علی آذری روز دوشنبه در نشست خبری مطالعات مجموعه تاریخی فرهنگی شیخ علاءالدوله سمنانی در سالن جلسات اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان سمنان افزود: سال گذشته کارگاه آموزشی در سطح بین المللی با هدف برنامهریزی برای مرمت و استحکام بخشی بناهای تاریخی توسط کمیته علمی بررسی، تحقیق و مرمت سازههای تاریخی (ایسکارسا) برای کارشناسان و متخصصان وزارت میراث فرهنگی برگزار شد.
وی ابراز داشت: کارشناسان به استانهای مختلف از جمله سمنان سفر کردند و با بررسی های علمی بنای شیخ علاءالدوله را در لیست پژوهش و مرمت قرار دادند که با توجه به دلایل آسیب به این بنا با موضوع فرونشست زمین و نزدیکی آن به راه آهن نتایج مهمی را بدنبال خواهد داشت و این بانک اطلاعاتی میتواند دادههای مهمی را به کارشناسان در سطح کشور معرفی کند.
وی تاکید کرد:مساله فرونشست زمین در بسیاری از مناطق ایران وجود دارد و بررسی آسیب های این بنا یک نمونه پژوهشی راهبردی در ایران است و استفاده بی رویه از آب های زیرزمینی در نقاط مختلف ایران یکی از دلایل فرونشست است که آسیب آن به بناهای تاریخی نیز ضربه خواهد زد.
آذری گفت: پژوهشهای مربوط به این بنا در حال حاضر آغاز می شود و سال آینده در مرحله عملیاتی مرمت اصولی و کنترل آسیب ها قرار خواهد گرفت.
وی تاکید کرد: بناهای مختلف در استانهایی از کشور از جمله قزوین، کرمان و اصفهان نیز مشکلات آسیب بناها با توجه به فرونشست زمین را دارند.
وی در خصوص مرمت بنای شیخ علاءالدوله سمنانی گفت : وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و سازمان اوقاف و امور خیریه که این بنا تحت مالکیت آن است با حضور وزیر میراث و رییس اوقاف تفاهم نامه ای را ایجاد کردند که مشکلات این بنا بر طرف شود و کارشناسان ایسکارسا و دانشگاه اصفهان طبق برنامه ریزی ها قرار است تا خرداد ۹۹ پژوهش ها را انجام دهند و پس از آن گروه کارشناسان و متخصصان مرمت از ترکیه ای برای مطالعات تکمیلی به استان سمنان سفر کنند.
وی ادامه داد: امیدواریم تا پایان سال ۹۹ طرح مرمت انجام شود و عملیات اجرایی از سال ۱۴۰۰ شروع می شود.