به گزارش روز یکشنبه روابط عمومی دانشگاه ادیان و مذاهب در این بیانیه آمده است: در زمانی که دشمنان اسلام از قرنها پیش و در این دههها بیشتر، در پی متهم کردن اسلام به ستیز با علم و تمدن بوده و هستند و در زمانی که به اسلامهراسی در دنیایی که اسیر رسانهها و مسحور تصاویر و نمایشهاست، دامن میزنند، بسی شگفتانگیز و بلکه شکبرانگیز است که یک مدعی علم در کسوت پرافتخار روحانیت، کتاب معتبری را که مرجع علمی صدها هزار دانشجو و استاد پزشکی است، آتش میزند، آنگاه با وقاحتی از حد گذشته، از این اقدام شنیعش دفاع میکند.
بیانیه حاکیست: جای بسی سپاس و امتنان است که عالمان حوزوی، بهویژه مدیر محترم حوزههای علمیه، بیدرنگ و باصراحت، این اقدام نابخردانه را محکوم کردند و نگذاشتند تا با این حرکت زننده، غباری بر دامن پاک اسلام و روحانیت بنشیند و معلوم گردد که آن روحانینما هیچ نسبتی با روحانیت، مرجعیت و پیشینه درخشان علم و تمدن اسلامی ندارد.
بیانیه ادامه یافته است: این اقدام سفیهانه را همه محکوم میکنند، اما شاید مهمتر از محکومیت و حتی برخورد قضائی و صنفی با این مدعیِ دروغین طب اسلامی، نشان دادن و سپس خشکاندن ریشههای اینگونه اقدامات است. شاید به حاشیه رفتن عقل و نیز محکمات کتاب و سنت، و مجال یافتن حشویگری و تمسک به احادیث ضعیف و مطرودِ اهل فن و نیز تلاش برای بیرون کشاندن دانشهای تجربی با همه تفاصیلش (نه در حد برخی معیارها و باید و نبایدها) است؛ آری، با رجوع به عقلانیت در فهم و عمل دینی، میتوان راه را بر این تردستیها و عوامفریبیها بست.
سوزاندن یکی از کتابهای کلیدی پزشکی - کتاب هریسون - توسط یکی از مروجان مشهور طب سنتی - یا آنطور که خودش مدعی است طب اسلامی - که در سالهای اخیر فعالیت زیادی هم انجام داده، واکنشهای گستردهای را در جامعه دانشگاهی و حوزههای علمیه به دنبال داشته است./