یزد - ایرنا- جانشین شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی یزد از برگزاری ۲۰ عنوان ویژه برنامه دهه فجر( ۱۲ الی ۲۲ بهمن ماه) در روستاها و مناطق عشایری استان خبر داد و گفت: امسال برای برپایی جشن های با شکوه ایام الله، این برنامه‌ها،پیش بینی شده است.

سعید زارع روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه کارگروه عشایر و روستایی به مناسبت چهل یکمین سالگرد پیروزی انقلاب در ۱۰ شهرستان‌ استان تشکیل شد، افزود: در این کارگروه برنامه‌ریزی‌های لازم برای مشارکت خودجوش مردم برای هرچه با شکوه تر برگزاری این ایام صورت گرفته است.

وی نواختن زنگ انقلاب در مدارس، برگزاری جشن برای عشایر شهرستان های ابرکوه و خاتم ، افتتاح ۷۵ طرح عمرانی و زیربنایی در بخش‌ کشاورزی با اشتغالزایی ۳۲۴ نفر ، جشنواره ورزشی و بازی‌های محلی و اجرای طرح واکسیناسیون رایگان طیور علیه بیماری نیوکاسل در مناطق محروم را از جمله برنامه‌های دهه فجر ذکر کرد.

زارع اظهارداشت: برگزاری جشنواره زنان روستایی و عشایری در خاتم و ابرکوه ، برپایی مسابقات مختلف ، دیدار مسوولان با خانواده های ایثارگر روستایی و عشایری و معرفی ۴۰ شهید شاخص این گروه جمعیتی از دیگر برنامه‌های این ایام الله است.

جانشین شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی یزد تهیه فیلم از دستاوردهای روستاییان و عشایر در طول پیروزی  انقلاب ، توزیع نهال رایگان، برگزاری نمایشگاه‌ها و جشنواره‌ها را از دیگر برنامه‌ها ذکر کرد.

زارع، حضور روستاییان و عشایر با لباس محلی در راهپیمایی ۲۲ بهمن ، آذین بندی سفره خانه های سنتی روستایی ، برپایی برنامه مهمانی لاله ها در گلزار شهدا، اعزام ۲۰۰ مبلغ ، ارائه وام و ساخت مسکن و اهدا جهیزیه به نوعروسان ، برگزاری مسابقات ورزشی ، برپایی اردوهای زیارتی و اجرای برنامه های فرهنگی را از دیگر برنامه‌ها برشمرد.

تعداد عشایر استان یزد ۱۰ هزار نفر شامل سه هزار خانوار اعلام شد که  از این تعداد یکهزار و ۸۰۰ خانوار در خاتم و مابقی در ابرکوه زندگی می‌کنند.

عشایر استان یزد از ایلات بختیاری، خمسه و قشقایی هستند. 

۸۷ درصد از یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت استان در ۲۱ شهر و ۱۳درصد هم در حدود ۹۰۰ روستا زندگی می کنند.

پیش بینی ۶ هزار برنامه در یزد 

 همچنین جانشین شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی یزد امروز به خبرنگاران گفته بود که به منظور بزرگداشت چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب ۶ هزار برنامه فرهنگی، هنری، ورزشی، بصیرتی و تبیینی به صورت مردمی و با همکاری تشکل‌ها و همیاری و مشارکت فعال جوانان  برگزار می‌شود.

زارع ادامه داد: ۱۰۰ ستاد اصلی و ۳۲ کارگروه تخصصی در استان بر نحوه فعالیت‌ها نظارت و همکاری مناسب برای انجام برنامه‌ها دارند.

به گفته وی تاکنون یک هزار و ۴۰۰ ستاد دانش‌آموزی دهه جر در مدارس تشکیل شده است .