به گزارش روز دوشنبه خبرگزاری رسمی الجزایر "ای پی اس" رئیس جمهوری ترکیه که در راس یک هیات عالی رتبه سیاسی و اقتصادی در الجزیره به سر می برد در یک کنفرانس خبری با عبدالمجید تبون، همتای الجزایری خود گفت که بحران لیبی راه حل نظامی ندارد و تنها باید با مذاکره طرفیق دعوا در آن کشور حل و فصل شود.
وی بها انتقاد شدید از ژنرال خلیفه حفتر، فرمانده ارتش شرق لیبی به دلیل نقض آتش بس اعلام شده قبل از کنفرانس صلح لیبی در برلین تاکید کرد که گسترش حملات ارتش شرق لیبی به طرابلس نه تنها راه را برای گفت وگو ها هموار نمی کند بلکه موجب بغرنج تر شدن بحران شده و راهی را جز جنگ ویرانگر برای مردم لیبی و کشورهای منطقه به ارمغان نخواهد آورد.
شبکه العربیه وابسته به آل سعود نیز دیروز/یکشنبه/ از از سرگیری درگیری ها در لیبی بعد از چند روز توقف خبر داد و افزود: درگیریها میان گردان های وابسته به دولت وفاق ملی لیبی و نیروهای موسوم به "ارتش ملی لیبی" در مناطق جنوبی طرابلس از سر گرفته شده است.
در همین راستا، شبکه تلویزیونی الحدث نیز گزارش داد که درگیریهای شدیدی میان نیروهای دولت وفاق ملی و نیروهای حفتر در مناطق "سیدی بوسلیم"، جاده فرودگاه و منطقه "الهضبه" در جنوب طرابلس در جریان است.
درگیریها میان نیروهای دولت وفاق ملی و خلیفه حفتر درحالی از سرگرفته شده که دو طرف پیشتر پیشنهاد روسیه و ترکیه برای آتشبس در این کشور را پذیرفته بودند و به دنبال آن درگیریها میان آنها برای برهه کوتاهی متوقف شده بود.
اوضاع در لیبی از ۱۵ فروردین ماه امسال همزمان با دستور ژنرال حفتر به نیروهای تحت امرش برای حمله به طرابلس، متشنج شد.
لیبی از زمان سرنگونی قذافی در سال ۲۰۱۱ به دو دولت موازی در شرق و غرب تقسیم شده است.
نظامیان طرفدار حفتر بر شرق این کشور مسلط هستند و دولت وفاق ملی به ریاست فائز السراج (مورد پذیرش جامعه جهانی) کنترل غرب لیبی را در دست دارد.
دولت ترکیه هم از دولت وفاق ملی حمایت می کند دیروز سفر دوره ای خود به 4 کشور آفریقایی را آغاز کرد تا بتواند توجه کشورهای میزبان را برای حمایت از دولت مورد تایید سازمان ملل در لیبی جلب کند.