تهران - ایرنا - ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اعلام کرد: در صدد وارد کردن فناوری به صنعت پرورش زالو هستیم.

به گزارش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، نشست مشترک ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی و نمایندگان برخی مراکز اجرایی و علمی با محوریت تکثیر و فرآوری اصولی و منطبق با استانداردهای تایید شده بهداشتی در حوزه صنعت پرورش زالو برگزار شد.

«محمدحسن عصاره» دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این نشست اظهارکرد: با توجه به تحقیقات صورت گرفته علمی و آکادمیک، مباحث درمانی مرتبط با زالو نه فقط در ایران که در دیگر کشورها نیز مورد توجه روز افزون قرار دارد.

وی گفت:بر خلاف بسیاری دیگر از روش‌های این حوزه از درمان، با توجه به تماس این موجود (زالو) با خون انسان، تمامی فرایندهای درمان با کمک زالو اعم از تولید، تکثیر و مباحث مرتبط با نظارت بر  روند درمانی باید با حساسیت و دقت بالا مورد واکاوی و بازبینی قرار گیرد.

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به برنامه‌های انجام گرفته در حوزه درمان با کمک زالو در این ستاد، تاکید کرد: برای حذف درمان‌های غیر علمی در حوزه سلامت زالو درمانی، باید هماهنگی بین دستگاهی بیشتری انجام گیرد.  

وی، ضمن تقدیر از اقدامات انجام گرفته برای توسعه آبزیان از جمله ماهی و میگو به صورت اعم و گسترش پرورش زالو به صورت خاص، خاطرنشان کرد: در زمان پیروزی انقلاب اسلامی، کل تولید کشور در زمینه پرورش آبزیان، عددی در حدود ۳۰ هزار تن بوده است، این در حالی است که این رقم در سال جاری، بالغ بر یک میلیون و ۲۰۰ هزارتن بوده است.

بر اساس این گزارش، صادرات فراورده‌های صنعت پرورش زالو و مسائل مرتبط با آن از جمله دیگر محورهای این نشست بود.