رسانه های غربی گزارش دادند، دولت های گواتمالا و الساوادور اعلام کردند که این محدودیت ها در قبال افرادی که اخیرا در چین بوده اند، اعمال میشود. مقامات کاستاریکا نیز تصریح کردهاند که بر مناطق ترانزیتی از جمله فرودگاههای به دقت نظارت دارند اما از ورود اتباع چینی به خاک این کشور جلوگیری نمی کنند.
در همین حال الخاندرو گیاماتئی رئیس جمهوری گواتمالا عنوان کرد که این محدودیت ها شامل افرادی خواهد شد که طی ۱۵ روز گذشته در چین بودند. وی افزود: هدف اصلی ایجاد سپری مقاوم در برابر شیوع ویروس کرونا در گواتمالا است.
"نایب بوکله" رئیس جمهوری السالوادور نیز اعلام کرد که از پنج شنبه این محدودیت ها در دستورکار مسئولان قرار گرفته و مدتش نیز نامحدود می باشد.
همچنین "خوان اورلاندو" هرناندز رئیس جمهوری هندوراس به خبرنگاران گفت که دولتش بزودی در مورد مدیریت موثر اوضاع مربوط به شیوع ویروس کرونا اطلاع رسانی خواهد کرد.
تمهیداتی نیز در رفت و آمدهادر کانال پاناما ایجاد شده است.
تاکنون بیش از ۱۳۰ مورد تایید شده در ۲۴ کشور جهان در مورد ابتلا به ویروس کرونا گزارش شده اما به جز چین در هیچ کشور دیگری مرگ افراد در این زمینه گزارش نشده است. شمار تلفات انسانی در مورد ابتلا افراد به ویروس کرونا در چین تاکنون به ۲۱۳ نفر افزایش یافته است.
ویروس کرونا اواخر دسامبر گذشته (آذر- دی) در بازار غذاهای دریایی شهر ووهان واقع در استان هوبی چین که به طور غیرقانونی حیوانات وحشی میفروشند، نمایان شد. این ویروس علاوه بر ۳۰ استان و منطقه چین، همچنین به شماری دیگر از کشورها از جمله آمریکا، استرالیا، تایلند، مالزی، کره جنوبی، ژاپن، کانادا، سوئد، اسپانیا و فرانسه نیز سرایت کرده است. این ویروس دوره نهفته نسبتاً طولانی از چند روز تا دو هفته دارد و همین امر موجب شده تا زمانی که علایمی چون تب و تنگی نفس در مبتلایان بروز نکند از آن آگاهی پیدا نکنند و ضرورتی برای رفتن به بیمارستان نبینند.