سنندج - ایرنا - معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: این دانشگاه برنامه لازم برای آمادگی مواجه شدن، شناسایی و درمان موارد احتمالی ویروس کرونا را به مراکز بهداشتی، درمانی و بیمارستان‌های این استان داده است.

ابراهیم قادری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تاکنون موردی از ویروس کرونا در این استان مشاهده و یا گزارش نشده اما این دانشگاه، به مراکز بهداشتی، درمانی و بیمارستان‌ها اعلام کرده برای مقابله با این بیماری آماده باشند و آموزش‌های لازم را نیز داده‌ایم تا به محض شناسایی موارد اولیه، سریعا بیماری را کنترل کنند.

«ویروس کرونا باعث ایجاد بیماری تنفسی شبه آنفلوآنزا شده و علایم آن شامل تنگی نفس، تب، سرفه، درد بدن، خستگی و سایر علایم شبیه آن است و از طریق تنفسی و ترشحات آلوده بیمار به فرد سالم منتقل می‌شود»

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان یادآور شد: برای پیشگیری از این ویروس باید تماس با بیماران کم و فاصله یک متری از بیمار حفظ شود ضمن اینکه شستشوی دست‌ها با آب و صابون چندین بار در روز به کاهش انتقال آن کمک می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه از تماس با حیوانات پرهیز شود چون امکان آلودگی حیوانات و سرایت به انسان نیز در اپیدمی‌ها وجود دارد، افزود: همچنین تا پایان اپیدمی در دنیا از مراجعات غیر ضروری به کشورهای همسایه و سایر کشورها پرهیز کرده و تا حد امکان مهمان از کشورهای همسایه نیز دعوت نشود.

قادری با بیان اینکه نقش بیماران در انتقال بیماری بسیار مهم است، تاکید کرد: افراد مشکوک به پزشک مراجعه کرده و ضمن اجرای دستورات پزشکی، استراحت کافی داشته و از دستمال کاغذی در هنگام سرفه و عطسه کردن مقابل دهان و بینی خود استفاده کنند.

وی همچنین از شهروندان خواست از دست دادن و روبوسی با دیگران پرهیز کرده و در صورت دارا بودن علایم این بیماری در منزل استراحت کنند و از رفتن به میهمانی و تجمعات خانوادگی بپرهیزند.

ویروس کرونا اواخر سال گذشته میلادی در بازار غذاهای دریایی در شهر ووهان واقع در استان هوبی در مرکز چین که به طور غیرقانونی حیوانات وحشی می فروخت سرچشمه گرفته است و اکنون علاوه بر ۳۱ استان و منطقه چین به ۱۴ کشور دیگر از جمله ایالات متحده آمریکا، استرالیا، تایلند، کره جنوبی، ژاپن، کانادا و فرانسه هم شیوع یافته است این ویروس تا کنون ۱۷۰ تن را کشته و هفت هزار و ۷۰۰ تن را هم آلوده کرده است.

این ویروس که از خانواده «ویروس کرونا»  شناخته شده دوره نهفته نسبتا طولانی از چند روز تا ۲ هفته دارد و همین باعث شده تا زمانی که علایمی چون تب و تنگی نفس در مبتلایان بروز نکند از آن آگاهی نداشته باشند و ضرورتی برای رفتن به بیمارستان در خود نبینند.

تاکنون ۶ نمونه از ویروس کرونا در جهان کشف شده که با این مورد جدید تعداد آن به هفت رسیده است این ویروس جزو خانواده بزرگی از ویروس‌هاست که از ویروس سرماخوردگی معمولی تا عامل بیماری سارس را شامل می‌شود و در معمولی‌ترین حالت این ویروس باعث سرماخوردگی می‌شود اما در مواردی باعث سندروم حاد تنفسی یا همان «سارس»  می‌شود، نشانه‌های ابتلا به این ویروس در انسان تب، سرفه و تنگی نفس است.

پیشگیری ویروس کرونا جدید همانند بسیاری از بیماری های ویروسی مجاری تنفسی بسیار ساده بوده و شامل شست و شوی مکرر دست و صورت با شوینده های مناسب، عدم تماس نزدیک با افراد دارای علائم شبه آنفلوآنزا، پرهیز از روبوسی و در آغوش کشیدن است.