مرتضی محصص بعد از پایان مسابقات فوتبال قهرمانی زیر ۲۳ سال آسیا و انتخابی المپیک ۲۰۲۰ توکیو اظهار داشت: باید بپذیریم که سرمایهگذاری در فوتبال آسیا در ردههای پایه و خصوصا نونهالان و نوجوانان بالا رفته به شکلی که کشورهای قدرتمند فوتبال قاره تلاش میکنند تمامی امکانات لازم را در این ردهها ایجاد کنند. ما هم باید فضایی بسازیم که مربیان ایرانی در این ردههای سنی با آرامش و در اختیار داشتن کلیه امکانات فعالیت کنند.
رییس کمیته فنی و توسعه اضافه کرد: موفقیت تیمهای کره جنوبی و عربستان حاصل یک یا ۲ سال فعالیت نیست. میبینید که این ۲ تیم با مربی بومی به فینال رسیدند و کره جنوبی هم قهرمان شد. در بین ۱۶ مربی حاضر در مسابقات تنها ۶ مربی خارجی بودند و ۱۰ کشور آسیایی به مربی بومی اعتماد کردند. خود من یک سال در کره جنوبی کار کردهام همچنین دورههای مربیگری در عربستان داشتم. توجه خوبی در این کشورها به ردههای پایه شده و برنامهریزی مناسب منجر به حصول موفقیت در این سطح میشود.
محصص همچنین گفت: تفاوت ما با کشورهای قدرتمند و موفق ردههای پایه در این سالها اختلاف در میزان توجه و سرمایهگذاری کلان است. موضوعی که فقط مرتبط با تیمهای ملی نیست و حمایت از تیمهای پایه باید در باشگاهها به طور توسعه یافته دنبال شود. ما یک برنامه چشماندازه پنج ساله به اتفاق آقای معینی برای تیمهای پایه پیشبینی کردهایم که اگر اجرایی شود کمک زیادی خواهد کرد. بیاییم و این برنامه را با آخرین استانداردهای روز برنامهریزی فوتبال پایه در جهان تطبیق بدهیم و طبق همین الگو پیش برویم. باید بدانیم که رقابت در فوتبال آسیا و جهان هر سال سختتر میشود و کشورهایی که توجه و برنامهریزی بهتری در سطح فوتبال پایه، در موضوع آموزش مربیان و همینطور آموزش بازیکنان دارند موفقیتهای بزرگتری به دست میآورند.
وی در پایان اذعان داشت: گزارش جامعی از پنل AFC در خصوص جزییات فنی مسابقات و همچنین بازیهای تیم المپیک کشورمان تهیه کردهام که به امید خدا به طور مفصل پس از بازگشت به کشور، این گزارش بسیار مفید را ارائه خواهم داد.