به گزارش شبکه خبری «الجزیره»، ابوالغیط در اظهارنظری به رسانه ها گفت: تحقق صلح عادلانه و دائمی میان اسرائیلی ها و فلسطینی ها در گرو خواست طرفین و نه خواست طرف سوم است. طرح صلح رئیس جمهوری آمریکا نیز بیانگر دیدگاه غیرالزام آور آمریکاست.
وی افزود: ما طرح آمریکا را به دقت بررسی و مطالعه می کنیم و از هر تلاش جدی که برای تحقق صلح انجام شود، استقبال می کنیم. اما پس از اعلام جزئیات این طرح، نخستین برداشت از آن این است که حقوق مشروع فلسطینی ها در سرزمین خودشان به طور گسترده پایمال شده و بندهای این طرح با ایده های توافقی مطرح شده، بسیار فاصله دارد.
ابوالغیط تاکید کرد: نمی توان با نادیده گرفتن اشغال اراضی فلسطینی در سال ۱۹۶۷ از سوی اسرائیلی ها یا تلاش برای قانونی جلوه دادن این اشغالگری، صلح عادلانه و پایدار را محقق کرد.
وی گفت: معیار اساسی برای قضاوت کردن درخصوص هر گونه طرحی برای تحقق صلح، میزان همسویی و سازگاری آن با قوانین بین المللی و مبانی عدالت و انصاف است.
دبیرکل اتحادیه عرب گفت: باید به هر طرح جدی برای تحقق صلح میان طرفین پاسخ مثبت داد و در عین حال منافع دو طرف را به طور موازی و همسان در نظر گرفت و در همین چارچوب، امتیازهایی که دو طرف می دهند هم باید برابر و یکسان باشد.
ابوالغیط تاکید کرد: طبیعتا موضع فلسطین، در ایجاد موضعگیری جمعی کشورهای عربی در خصوص طرح آمریکا، تعیین کننده است. نشست اعضای اتحادیه عرب در سطح وزرای خارجه روز شنبه آتی این موضع را نشان خواهد داد.
وی گفت: ما انگیزه های آمریکا را در خصوص کمک به حل درگیری میان فلسطین و اسرائیل درک می کنیم و همواره تاکید می کنیم که راه حلی عادلانه و پایدار خواهد بود که خواسته های طرفین را محقق کند.
دونالد ترامپ روز سهشنبه به وقت محلی همراه با «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی در کاخ سفید حاضر شد و طرح سازش خود موسوم به معامله قرن را اعلام کرد.
وی اعلام کرد که شهر قدس پایتخت یکپارچه رژیم صهیونیستی باقی میماند.
همه گروه ها و جریان های فلسطینی مخالفت صریح خود را با این طرح اعلام کردند. در میان کشورهای عربی نیز عربستان، امارات، قطر و بحرین که به دنبال عادی سازی رابطه با اسرائیل هستند، از این طرح حمایت کردند.