همدان- ایرنا- مسوول امور باغبانی اداره جهاد کشاورزی ملایر گفت: تا پایان امسال توانایی اجرای طرح فَراز (داربستی کردن باغ‌های انگور) را در ۲۰۰ تا ۲۵۰ هکتار از باغ‌های انگور این شهرستان داریم که آماده اخذ تسهیلات بانکی است.

مصطفی باقرزاده روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: در حال حاضر حدود ۷۰ تا ۹۰ هکتار پرونده طرح فَراز در حال تکمیل و اخذ تسهیلات بانکی است که از هفته گذشته پرداخت این تسهیلات از محل اشتغال روستایی آغاز شده است.

وی افزود: برخی از این پرونده‌ها شرایط اخذ تسهیلات مورد نیاز برای اجرای طرح فَراز را ندارند و از این روند حذف شدند.

مسوول امور باغبانی اداره جهاد کشاورزی ملایر با بیان اینکه متقاضیان اجرای طرح فَراز برای اخذ تسهیلات در سامانه کارا ثبت‌نام می‌شوند ادامه داد: علاوه بر این ۹۰ هکتار، ۶۰ هکتار طرح فَراز نیز برای اخذ تسهیلات به استان همدان ارسال کردیم و ۱۰۰ هکتار دیگر نیز آماده ارسال برای اخذ تسهیلات داریم.

باقرزاده بیان کرد: در اجرای این طرح (اصلاح باغ‌های سنتی از فُرم خزنده به ایستاده) برای باغ‌های قدیمی ۸۰ درصد سهم تسهیلات و ۲۰ درصد آورده متقاضی شامل ۴۰ میلیون تومان تسهیلات بانکی و ۱۰ میلیون تومان آورده متقاضی در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: برای باغ‌های جدید نیز ۶۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده است که ۴۸ میلیون تومان تسهیلات بانکی و ۱۲ میلیون تومان آورده متقاضی است.

مسوول باغبانی اداره جهاد کشاورزی ملایر گفت: در حال حاضر بیش از ۱۵۰ هکتار پرونده آماده برای اجرای طرح فَراز داریم که منتظر اخذ تسهیلات هستند.

باقرزاده با اشاره به استقبال خوب باغداران در داربستی کردن باغ‌های انگور افزود: چنانچه این طرح‌ها اجرایی شود، انقلابی چشمگیر در اجرای طرح فَراز با همان داربستی کردن باغ‌های انگور ملایر رخ می‌دهد.

وی اظهار داشت: طبق سند راهبردی توسعه این شهرستان امسال باید ۱۵۰ هکتار و سال آینده ۲۰۰ هکتار طرح فَراز در این شهرستان اجرا شود که تحقق این امر در گرو اعطای به موقع تسهیلات است.

شهرستان ملایر دارای ۱۱ هزار هکتار باغ انگور است که از این میزان، طرح فَراز تنها در حدود ۲۵ تا ۳۰ هکتار از باغ‌های این شهرستان اجرا شده است.

آذر سال گذشته انگور ملایر به عنوان پنجاه و سومین میراث مهم کشاورزی جهان در سازمان جهانی خواروبار کشاورزی سازمان ملل متحد(فائو) به ثبت رسید.

سالانه بیش از ۲۴۰ هزار تُن انگور و بیش از ۴۰ هزار تُن کشمش در این شهرستان تولید می‌شود و ملایر یکی از قطب‌های مهم تولید انگور و کشمش کشور و جهان است.

به همین منظور اجرای طرح فَراز ( باغ‌های داربستی یا ایستاده) امسال در دستور کار سند راهبردی توسعه این شهرستان در چشم انداز سه ساله قرار گرفت و قرار است تا سال ۱۴۰۰ طرح فَراز در سطح پنج هزار هکتار از سطح باغ‌های انگور ملایر اجرا شود.