هدایت حاتمی دوشنبه در نشست بررسی تشکیل زنجیره پرورش اسب کُرد که در استانداری کرمانشاه برگزار شد، با اشاره به قدمت اسب کُرد و ارزش اقتصادی آن گفت: اسب کُرد ریشه تاریخی در زندگی مردم مناطق کردنشین دارد و بخشی از فرهنگ غنی جامعه ماست و ما باید با تشکیل زنجیره ارزش آن به عنوان یکی از زنجیره های ارزش مزیت دار بتوانیم از آن به منافع اقتصادی، گردشگری و فرهنگی دست پیدا کنیم.
وی افزود: امروزه چهار نژاد افشاری، جاف، سنجابی و کلهر از اسب کُرد شناسایی شده است که سه نژاد آن هم اکنون در استان ما پرورش داده می شود و این فرصت مناسبی است که بتوانیم مزیت های اقتصادی آن را با توسعه پرورشگاه های اسب و نیز رویدادسازی گردشگری و فرهنگی افزایش دهیم.
معاون استاندار ایجاد زنجیره اسب کُرد را یک ضرورت دانست و اظهارداشت: ایجاد زنجیره پرورش اسب کُرد از این جهت اهمیت دارد که مسیر رسیدن به هدف نهایی و افراد مسوول آن هم مشخص می شوند و می توانیم بصورت هدفمند بر روی آن سرمایه گذاری کنیم از این رو کمیته ای برای تبیین و شناسایی این زنجیره با محوریت ادارات کل ورزش و جوانان و جهاد کشاورزی و نیز بخش خصوصی فعال در این عرصه تشکیل می شود و مصمم هستیم که این زنجیره به هدف نهایی خود برسد.
حاتمی در پایان بیان داشت: توسعه باشگاه ها و مراکز پرورش اسب، رویدادسازی های ورزشی و گردشگری، برگزاری بازارهای فروش و نیز معرفی و فروش این نژاد به کشورهای دیگر می تواند خصوصیات و امتیازهای خاص این نوع اسب را بیشتر عیان سازد و ما هم در این زمینه حمایت های لازم را خواهیم داشت.
اسب کردی، اسبی پرنفس، قدرتمند، عضلانی و با استقامت بالایی است که سربزرگ و ستیغهای برجسته گونه دارد و برای حرکت در مسافت های طولانی، مسیرهای کوهستانی، مسابقات چوگان و حرکات نمایشی مورد استفاده قرار می گیرد.
باتوجه به خصوصیات ظاهری و تواناییها این اسب به تیرههای متفاوتی مانند جاف، افشاری و سنجابی تقسیم میشوند.
تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۸:۴۵
کرمانشاه- ایرنا- معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمانشاه باتاکید بر اینکه زنجیره ارزشی اسب کُرد ایجاد میشود، گفت: پرورش اسب کرد در استان توسعه پیدا خواهد کرد.