تهران- ایرنا- نمایش فیلم‌ها چهارمین روز سی‌وهشتمین جشنواره فیلم فجر در کاخ جشنواره با آثار کنجکاوی‌برانگیزی؛ مانند «درخت گردو» ساخته «محمدحسین مهدویان» در ژانر غیرسیاسی ادامه می‌یابد.

آن شب نام فیلم کوروش آهاری کارگردانی است که اولین فیلمش را ساخته اما حضور فیلمش در دو بخش نگاه نو و سودای سیمرغ نشان می‌دهد هیات انتخاب استعداد فیلمسازی او را درک کرده‌اند. در این فیلم سینمایی کارگردان دو شخصیت اصلی فیلمنامه‌ای را که خودش هم جزء نویسندگان آن است رو به روی یکدیگر قرار می‌دهد تا با قسمت تاریک وجودی‌شان آشنا شوند.

شهاب حسینی، امیرعلی حسینی، آرمین‌مهر، گلبرگ خاوری، علی کوششی، لی‌لی ویکی، جرج مگوایر، الستر لیتم، مایکل گرم و جیا مو از بازیگران اصلی این فیلم سینمایی هستند که در نوبت اول از چهارمین روز نمایش فیلم‌ها برای اهالی رسانه ساعت ۱۳.۳۰ نمایش داده می‌شود.

در خلاصه داستان این فیلم آمده است؛ درباره یک زوج ایرانی در آمریکاست که در یک هتل محبوس شده‌اند؛ در حالی که نیروهای بیگانه آن‌ها را وادار می‌کنند با رازهایی که از هم پنهان کرده‌اند روبه‌رو شوند.

درخت گردو

محمدحسین مهدویان پنجمین حضور در جشنواره فیلم فجر را با فیلم سینمایی درخت گردو تجربه خواهد کرد. نام او که به عنوان کارگردان پای یک فیلم باشد، مخاطب توقع دارد یک اتفاق از تاریخ معاصر پیش چشمانش به تصویر کشیده شود. ایستاده در غبار، ماجرای نیمروز، لاتاری و ماجرای نیمروز۲؛ رد خون همگی تاکیدی بر سلیقه و سبک او در فیلم‌سازی دارند.

اما مهدویان با تمام اشرافی که به سبک فیلمسازی سیاسی دارد، امسال تصمیم گرفته با فیلمی متفاوت راهی جشنواره فیلم فجر شود. درخت گردو سیاسی نیست اما مرور واقعه تلخی است که در سردشت اتفاق افتاد. این فیلم سینمایی کارگردان جوانی که گفته بود برای مدتی فیلم‌های سیاسی نمی‌سازم را به واقعه تاریخی مهم و غم‌انگیزی مرتبط می‌کند. جنایتی که نمی‌توان ابعاد سیاسی آن را نادیده گرفت. مهران مدیری، پیمان معادی و مینا ساداتی از بازیگران اصلی این فیلم سینمایی هستند. درخت گردو در سانس دوم و ساعت ۱۶:۳۰ در کاخ جشنواره به نمایش در خواهد می‌آید. فیلم‌برداری دو ماهه فیلم سینمایی درخت گردو در ارومیه و کردستان انجام و ساخت آن اواخر آبان تمام شد. 

درخت گردو به نویسندگی مشترک ابراهیم امینی و حسین حسنی، تهیه‌کنندگی سیدمصطفی احمدی ساخته شده است.

دوزیست

فیلم و سریال‌های کمدی زیادی در فهرست فیلم‌هایی است که برزو نیک‌نژاد آن‌ها را کارگردانی کرده و همه با استقبال خوبی رو به رو شده‌اند. اما جالب است بدانید این کارگردان این‌بار تصمیم گرفته بر خلاف گذشته با یک فیلم جدی راهی جشنواره فجر شود.

کارگردان فیلم‌های لونه زنبور و زاپاس اینبار با فیلم دوزیست که درونمایه‌ای اجتماعی دارد خود را در جشنواره محک می‌زند. جواد عزتی، هادی حجازی‌فر، ستاره پسیانی، مجید نوروزی، لیلی فرهادپوری، الهام اخوان، پژمان جمشیدی، مانی حقیقی و سعید پور صمیمی بازیگران اصلی فیلم دوزیست هستند. در توضیح این فیلم آمده است، دوزیسته دیگه، نره زیر آب که، میره زیر دست و پا له میشه. این فیلم سینمایی در چهارمین روز از اکران کاخ جشنواره در ساعت ۱۹:۳۰ به نمایش درخواهد آمد.

خسوف؛ مستند تحسین‌شده سینماحقیقت روی پرده

به رسم هر روز جشنواره در روز چهارم نیز مستند خسوف به کارگردانی محسن استادعلی و فیلم کوتاه اشغال به کارگردانی علی عزیزی در ساعت ۲۲:۳۰ اکران خواهد شد. خسوف داستان زندگی طلبه جوانی است که بر سر دوراهی مانده و نمی‌تواند تصمیم درستی بگیرد. مردی که بین طلبه تمام وقت بودن یا طلبه نیمه وقتی که زمانی هم صرف کارگردانی می‌کند مردد مانده و نمی‌تواند تصمیم بگیرد.

اشغال

فیلم کوتاهی که در روز چهارم جشنواره اکران خواهد شد، اشغال نام دارد. علی عزیزی آن را کارگردانی کرده و بازیگرانش بهزاد دورانی، ایرج تدین، ندا خنیفر هستند. ماجرای این فیلم کوتاه به زمان جنگ جهانی دوم و اشغال تهران توسط نیروهای متفقین برمی‌گردد. زمانی که یک سرباز انگلیسی با یک بیمار ایرانی در بیمارستانی هم اتاق می‌شود و آشنایی آن‌ها منجر به اتفاقاتی می‌شود.

سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر ۱۲ تا ۲۲ بهمن سال جاری همزمان با گرامیداشت چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی به دبیری ابراهیم داروغه‌زاده برگزار می‌شود. در این دوره جشنواره آمار نهایی فیلم‌های پذیرفته شده ۲۲ فیلم در بخش سودای سیمرغ، ۱۰ فیلم در بخش نگاه نو، ۱۰ فیلم در بخش فیلم کوتاه و ۱۰ فیلم در بخش مستند به نمایش در می‌آیند که بعضی آثار پذیرفته شده در بخش نگاه نو در بخش سودای سیمرغ نیز با دیگر آثار رقابت دارند.

این جشنواره شامل بخش های مختلف؛ از جمله مسابقه سینمای ایران یا سودای سیمرغ (فیلم های سینمایی داستانی/ پویانمایی فیلم‌های بلند داستانی که دارای پروانه ساخت یا نمایش از سازمان سینمایی باشند و تا قبل از بهمن ۱۳۹۸ اکران عمومی نشده و در هیچ‌یک از رویدادها و جشنواره‌های سینمایی داخلی و خارجی به نمایش در نیامده باشند)، نگاه نو (فیلم اول کارگردان: داستانی/ پویانمایی فیلمساز یا کارگردان اول، به هنرمندی اطلاق می‌شود که برای ساخت یا نمایش فیلم سینمایی خود برای نخستین بار، مجوزهای لازم و قانونی را از سازمان سینمایی کسب کرده باشد و پیش از این اثری از وی به عنوان فیلم سینمایی اکران یا در رویدادهای داخلی یا خارجی معرفی نشده باشد)، مستند بلند، کوتاه داستانی (با زمان نمایش حداقل ۳ و حداکثر ۱۵ دقیقه)، مسابقه تبلیغات سینمای ایران و مسابقه تجلی اراده ملی است.

جز پردیس ملت به عنوان کاخ اصلی جشنواره که محل نمایش فیلم ها برای اصحاب رسانه است، پردیس سینمایی آزادی، سینما استقلال، پردیس سینمایی ایران‌مال، پردیس سینمایی باغ کتاب، پردیس سینمایی تماشا، سینما جوان، پردیس سینمایی راگا، پردیس سینمایی زندگی، پردیس سینمایی فرهنگ، سینما فجر اسلامشهر (سالن اصلی)، پردیس سینمایی کوروش، پردیس سینمایی کیان، سینما ماندانا، پردیس سینمایی مگامال و موزه سینما در مناطق مختلف شهر تهران، سینماهای مردمی سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر خواهند بود.