قم - ایرنا - معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت قم گفت: از ابتدای سال جاری تا پایان دی ماه در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۱۱ درصد رشد دارد.

"احمد رضا سمیعی نسب" عصر دوشنبه در بیست و چهارمین جلسه کارگروه تنظیم بازار و کمیسیون امور تعزیرات قم در تالار امام جواد (ع) استانداری، اظهار داشت: از ابتدای سال جاری تا پایان دی ماه در مجموع ۷۸ هزار و ۹۴۰ مورد بازرسی از بنگاه های اقتصادی در این استان انجام، و ۶ هزار و ۴۹۶ پرونده در قالب ۹ هزار و ۱۰۰ عنوان تخلف به ارزش ۶۶۷ میلیارد و ۲۱۹ میلیون ریال تشکیل شده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۱۱ درصد رشد دارد.

سمیعی نسب، تعداد پرونده های تشکیل شده ۳۳ درصد و تعداد تخلف های کشف شده نیز ۳۴ درصد رشد داشته است.

وی بیان داشت: پرنده های مهم تخلف های شامل اخفا، امتناع و احتکار و عدم اعلام موجودی است، که پرونده های تشکیل شده از ابتدای سال ۱۴۸ فقره پرونده به ارزش ۱۳۶ میلیارد و ۴۱ میلیون ریال است.

سمیعی نسب تعداد تخلف عرضه خارج از شبکه کالا را نیز ۱۵۱ فقره پرونده به ارزش ۱۶۳ میلیارد و ۵۷ میلیون ریال دانست و گفت: تخلف حمل و نقل و نگهداری و عرضه کالای قاچاق نیز ۵۰ فقره پرونده به ارزش ۲۷ میلیارد و ۵۹۳ میلیون ریال است.

معاون صمت قم تخلف های گران فروشی را نیز ۲ هزار و ۹۵ فقره به ارزش ۶۹ میلیارد و ۹۹۰ میلیون ریال عنوان کرد و افزود: تخلف تقلب و کم فروشی نیز ۴۱۸ فقره پرونده به ارزش ۱۴ میلیارد و ۴۳۳ میلیون ریال می باشد.

وی همچنین با بیان اینکه در آذر و دی ماه سال جاری در مجموع ۱۴ هزار و ۴۶ مورد بازرسی مشترک با اتاق اصناف از بنگاه های اقتصادی در حوزه های صنعتی، صنفی، انبار و مراکز نگهداری کالا در استان انجام شده‌ است، خاطر نشان کرد: از این تعداد بازرسی صورت گرفته یکهزار و ۲۲۳ مورد پرونده تخلف در قالب ۲ هزار و ۴۹۴ عنوان تخلف به ارزش۲۸۰ میلیارد و ۳۶۱ میلیون ریال تشکیل شده است.

سمیعی نسب یادآور شد: فراوانی تخلف ها، شامل گران فروشی، درج نکردن قیمت، کم فروشی و تقلب، عدم صدور صورت حساب و عرضه خارج از شبکه کالا بوده است.

وی در ادامه افزود: طی دو ماه گذشته هفت هزار و ۱۱۶ مورد بازرسی توسط سازمان صمت انجام شده، که ماحصل آن تشکیل ۷۱۸ پرونده تخلف در یکهزار و ۸۶۳ مورد عنوان تخلف به ارزش ۲۳۶ میلیارد و ۲۹۸ میلیون ریال است.

معاون صمت قم خاطرنشان کرد: در مدت یاد شده ۶ هزار و ۹۳۰ مورد بازرسی نیز توسط بازرسان اتاق اصناف استان انجام، و ۵۰۵ پرونده تخلف در قالب ۶۳۱ عنوان تخلف به ارزش ۴۴ میلیارد و ۶۳ میلیون ریال تشکیل شد.

وی در ادامه تعداد بازرسی های انجام شده در مقایسه با مدت مشابه سال قبل را دارای یک درصد کاهش دانست و گفت: در تعداد پرونده متشکله ۲۷ درصد و در تعداد پرونده های مکشوفه نیز ۷۵ درصد رشد داشتیم.

سمیعی نسب همچنین با بیان اینکه تعداد بازرسی های انجام شده نسبت به دو ماه قبل از اصلاح قیمت بنزین حدود چهار درصد کاهش داشته است، افزود: تعداد پرونده های تشکیل شده ۶ درصد و تعداد تخلف های کشف نیز ۶۳ درصد رشد داشته است.

این مقام صنعت و معدن قم در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نرخ قیمت ۵۷ کالای اساسی و ضروری که به صورت روزانه و مرتب قیمت گیری می شود، گفت: طی دو هفته گذشته در بخش میوه و تره بار، کالای پیاز حدود ۳۷ درصد نسبت به دو هفته قبل از آن افزایش قیمت داشته است.

وی کاهش ۱۵.۲ درصدی گوجه فرنگی را در این مدت مورد توجه قرار داد و گفت: جوجه یک روزه گوشتی نیز ۱۸.۹ درصد افزایش قیمت داشته است.

معاون صمت قم تصریح کرد: متاسفانه قیمت کالای فوق بالاتر از نرخ مصوب تنظیم بازار عرضه می شود و در این خصوص هر هفته یک نامه از تشکل های مرغداری استان به سازمان صمت واصل می شود.

وی اذعان داشت: نرخ جوجه یک روزه طبق مصوبه کارگروه تنظیم بازار ۲۵ هزار و ۵۰۰ ریال است ولی نزدیک به ۴۵ هزار ریال تا ۴۶ هزار ریال عرضه می شود.

سمیعی نسب همچنین با اشاره به اینکه طبق دستورالعمل وزارت صمت، طرح نظارتی ایام پایانی سال از نیمه اسفند تا نیمه فروردین ماه در کل کشور اجرا می شود، گفت: ما در استان گشت های مشترک بازرسی را با تعزیرات حکومتی، جهاد کشاورزی، دامپزشکی، بهداشت، استاندارد، نیروی انتظامی، اتاق اصناف و بسیج خواهیم داشت.

وی بیان کرد: انتظار داریم دستگاه های ذی ربط که به عنوان متولیان تنظیم بازار هستند، اقدام های کنترلی را برای ایام پایانی سال داشته باشند تا با چالش و مشکل خاصی در افزایش قیمت کالاها مواجه نشویم./