به گزارش روز یکشنبه روابط عمومی صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی، جعفر سرقینی در نشست اتاق فکر معدن و صنایع معدنی اضافه کرد: سازمان توسعه ونوسازی معادن وصنایع معدنی ایران (ایمیدرو) نقش درخوری برای افزایش سرمایه صندوق سرمایه گذاری فعالیت های معدنی داشته و تلاش های ارزشمندی در به ثمر رسیدن برنامه افزایش سرمایه آن داشته است.
معاون امور معادن وصنایع معدنی وزارت صنعت پیرامون جایگاه قانونی صندوق بیمه معدنی یادآورشد: تاسیس این صندوق و همچنین سازمان نظام مهندسی معدن در قانون معادن مصوب سال ۷۷ پیش بینی شده بود.
وی ابراز امیدواری کرد: همزمان با افزایش سرمایه صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی، شاهد افزایش کارایی و اثربخشی این مجموعه در توسعه معادن خصوصی باشیم.
توجیه پذیری افزایش سرمایه صندوق
براساس این گزارش، خداداد غریب پور رییس هیات عامل ایمیدرو نیز در این نشست گفت: برای توسعه بخش معدن کشور باید از صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی حمایت کرد و توسعه بخش معدن کشور نیازمند حمایت از صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی است.
رییس هیات عامل ایمیدرو افزود: نیاز روزافزون صنایع معدنی به مواد خام و به دلیل اینکه بخش استخراج مواد معدنی در ابتدای زنجیره تولید قرار دارد، تقویت ناوگان استخراج و حمل مواد معدنی در معدن مورد توجه قرار گرفته که این موضوع، افزایش سرمایه صندوق تا یک هزار میلیارد تومان را توجیه پذیر می کند.
به گفته وی، حضور در برنامه اکتشافات جدید و تامین تجهیزات اکتشاف و حفاری، توسعه ناوگان حمل و نقل در معادن و همچنین تقویت نقش حمایتی صندوق در طرح احیا معادن کوچک از جمله وظایف صندوق محسوب می شود.
غریب پور اضافه کرد: برای ارتقای صندوق بیمه فعالیت های معدنی یک هزار میلیارد تومان نیز سرمایه کافی نیست، بنابراین در گام نخست سرمایه این صندوق امسال به ۳۵۰ میلیارد تومان و در سال آینده به ۵۰۰ میلیارد تومان افزایش خواهد یافت و برای این اقدام نیازی به کمک های دولتی نیست.
وی ضمن یادآوری نقش واسطه ای و تضامینی صندوق بیمه میان بانک و سرمایه گذار اعلام کرد: چنانچه قرار باشد برای بخش معدن کشور تغییری به وجود آید، نیازمند حمایت از این صندوق است.
معاون وزیر صنعت خاطرنشان ساخت: امروز چهار هزار معدن غیرفعال به شدت نیازمند حمایت و تامین مالی هستند، بنابراین اکنون نظایر معادن بزرگی همچون چادر ملو، گل گهر و سنگان و دیگر معادن روی زمینی بسیار کم شده و اکتشاف معادن نیامند عمق بیشتری که مستلزم تامین مالی هستند.
غریب پوراضافه کرد: سازمان ایمیدرو دارای دو رویکرد برای فعالیت صندوق است، نخست موضوع سنگ های تزیینی و ایجاد بازارچه هایی برای آن و دیگری موضوع سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی است.
وی افزود: درزمینه سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی برای ایجاد بازارچه ای در اصفهان تلاش می شود و معتقدیم در این زمینه با ۱۰۰هزار تومان هم می توان برای هر یک نفر نیز ایجاد شغل کرد.
غریب پور با اشاره به رفع مشکلات معادن بوسیله کمیته احیای کوچک مقیاس گفت: این کمیته اکنون در اختیار صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی است که عملکرد صندوق بیمه معادن در آن بسیار خوب است و در این زمینه به صندوق اعتماد شده و به سرعت به سمت افزایش سرمایه پیش می رود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه کمیته مالی طرح اجرا و فعال سازی معادن کوچک در اختیار صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی است، گفت: صندوق بیمه یک نهاد مطمئن برای توسعه معادن کشور است و این مجموعه علاوه بر اجرای برنامههای خود، می تواند در نوسازی ناوگان حمل و نقل معادن موثر واقع شود.
تامین مالی صندوق بیمه فعالیت های معدنی
مدیرعامل صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی اعلام کرد: صندوق بیمه در نظر دارد از محل بازار سرمایه برای پروژه های خرد که سهامی عام نیستند، به واسطه صندوق بیمه فعالیت های معدنی، تامین مالی کند.
فرید دهقانی افزود: صندوق بیمه بدون در نظر گرفتن محدودیت های سیستم بانکی، تامین مالی بوسیله بازار سرمایه را نیز هدفگذاری کرده است.
وی گفت: علاوه بر افزایش ارزش بیمه نامه های صادره، تعداد ۵۹ فقره پرونده به ارزش چهار هزار و ۳۸۰ میلیارد ریال آماده صدور بیمه نامه است که با تکمیل مدارک توسط متقاضی و همکاری بانک های عامل، بیمه نامه برای آن ها صادر خواهد شد.
مدیرعامل صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی اضافه کرد: مجموع کل تعهدات ایجاد شده صندوق برابر با هفت هزار و ۳۷۸ میلیارد ریال است، علاوه براینکه وصول مطالبات صندوق بدون اقدامات قضایی افزایش چشمگیری داشته است.
به گفته وی، تاکنون یکهزار و ۷۴۲ فقره بیمه نامه سرمایه گذاری و اعتباری به مبلغ یکهزار و ۲۸ میلیارد تومان صادر شده که ۵۹۲ میلیارد تومان آن مربوط به دو سال گذشته است.
براساس این گزارش، علاوه بر جعفر سرقینی معاون وزیر صنعت، خداداد غریب پوررییس هیات عامل ایمیدرو، محمد باقر عالی رییس هیات عامل ایدرو، محمد رضا بهرامن رییس خانه معدن ایران، اردشیر سعد محمدی مدیر عامل شرکت ملی صنایع مس و محمد مسعود سمیعی نژاد مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری پارسیان در این نشست حضور داشتند.