا محوطه ریاستجمهوری از قدیم معروف به کاخ سفید بود که آقای روحانی در آن مستقر است یا کاخ شاهپور غلامرضا که قوه قضائیه در آن مستقر است؛ جایی که آقای جهانگیری در آن مستقر و هیئت دولت تشکیل میدهد هم کاخ نخستوزیری بوده، پایینتر از آن کاخ فرح است که شورای نگهبان آنجاست.
رئیس شورای شهر تهران نوشت: کاخ مرمر، بعد از انقلاب اولینبار قوه قضائیه در آن مستقر شد، آقایان صانعی و موسویاردبیلی و یزدی تا سال ۷۴ یا ۷۵ در همین کاخ مستقر بودند؛ بعد از آن چون این کاخ به ترمیم نیاز داشت، قوه قضائیه جابهجا شد و به کاخ شاهپورغلامرضا رفت.
وی ادامه داد: پس از فوت آیت الله هاشمی، آقایان موحدی و هاشمیشاهرودی به مرمر رفتند، یعنی تا حدود ۱.۵ سال بعد از فوت حاج آقا. پس از آن، مجمع به مجلس قدیم نقل مکان کرد.
هاشمی خاطرنشان کرد: ادعای زندگی آیتالله هاشمی در کاخ مرمر هم کذب است، خانواده ما اصلا در این کاخ حضور نداشت و تنها جلسات مجمع در آن برگزار میشد.
به گزارش ایرنا، پرویز فتاح چندی چندی پیش مدعی شده بود که کاخ مرمر به مدت ۲۵ سال در اختیار آیت الله هاشمی بوده است.
محسن هاشمی پس از این اظهارات و انتقادات فتاح به کاخ نشینی آیت الله هاشمی هفته گذشته و پیش از آغاز جلسه علنی شورای شهر تهران در جمع خبرنگاران در واکنش به سخنان پرویز فتاح رئیس بنیاد مستضعفان در مورد آیتالله هاشمی و دفتر وی در کاخ مرمر گفت: نامهای به صورت خصوصی برای فتاح نوشتم و گله کردم چرا که متاسفانه به صورت ناخواسته سخنانی مطرح شد که از صحبتهای وی سوء استفاده شد.
وی با بیان اینکه از سخنان فتاح سوء استفاده شد چرا که فتاح دوستدار آیتالله بوده و هست، گفت: امروز نیز تلفنی با وی صحبت میکنم و میخواهم صحبت کند تا سوء استفادهها رفع شود؛ در غیر این صورت از آنجایی که باید از جایگاه آیتالله دفاع کنم قطعا صحبت خواهم کرد.
کاخ مرمر از کاخهای تاریخی تهران در دوره پهلوی است که در مرکز تهران قرار دارد. این اثر در تاریخ ۳۰ خرداد ۱۳۵۷ با شمارهٔ ثبت ۱۶۰۶ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
کاخ مرمر به دستور رضاشاه و با معماری لئون تادوسیان در سال 1316 بنا نهاده شد و ابتدا به عنوان دفتر کار و محل اقامت زمستانی او مورد بهرهبرداری قرار میگرفت.
تا پیش از تدوین قانون خزانه ملی، جواهرات ملی ایران از کاخ گلستان نیز به این کاخ آورده شده و در زیر زمین آن نگهداری میشد.
پس از به سلطنت رسیدن محمدرضا پهلوی در سال ۱۳۲۰، او از این کاخ به عنوان دفتر رسمی پادشاه و محل برگزاری دیدارها و ملاقاتها و شرفیابیها استفاده می کرد. فوزیه و محمدرضا پهلوی در این کاخ با یکدیگر زندگی میکردند و مراسم عقد او با دو همسر بعدی اش، ثریا اسفندیاری و سپس، فرح پهلوی در همین کاخ برگزار شد.
پس از حادثه ترور نافرجام محمدرضا پهلوی در محوطه کاخ مرمر، دفتر ویژه شاه به کاخ صاحبقرانیه انتقال یافت و کاخ مرمر در سال ۱۳۵۵ به موزه خاندان پهلوی تغییر کاربری داد. این موزه تا سال ۱۳۵۷ با عنوان «موزه پهلوی» فعالیت می کرد.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی و تعطیلی موزه، از این کاخ مدتی به عنوان مقر کمیته انقلاب اسلامی استفاده میشد تا اینکه با ادغام کمیته در نیروی انتظامی و پس از مدتها بلاتکلیفی. در میانه دهه ۱۳۷۰ خورشیدی، مجمع تشخیص مصلحت نظام در دوره ریاست آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی به این کاخ نقل مکان کرد و در مکاتبات رسمی به عنوان «ساختمان قدس» معروف شد.
بنا به گزارشها، بخشهایی از کاخ مرمر در سال ۱۳۸۷ مرمت و بازسازی شده است.
کاخ مرمر با مساحت ۲۸۷۰ متر مربع در زمینی به وسعت ۳۵ هزار و ۴۶۲ متر مربع ساخته شدهاست.
از نظر معماری، گنبد این بنا برگرفته از گنبد مسجد شیخ لطفالله اصفهان است که با دستان «حسین لرزاده» کاشیکاری شده است اما در ساخت آن، استادان معماری و هنرهای تزیینی سنتی مانند استاد محمدکاظم صنیعخاتم و حسین طاهرزاده بهزاد نیز همکاری داشتند.
بهروز احمدی، معمار ایرانی نیز طراح یک بنای ۵ طبقه در زیر کاخ مرمر است که اکنون «موزه قرآن» نام دارد و عموم مردم می توانند از آن دیدن کنند.
کاخ مرمر در تقاطع خیابان امام خمینی (ره) و خیابان ولی عصر (عج) قرار دارد.
بنیاد مستضعفان که یک ماه پس از پیروزی انقلاب اسلامی با فرمان امام خمینی (ره) به منظور تجمیع اموال و داراییهای مصادره شده از مسئولان رژیم پهلوی و تخصیص آن به نیازمندان تاسیس شد، در حال حاضر، مالکیت کاخ مرمر را به عنوان یکی از اموال دوران پهلوی در اختیار دارد.