تهران- ایرنا- مدیرکل اداری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: دانشگاه ها در سه سال گذشته، با اجرای طرح مدیریت سبز صرفه‌جویی ۳۰ درصدی در حامل‌های انرژی داشتند.

اباصلت خراسانی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا درباره اجرای مدیریت سبز در دانشگاه ها اظهار داشت: به موازات صرفه جویی دانشگاه ها در مصرف انواع انرژی، تعرفه ها نیز گران شد و هر چه در قبض ها روند کاهشی مصرف را داشتیم، تعرفه های انرژی افزایش قیمت داشتند.
وی افزود: کاهش مصرف انرژی در دانشگاه ها بر اساس استانداردها پیش می رود و صرفه جویی بیش از این استانداردها امکانپذیر نیست.
مدیرکل اداری وزارت علوم با اشاره به صرفه جویی دانشگاه ها در کاهش مصرف ظروف یکبار مصرف پلاستیکی نیز توضیح داد: این موضوع، تقلیل یافته ترین حالت از مدیریت سبز در دانشگاه ها است با این حال به ماموران خرید دانشگاه ها اعلام کردیم که خرید ظروف یکبار مصرف را متوقف کنند ولی باز هم مشکلاتی در این زمینه وجود دارد.
خراسانی درباره دیگر اقدامات دانشگاه ها در اجرای مدیریت سبز خاطرنشان کرد: هدایت و پالایش فاضلاب ها و پساب های آزمایشگاه ها توسط ادارات کل پشتیبانی دانشگاه ها در حال انجام است.
به گفته مدیرکل اداری وزارت علوم، اولویت اول این است که این پساب ها در دانشگاه ها تصفیه و پالایش شود و اگر دانش فنی آن را ندارند، به جای دیگری منتقل کنند.
بر پایه ویرایش ۲۰۱۹ رتبه‌بندی جهانی دانشگاهی گرین‌متریک درباره توسعه پایدار، ۲۲ دانشگاه ایرانی در فهرست سبزترین‌های جهان جای گرفته‌اند که دانشگاه زنجان در این فهرست جایگاه نخست ملی و جایگاه ۴۸ جهانی را به خود اختصاص داده است.
دانشگاه های زنجان، کاشان، گیلان، اصفهان، الزهرا (س)، فردوسی مشهد، صنعتی شاهرود، رازی کرمانشاه، محقق اردبیلی، علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد، تهران، اراک، بوعلی سینا همدان، شیراز، واحد خوراسگان دانشگاه آزاد، امیرکبیر، شریف، یزد، تبریز، علوم پزشکی زنجان، فنی و حرفه و علمی کاربردی ۲۲ دانشگاهی هستند که در این فهرست قرار دارند.