نیویورک- ایرنا- نماینده آمریکا درامور ایران با اعلام اقدام تروریسم اقتصادی جدید علیه جمهوری اسلامی ایران گفت: ما به دنبال غنی سازی صفر برای ایران هستیم و این کشور نباید هیچ گونه غنی سازی اورانیوم داشته باشد.

برایان هوک روز پنج شنبه در نشست خبری خود از تحریم علی اکبر صالحی و سازمان انرژی اتمی خبر داد و گفت: ترامپ متعهد است که ایران هرگز به سلاح اتمی دست نیابد، سازمان انرژی اتمی نقش مهمی در تخلفات هسته ای به ویژه افزایش ذخیره اورانیوم غنی شده و توسعه سانتریفیوژها برای افزایش توانایی خود دارد.

وی افزود: ما تمام تحولات برنامه هسته ای ایران را تحت نظر قرار می دهیم و مایک پمپئو می تواند تمام پروژه های هسته ای ایران را متوقف کند.

نماینده آمریکا در امور ایران این فعالیت های ایران را تهدیدی برای جامعه جهانی دانست و از دنیا خواست جلوی آنچه را که او اخاذی هسته ای ایران نامید، بگیرند و ایران نباید هیچ گونه غنی سازی اورانیوم داشته باشد.

نماینده آمریکا در امور ایران که پیش از این منکر هرگونه فشار بر مردم ایران و نیازمندان دارویی شده بود، مدعی شد برای نخستین بار مجوز حمل محموله دارویی صادر شده است.

هوک افزود با همکاری خزانه داری آمریکا داروهای ضد سرطان و داروی نیازمندان پیوند اعضا، در اختیار مردم ایران قرار می گیرد. می خواهیم شرکت ها از معافیت های تحریمی ما بتوانند از طریق این کانال کمک ها را ارسال کنند.

علیرضا میریوسفی رایزن مطبوعاتی نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد هم در واکنش به این اظهارات گفت: این بهترین شواهدی است که ادعاهای پیشین ایالات متحده مبنی بر معافیت دارویی و مواد غذایی از مجازات های یک جانبه غیرقانونی آن دروغ بوده است.

وی افزود: اگر آنها همانطور که ایالات متحده همیشه در پاسخ به شکایات ایران اظهار داشت ، "معاف هستند" ، به این کانال ویژه چه نیازی است؟  ما باید شاهد اقدامات عملی مشخص به جای حرف زدن باشیم. فارغ از این، تروریسم اقتصادی ایالات متحده علیه مردم ایران با یک تصمیم پایان نمی یابد چرا که آمریکا قابل اعتماد نیست.

امنیت دریانوردی با مشارکت حداقلی

این مامور وزارت خارجه آمریکا درباره طرح به اصطلاح امنیت دریایی هم گفت: این امر از امنیت کشتیرانی در خلیج فارس اطمینان حاصل می کند. نخستین نشست طرح امنیت کشتیرانی، امروز در مقر آن برگزار شد و نیروی دریایی انگلیس، فرماندهی این طرح را در دست می گیرد.

هوک مدعی شد این طرح برای تامین امنیت ناوبری و جلوگیری از آنچه که تهدید ایران نامید، است و افزود: از مشارکت آلبانی، استرالیا، بحرین، امارات و انگلیس در این طرح قدردانی می کنیم. این طرح از این نظر بسیار مهم است که جامعه بین المللی از آزادی کشتیرانی محافظت کند.

تناقض در تحریم و معافیت

هوک در پاسخ به اینکه آیا تمدید معافیت ها با تحریم سازمان انرژی اتمی ایران در تضاد نیست، مدعی شد: بیش از نیمی از کشورهای جهان که برنامه هسته ای دارند، غنی سازی را در اختیار ندارند. ما هرگز نباید این مساله را در توافق هسته ای قرار می دادیم تا نگران نباشیم که چقدر به ساخت بمب اتمی نزدیک یا دور است.

وی افزود: این معافیت ها برای ۶۰ روز است و به گونه ای طراحی شده است تا جلوی هرگونه تلاش ایران برای غنی سازی بیشتر که بتواند پلوتونیوم تولید کند، را بگیرد و مطمئن شویم که غنی سازی برای راکتور تحقیقاتی خود، صرف ساخت پلوتونیوم نمی شود.

نماینده آمریکا در امور ایران، درباره اینکه آیا اروپا با طرح مساله حل اختلاف بدون اقدام عملی به دنبال خرید وقت هستند، گفت:اگر قطعنامه ۲۲۳۱ را نگاه کنید مشخص است که برای حل اختلاف سازوکار تعیین شده است، اروپایی ها بسیار صبور بوده اند و اکنون اروپا آمده است که این کار را انجام دهد. به نظرم اروپا به اندازه کافی انعطاف پذیری داشته اند و این به آنها برمی گردد که وقت بیشتری بخرند یا از توافق خارج شوند.

با خروج یکجانبه آمریکا از برجام، کشورهای اروپایی این توافق بین المللی نتوانستند به تعهدات خود جامه عمل بپوشانند تا جمهوری اسلامی ایران از مزایای درنظر گرفته شده در برجام بهره مند شود.

از این رو، ایران مطابق با ماده ۳۶ برجام، به کاهش تعهدات خود تصمیم گرفت و آن را اجرایی کرد اما اروپایی‌ها تهدید کردند که سازوکار حل اختلاف را در پیش خواهند گرفت.

با این حال، اروپا به خوبی می داند آنکه به تعهدات خود پشت پا زد و دیگران را تحت فشار قرار داد که به تعهداتشان عمل نکنند، دولت حاکم در واشنگتن و نه جمهوری اسلامی ایران بوده است.

نماینده آمریکا در امور ایران که بارها با سوالی درباره تاثیر سیاست فشار حداکثری بر ایران مواجه شده است، گفت باید بگویم که فشار حداکثری با هدف جلوگیری از دسترسی ایران به تامین مالی گروه‌های نیابتی و رفتارهای مخرب آن بوده است؛ این راه حل سیاسی است! و باید عوامل بازدارنده را برگردانیم.

هوک که می گفت برجام به نادیده گرفتن آنچه او سایر تهدیدهای ایران خواند، کمک می کرده است، ترور سردار سلیمانی را هم ناشی از باز شدن دست آمریکا پس از خروج از این توافق هسته ای دانست.

ارتش تروریستی آمریکا روز جمعه ۱۳ دی‌ماه در یک حمله هوایی سردار شهید سلیمانی فرمانده شهید سپاه قدس و ابومهدی المهندس معاون سازمان نیروهای مردمی عراق به همراه ۸  نفر دیگر در حال خروج از فرودگاه بغداد بود، به شهادت رساند.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روز چهارشنبه ۱۸ دی‌ماه در پاسخ به اقدام تروریستی آمریکا در عملیاتی پایگاه هوایی عین الاسد در عراق را که میزبان نیروهای آمریکایی است به همراه یک پایگاه دیگر در اربیل هدف حمله موشکی قرار داد.