ارومیه- ایرنا- مدیر امور اراضی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: طرح کاداستر اراضی کشاورزی با بهره‌گیری از اعتبارات ستاد احیای دریاچه ارومیه و اعتبارات ملی در بیش از ۵۰۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان اجرا شده و بخشی نیز در دست اجراست.

مهدی سرخوش روز دوشنبه در نشست خبری که به مناسبت گرامیداشت هفتم بهمن ماه، سالروز تاسیس امور اراضی کشور برگزار شد افزود: تلاش مجموعه جهاد کشاورزی و امور اراضی توقف و کنترل ساخت‌وسازهای غیرمجاز در استان است و اراضی مرغوب کشاورزی به بهانه توسعه نباید از چرخه تولید خارج شود.

وی با اشاره به اینکه در سال جاری ۱۸ مورد مجوز برای اجرای صنایع غیرکشاورزی در اراضی کشاورزی استان صادر شده‌است، اظهار کرد: در سال جاری یک مورد مجوز برای طرح گردشگری و ۵۰۴ مورد مجوز برای طرح‌های تبصره ۴ کشاورزی اعم از فعالیت‌های دام وطیور، صنایع تبدیلی و تکمیلی، واحدهای سورت و بسته‌بندی و ۳۸۴ مورد برای اجرای طرح‌های تبصره یک کشاورزی صادر شده‌است.

وی اضافه کرد: مجوز تغییر کاربری و اتاقک کارگری و نگهبانی بر اساس قانون از طریق کمیسیون مربوطه صادر می‌شود که در این زمینه ۳۳۱ مورد مجوز صادر شده‌است.

مدیر امور اراضی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی بیان کرد: با هماهنگی انجام شده با سایر ادارات‌کل و دستگاه‌های اجرایی، واحدهای تولیدی و متقاضیان ساخت و ساز قبل از هرگونه اقدامی باید برای فعالیت مجوز تغییر کاربری دریافت کنند.

سرخوش ادامه داد: تمام سعی و تلاش جهادکشاورزی و امور اراضی کمک به رونق تولید در بخش‌های مختلف با پیش‌شرط حفظ اراضی کشاورزی است.

مدیر امور اراضی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی افزود: حفظ کاربری، یکپارچگی، ساماندهی و توسعه اراضی از حوزه‌های اصلی ماموریتی سازمان در جهت مدیریت بر اراضی کشاورزی و واگذاری اراضی برای طرح‌های کشاورزی و غیرکشاورزی است.

سرخوش افزود: به منظور حمایت از تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران بخش‌های کشاورزی و غیرکشاورزی، آن دسته از مستاجران و بهره‌برداران اراضی واگذاری که تاکنون موفق به پرداخت اجاره بهای معوقه اراضی نشده‌اند، در صورت پرداخت و تسویه اجاره بهای معوقه اراضی تا پایان سال ۹۸ از بخشودگی خسارت تاخیر تادیه برخوردار می شوند.

مدیر امور اراضی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی بیان کرد: از همه مستاجران و بهره‌برداران مشمول بخشودگی ابلاغی درخواست می‌شود این فرصت را مغتنم شمرده و جهت بهره‌مندی از این امتیاز، در فرصت زمانی تعیین شده به مدیریت جهادکشاورزی شهرستان‌ها مراجعه و نسبت به تسویه حساب اجاره بهای معوقه اراضی واگذاری اقدام کنند.

وی اضافه کرد: از محل وصول عواید حفظ کاربری، طی ۱۰ ماه سال جاری بیش از سه میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان عواید حاصل و به حساب خزانه‌داری کل کشور واریز شده‌است.

مدیر امور اراضی سازمان جهادکشاورزی استان همچنین با بیان اینکه آذربایجان‌غربی در رفع تداخلات اراضی کشاورزی جزو استان‌های پیشرو در کشور است، اضافه کرد: تاکنون در سطح استان ۷۵۰ پلاک قرارداد مشاوره جهت رفع تداخلات منعقد شده‌است و در دست بررسی می‌باشد.

وی ادامه داد: در این مدت ۳۵۰ پلاک مورد بررسی قرار گرفته که تعداد ۱۵۴ پلاک در سطح ۱۷ هزار هکتار رفع تداخل و به مستثنیات اشخاص اضافه شده‌است.

سرخوش با اشاره به اینکه حفظ کاربری اراضی کشاورزی یک ضرورت است، بیان کرد: بیش از ۲.۷ میلیون هکتار اراضی ملی در استان وجود دارد و همچنین بیش از یک میلیون هکتار، اراضی زراعی و باغی در ۱۷ شهرستان استان وجود دارد.

هفتم بهمن ماه سالروز تاسیس امور اراضی کشور است؛ آذربایجان‌غربی دارای یک میلیون هکتار اراضی باغی و زراعی با تولید سالانه ۶.۲ میلیون تن محصول است.