تهران- ایرنا- محققان آمریکایی موفق به ساخت دستگاهی شده‌اند که عملکرد لوزالمعده را شبیه‌سازی کرده و بیماران دیابت نوع یک را از اندازه‌گیری قند خون و تزریق روزانه انسولین بی‌نیاز می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری ساینس دیلی، افراد مبتلا به دیابت نوع یک با مشکلات روزمره‌ای از قبیل اندازه‌گیری قند خون و تزریق انسولین مواجه هستند. محققان همواره به دنبال روش‌هایی هستند که به طور خودکار انسولین را به مقدار مورد نیاز وارد بدن بیمار کند.
محققان آمریکایی برای حل این مشکل موفق به ساخت دستگاهی با عملکرد لوزالمعده شده‌اند که  ßAir نام دارد. این دستگاه از جنس تیتانیوم بوده و ۲.۵ در ۲.۵ اینچ (۶۴ میلی‌متر) است. این دستگاه حاوی یک ماکروکپسول است که در آن سلول‌های لوزالمعده زنده وجود دارد و یک تانک اکسیژن هم به آن متصل می‌شود. سلول‌های لوزالمعده زنده توسط اهداکننده سالم دریافت می‌شوند، ‌البته سلول‌های بنیادی کشت‌شده خود بیمار نیز قابل استفاده است. تانک اکسیژن یک پورت خروجی دارد و بیمار می‌تواند هر هفته آن را پر کند.
زمانی که این دستگاه زیر پوست قرار می‌گیرد، میزان گلوکز خون به طور مداوم اندازه‌گیری می‌شود و در صورت نیاز، انسولین توسط سلول‌ها ترشح می‌شود. مهمترین ویژگی این دستگاه نسبت به موارد مشابه، تعبیه تانک اکسیژن است؛ زیرا در صورت کاهش اکسیژن، سلول‌های زنده از بین می‌روند،‌ ولی در این دستگاه در صورت نیاز از اکسیژن درون تانک استفاده می‌شود و سلول‌ها زنده می‌مانند. یکی دیگر از مزایای این دستگاه در این است که برای جلوگیری از رد دستگاه توسط بدن، نیاز به هیچ داروی سرکوب‌کننده سیستم ایمنی نیست.
استفاده نمونه اولیه این دستگاه روی چهار بیمار در سوئد موفقیت‌آمیز گزارش شده است.