مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد روز دوشنبه با بیان این مطلب به خبرنگار ایرنا گفت: با شیوع بیماری کرونا در کشور چین، سازمان جهانی بهداشت به ۲۵ کشور دنیا به لحاظ خطر ابتلا و گسترش این بیماری هشدار داده است که از بین کشورهای منطقه امارات متحده عربی از مناطق پرخطر به شمار میرود.
دکتر محمدجعفر صادقی افزود: کشورهای پر خطر ابتلا به ویروس کرونا به لحاظ بیشترین ارتباط و سفر به کشور چین از سوی سازمان جهانی بهداشت مشخص شدهاند.
وی اضافه کرد: علائم بیماری کرونا شبیه آنفلوآنزا همراه با تب، گلودرد، سرفه و عفونت تنفسی است که فرق ویروس عامل کرونا و ویروس آنفلوآنزا این است که این ویروس به دلیل تاج موجود در شکل ویروس نسبت به داروهای مربوطه اثرگذاری ندارد.
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ویروس کرونا خانواده بزرگی از ویروسها هستند که باعث عفونت تنفسی میشوند و این نوع ویروسها تاج دار بوده که واژه کرون نیز از همین امر نشات گرفته است و این ویروس در سالهای گذشته در کشورهایی مانند مصر شیوع داشته است که به کرونای مصری معروف است.
صادقی افزود: احتمال ورود کرونا به کشورمان پایین است اما در عین حال آمادگیها برای پیشگیری و مبارزه با این بیماری در خراسان رضوی و کشور در حال انجام است.
وی ادامه داد: برپایی جلسات آموزشی مختلف با همکاران بیمارستانها، آزمایشگاهها و بررسی علائم و تمهیدات لازم برای ورود مسافرانی که به فرودگاه مشهد وارد میشوند از جمله اقدامات در حال انجام در این خصوص به شمار میرود.
پس از شناسایی نخستین مورد آلوده به ویروس کرونا در شهر ووهان چین در آذر ماه گذشته (دسامبر) هم اکنون این ویروس با سرعت در حال گسترش در سراسر جهان است.
به گزارش اسپوتنیک هم اکنون بیش از هزار و ۹۷۰ مورد آلوده به کرونا در چین تایید شده است و آمار رسمی جدید نشان می دهد که شمار کشته های ناشی از آلودگی به این ویروس در این کشور به ۵۶ نفر رسیده است.
به غیر از چین، موارد تایید شده ابتلا به این ویروس در کشورهای تایلند، ژاپن، کره جنوبی، ویتنام، سنگاپور، نپال، فرانسه، ایالات متحده آمریکا، مالزی و استرالیا هم ثبت شده است.
علائم ابتلا به این ویروس شامل تب و مشکلات تنفسی است که به علائم ناشی از دیگر بیماریهای تنفسی شباهت دارد و کار تشخیص را سخت میکند.