به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، این خبر را به نقل از عارف نوری سخنگوی والی غزنی اعلام کرده است.
برخی گزارشها بیانگر آن است که این هواپیما، نظامی و متعلق به ارتش آمریکا بوده که در منقطه تحت کنترل طالبان افغانستان سقوط کرده است.
طبق اخبار برخی رسانههای افغانستان، طالبان مسئولیت سرنگونی هواپیما را برعهده گرفته است.
واکنش ارتش آمریکا
سرگرد « بت رایوردان » سخنگوی فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا با اعلام اینکه ارتش در حال بررسی گزارشهای منتشر شده در مورد سقوط هواپیما در منطقه تحت کنترل طالبان در افغانستان است، گفت: مشخص نیست هواپیمای چه کسی دچار سانحه شده است.
وی از اظهارنظر بیشتر در این مورد خودداری کرد.
آسوشیتدپرس در ادامه نوشت: این در حالی است که تصاویری که در رسانههای اجتماعی دست به دست میشود، لاشه هواپیمای بمباردیر (Bombardier E-11A) را نشان میدهد که ارتش آمریکا برای عملیات تجسسی الکترونیکی بر فراز افغانستان استفاده میکند.
توضیحات استاندار غزنی
پیش از این، «وحید الله کلیمزی» استاندار غزنی افغانستان اعلام کرد، هواپیمایی که ساعت ۱۳ امروز به وقت محلی در منطقه «سدوخیل» شهرستان «ده یک» این استان سقوط کرده متعلق به شرکت های هواپیمایی خارجی است.
وی با بیان اینکه یک تیم به محل سقوط هواپیما اعزام شده گفت، تاکنون فقط جسد خلبان به همراه دو نفر از این هواپیما بیرون کشیده شده است.
به گفته شاهدان، هواپیما پس از گذشت دو ساعت از سقوط همچنان درحال سوختن بوده است.
رسانههای افغانستان اعلام کرده بودند که طالبان با محاصره محل سقوط، اجازه نزدیک شدن افراد به هواپیما را نمیدهد. با این حال، فیلمی از بقایای هواپیما منتشر شده که سوختن آن را نشان میدهد.
نظامیان خارجی مستقر در افغانستان تاکنون در این رابطه اظهار نظر نکردهاند.
همچنین منابع محلی در استان غزنی گفته بودند که هواپیما مربوط به شرکت آریانا است که با ۸۳ سرنشین از هرات به کابل پرواز کرده بود اما شرکت آریانا این خبر را تکذیب کرد.
اداره هوانوردی افغانستان نیز در اطلاعیهای اعلام کرد که هیچ هواپیمای شرکتهای داخلی افغانستان سقوط نکرده است.
2023