کرمان - ایرنا - مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کرمان گفت: با وجود افزایش ۶ و نیم درصدی تلفات جاده‌ای در کشور، کاهش پنج درصدی تلفات انسانی حاصل از حوادث جاده‌ای برون شهری را طی ۹ ماهه سال جاری در این استان شاهد بوده‌ایم.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، سیدعلی حاج سیدعلیخانی در بیست و هفتمین نشست کمیسیون مدیریت ایمنی حمل و نقل در محل ساختمان معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری افزود: اجرای طرح ها و برنامه های متعدد ترافیکی، توسط دستگاه هایی از جمله راهداری و حمل و نقل شمال و جنوب، پلیس راه، اورژانس و هلال احمر بوده که توجه بیشتر رانندگان به قوانین و مقررات رانندگی و رعایت سرعت مطمئنه را نباید نادیده گرفت.
وی اظهار داشت: در شانزدهم دی ماه امسال، همزمان با مراسم تشییع پیکر شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی حدود ۱۰۰ هزار تردد از نقاط مختلف کشور، از طریق محورهای ورودی به شهر کرمان ثبت شد که این آمار سه برابر تردد روزهای عادی را در دوربین های ثبت تخلف جاده ای نشان می دهد.
حاج سیدعلیخانی با اشاره به اینکه جاده های استان کرمان بار سنگین تری را نسبت به سایر استان های دیگر تحمل می کند و زودتر دچار آسیب دیدگی می شوند گفت: متوسط بار حمل شده توسط ناوگان باربری جاده ای در کشور ۱۵ تن است در حالی که متوسط تناژ جاده های استان ما ۲۰ تن است و همین امر باعث آسیب دیدگی زودتر پل ها وساختمان جاده ها می شود.
وی تصریح کرد: در حال حاضر حدود ۱۱۰ دستگاه دوربین ثبت تخلف جاده ای در محورهای کل این استان فعال است و حدود ۵۰ دستگاه دوربین دیگر نیز در حال نصب داریم که با نصب دوربین های جدید انتظار می رود تعداد تخلفات جاده ای در سطح استان کاهش یابد.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کرمان در ادامه این نشست به نقش اساسی خودروهای حامل قاچاق سوخت و افاغنه در افزایش سوانح و تلفات جاده ای اشاره کرد و افزود: رعایت نکردن سرعت مجاز و دیگر مقررات رانندگی توسط رانندگان متخلف قاچاق موجب بروز حوادث جاده ای با شدت بالا می شود و این امر موجب افزایش آمار تلفات جانی در ۹ ماهه امسال شده است در حالی که اگر استان ما با چنین معضلی روبرو نبود وضعیت مناسب تری در سطح کشور داشتیم.
حاج سیدعلیخانی خاطرنشان کرد: تحلیل آمارها نشان می دهد تصادفات جاده ای کرمان مانند برخی از استان های دیگر تراکم نقطه ای ندارند و معمولا در کل محورهای این استان به صورت پراکنده اتفاق می افتد، بررسی همین اطلاعات نشان می دهد بخشی  از تلفات انسانی بعد از صحنه تصادف و هنگام رساندن مجروحان از صحنه تا بیمارستان رخ می دهد، همچنین در بحث پراکندگی بروز تصادفات، آمار های موجود نشانگر این امر است که ۷۳ درصد تلفات در محورهای اصلی و ۲۷ درصد در محورهای فرعی و روستایی اتفاق می افتد.