تهران- ایرنا- رییس جمهوری آمریکا تلاش کنگره برای تصویب قطعنامه ضدجنگ را "سخت‌تر کردن دفاع از آمریکا" برای رییسان جمهوری این کشور خواند.

دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا  بامداد پنجشنبه در پیامی توئیتری نوشت با رای فردای مجلس نمایندگان، دمکرات‌ها می‌خواهند دفاع از آمریکا و ایستادگی در مقابل کشورهایی مثل ایران را برای رییسان جمهوری [آمریکا] سخت‌تر کنند. از کشورمان حفاظت کنید!

ترامپ همچنین در پیامی دیگر «نانسی پلوسی» رییس مجلس نمایندگان را به لغو اختیارات رییسان جمهوری ایالات متحده در آنچه او "ایستادن در مقابل دیگر کشورها و دفاع از آمریکایی‌ها" خواند، متهم کرد و خطاب به مردم آمریکا گفت: از فرمانده قوای خود حمایت کنید.

این توییت‌های ترامپ در حالی است که او ساعاتی پیش در توییتی دیگر با اعلام اینکه در حال کاهش نیروهای نظامی از عراق است، از اعضای مجلس نمایندگان خواست که رای واقعی خود را به این قطعنامه بدهند.

مجلس نمایندگان آمریکا قرار است روز پنجشنبه برای دو طرح رای‌گیری کند. یکی از این طرح‌ها اصلاحیه‌ای را در بودجه دفاعی آمریکا اعمال می‌کند که براساس آن تامین بودجه برای جنگ علیه ایران محدود خواهد شد.

طرح دیگر با نام «لغو اختیار استفاده از نیروی نظامی علیه عراق و دیگر اهداف» بر آن است که اختیارات ارایه شده به دولت آمریکا از سوی کنگره را برای جنگ‌افروزی علیه گروه‌ها یا کشورهایی که واشنگتن مدعی ارتباط آن‌ها با القاعده است، لغو کند.

قانون «اختیار استفاده از نیروی نظامی» در سال ۲۰۰۲ و پس از حادثه تروریستی یازده سپتامبر ۲۰۰۱ در کنگره آمریکا تصویب شد و به دولت وقت این کشور اجازه داد که با هر گروه و کشوری که در این حادثه نقش داشته وارد جنگ شود. این قانون از سوی دولت جرج دابلیو بوش برای توجیه تجاوز نظامی به عراق استفاده شد.

دولت‌های پس از بوش نیز هر یک به گونه‌ای از این قانون استفاده کرده‌اند و اکنون بسیاری از اعضای کنگره خواهان لغو این امتیاز هستند. دولت ترامپ در توجیه حقوقی برای به شهادت رساندن سردار سپهبد شهید قاسم سلیمانی از این قانون استفاده کرده است.

ارتش تروریستی آمریکا روز جمعه ۱۳ دی‌ماه در یک حمله هوایی سردار شهید سلیمانی فرمانده سپاه قدس و ابومهدی المهندس معاون سازمان نیروهای مردمی عراق را که به همراه ۸  نفر دیگر در حال خروج از فرودگاه بغداد بود، به شهادت رساند. دستور این حمله مستقیما از سوی ترامپ صادر شده بود.

مردم و دولت عراق پس از ترور سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس، این اقدام تروریستی آمریکا را محکوم کردند و پارلمان عراق طرح الزام خروج نیروهای آمریکایی از این کشور را تصویب کرد.