تربت‌حیدریه - ایرنا - معاون استاندار و فرماندار ویژه تربت‌حیدریه گفت: ایجاد بانکهای ذخیره زعفران با ظرفیت ۳۰ تن برای نگهداری استاندارد و بهداشتی این محصول در شهرستان که مجهز به آزمایشگاههای تخصصی و بخشهای مختلف از جمله فراوری و بسته بندی باشد در ایجاد ارزش افزوده با ارزآوری بالا بسیار موثر است.

علی رستمی روز یکشنبه در نشست با مدیر عاملان شرکت های زرین زعفران مشرق زمین و زعفران مصطفوی در تربت‌حیدریه با بیان اینکه نقش زعفران در اقتصاد شهرستان تربت حیدریه همانند نقش صنعت نفت در اقتصاد ملی ایران است افزود: زیرساخت های لازم برای سرمایه گذاری شرکت های مختلف در عرصه زعفران در این شهرستان فراهم است و از تمام فعالان این حوزه حمایت می کنیم.

وی، برندسازی، بازاریابی و بازارسازی، ایده پردازی و استفاده از روش‌های نوین و علمی در تمام مراحل کاشت، داشت و برداشت محصول را از جمله موارد مغفول مانده در اقتصاد زعفران منطقه دانست و ادامه داد: خوشبختانه در دوسال گذشته در راستای حمایت از تولید کنندگان و رسیدن به قیمت عادلانه، اقدام‌های مثبتی صورت گرفت است.

فرماندار ویژه تربت‌حیدریه گفت: در این راستا با ورود زعفران در قالب گواهی سپرده کالا به بازار بورس و آغاز به کار دفاتر کارگزاری و همچنین پیگیری منطقه ویژه اقتصادی و پایانه گمرکی و صادراتی در تربت‌حیدریه، چشم اندازهای جدیدی در راستای مرجعیت قیمت، ماندگاری و انحصار این محصول در شهرستان ایجاد شده است که باعث رغبت بیشتر سرمایه‌گذاران می شود.

رستمی افزود: کمترین سهم و ارزش افزوده را زعفرانکاران دارند و خام فروشی و فروش صادرات فله ای در شان این محصول راهبردی شهرستان تربت حیدریه نیست از این رو نیازمندیم که بازار این صنعت را در اختیار داشته باشیم و به سمت شیوه های خلاق و علمی گام برداریم و باعث تاسف است که تولید ۹۵ درصد این محصول را در اختیار داشته باشیم و فقط پنج تا ۱۰ درصد ارزش افزوده آن در اختیار ما باشد.

فرماندار تربت‌حیدریه ادامه داد: هنوز در بحث کاشت زعفران به روش سنتی عمل می‌شود و نتوانسته ایم میزان بهره وری در واحد سطح را افزایش دهیم اما اگر می‌خواهیم در صادرات و در اختیار گرفتن این محصول موفق عمل کنیم باید محصولی با کیفیت و متناسب با انواع سلیقه‌ها و تقاضاها تولید شود و در این زمینه نیازمند ارتباط موثر دانشگاه و شرکت‌های دانش بنیان با بخش کشاورزی هستیم.

تربت‌حیدریه با تولید ۳۷ نوع محصول زراعی و ۳۱ نوع محصول باغی به ترتیب رتبه‌های پنجم و سوم خراسان رضوی در این بخش‌ها در اختیار دارد.
از مجموع ۹۰ هزار هکتار اراضی زیرکشت زعفران در خراسان رضوی، هشت هزار و ۷۶۵ هکتار به تربت‌حیدریه اختصاص دارد و میانگین تولید زعفران در این شهرستان چهار کیلوگرم در هر هکتار و در مجموع میزان تولید آن سالانه حدود ۳۶ تن است.
مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربت‌حیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.