تهران- ایرنا- رییس انجمن پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند ایران به فواید متعدد محصولات پروبیوتیک اشاره کرد و اظهار داشت: صنعت تولید محصولات پروبیوتیک را در کشور گسترش دادیم تا بتوانیم پاسخگوی نیاز مردم در این زمینه باشیم.

مریم تاج آبادی ابراهیمی روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار علمی ایرنا افزود: در تولید محصولات پروبیوتیک از سوهای(روش‌ها و امکانات) بومی ایران استفاده شده است، به این معنی که بجای محصولات خارجی از همان میکروفلورهای مردم کشور یا به صورت افزودنی غذایی یا به صورت مکمل استفاده شده تا این محصولات وارد زنجیره غذایی مردم شوند.

وی ادامه داد: محصولات پروبیوتیک علاوه بر حوزه‌های لبنی مانند ماست، دوغ، پنیر در زمینه‌هایی مانند بیسکوئیت ها و کیک های رژیمی هم تولید شده است.

تاج آبادی با اشاره به اینکه تولیدات خوبی درحوزه مکمل‌ها هم داریم، افزود: این محصولات به صورت اختصاصی برای زنان، کودکان، اطفال یا برخی بیماری ها و همچنین برای نوزادانی که تازه به دنیا آمدند و دچار عارضه کولیک شیری هستند، به صورت  اختصاصی تولید و وارد بازار شده است.

وی در پاسخ به این سوال که آیا انجمن برنامه‌هایی برای توسعه تحقیقات در این زمینه در مراکز پژوهشی و دانشگاهی دارد؟، گفت: ما در صدد توسعه تحقیقات در این زمینه هستیم. مرکز میکروبیوم در انستیتو پاستور ایران در این راستا راه اندازی شد تا دانشگاه‌های مختلف به صورت تیمی در این زمینه فعالیت کنند.

رییس انجمن پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند ایران بیان داشت: در همکاری مشترک بین مراکز تحقیقاتی شتاب دهنده لاکتوویژن با ایجاد همکاری بین صنعت و دانشگاه گام‌های موثری در ارایه محصولات جدید و بر اساس نیاز جامعه برداشته شده است. هدف شتابدهنده لاکتوژن پیشگیری از بیماری های غیرعفونی با کمک پروبیوتیک ها می‌باشد.

سلول‌های میکروبی ۱۰ برابر سلول های بدن هستند

تاج آبادی، تعداد سلول‌های میکروبی را  ۱۰ برابر سلول‌های بدن اعلام کرد و گفت: بحث میکروبیوم در دنیای امروز بحث مهم و جدی است و سلول‌های میکروبی از بدن ما محافظت می‌کنند. بنابراین شناخت این سلول‌ها و دانش اینکه آیا این سلول‌ها در حالت تعادل چه تعداد هستند، میکروب‌های مفید از بدن ما دفاع می‌کنند یا نه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

وی افزود: بحث میکروبیوم در دنیا و ایران به طور جدی در حال پیگیری است تا بدانیم که میکروفلورها چه چیزهایی هستند و همچنین میکروفلور افراد سالم و ناسالم چه تفاوتی دارند، تا بتوانیم آنان را به سمت افراد سالم هدایت کنیم.

تاج آبادی ادامه داد: تحقیقات خوبی بر روی بیماری چاقی، کبد چرب، دیابت، آسم و آلرژی  انجام شده و تفاوت ها در زمینه میکروفلورها به دست آمده و برای بیماری های دیگر هم این بررسی در دست انجام است.